Før avspark: Tiller - Rosenborg 2

Postet av Marius L. Larsen den 21. Jun 2022

Tiller tar imot Rosenborgs andrelag i den nest siste vårkampen onsdag kveld.

Et enormt samhold har gitt særdeles gode prestasjoner og resultater så langt i årets sesong. Her fra en solid bortekamp mot Molde sist helg.


Kampinformasjon

🏆 10. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Rosenborg 2
📅 Onsdag 22. juni 2022
⏰ Kl.19.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
🎟 Åpent i Blåstua for sesongkortholdere
📲 @TillerFotball på Twitter


Kampsponsor:


Matchballsponsor:Uten tap så langt

Tiller ønsker Rosenborgs nest beste spillere velkommen til den tiende serierunden på TOBB Arena Sør denne onsdagskvelden.

Rosenborg 2 har fått en kanonstart på sesongen med hele 20 poeng på de åtte første kampene, noe som betyr at de ennå ikke har opplevd nederlag.

Forrige serierunde, som var senest på søndag, tok de imot Træff på Lade. Der vant hvittrøyene 4-0 og klatret dermed opp på 3. plass på tabellen, kun fem poeng bak tabelleneren og med en kamp mindre spilt.

En spiller Tiller kunne ha sett opp for, er unge Frøya Brennskag-Dorsin som så langt har scoret tre mål og er den angrepsspilleren som utfordrer motstanderens forsvar, men hun er bortreist.


Siste fem kamper:
Tynset 0 - 2 Rosenborg-2
Nardo 4 - 5 Rosenborg-2
🔘 Rosenborg-2 2 - 2 Hødd
Blindheim 2 - 3 Rosenborg-2
Rosenborg-2 4 - 0 Træff


Flere rekruttspillere blir vraket

Det er mye nyere historie mellom klubbene Tiller og Rosenborg (tidl. Trondheims-Ørn). Siden 2017 har Tiller sendt hele ti spillere til Lade, men bare fåtallet har klart å få Toppserie-minutter. Emilie Joramo har nådd lengst med sin imponerende utvikling på midtbanen, selv om også flere andre har fått muligheten.

En annen i A-lagstroppen fra Tiller er Marita Olsen. Forsvarsspilleren var skadet hele fjoråret og har kjempet seg tilbake i kamptroppen, men har ennå til gode å starte en kamp i Toppserien siden seriestarten i 2020. Hun gleder seg nok ellevilt til å returnere til TOBB Arena Sør onsdag kveld.

I dagens rekruttstall er det Sofie Graabak, Vilde Hulaas Grøseth, Thea Arnegård Kulvik, Karine Ornæs Midjo og Emilie Jørgensen Leer som har en fortid i Tiller-drakt. Graabak har fått mest spilletid i 2. divisjon i år, og de tre sistnevnte angriperne står med kun sju scoringer så langt.

Er det en ting som er sikkert til onsdagens seriekamp, så er det at det blir endringer i laget hos gjestene fra nordsiden av Trondheim. Aldri før har Rosenborg 2 stilt med flere A-lagsspillere enn det de vil gjøre mot Tiller, for her er det tydelig at de ønsker å prøve å slå serielederen. Forrige Toppserie-kamp mot Vålerenga så var blant annet Celine Nergård, Karoline Hernes, Marita Olsen og TikTok-eren Emilie Lein ubenyttede reserver. I tillegg til tredjekeeper Karen Sneve, er samtlige klare for spill onsdag kveld.

Det betyr at flere rekruttspillere blir å finne på tribunen - eller hjemme.


Heimdalshallen kokte

Selv om dette er første gang lagene møtes i seriesammenheng, har det vært betydningsfulle kamper mellom klubbene både i 2020 og 2021. I første koronaår måtte man fysisk stenge portene på TOBB Arena Sør for å unngå for mange tilskuere, da Tiller ble kretsmester i J19-klassen etter å ha utklasset Lade-gjengen 4-0 på en kald novemberkveld.

Ett år senere ble Tiller kretsmester i J17-klassen i futsal på fortjent vis etter at de møtte Rosenborg i finalen. Synne Aunehaugens vinnermål sørget for elleville jubelscener blant de 300 tilskuerne som hadde tatt turen for å heie frem de blå i stappfulle Heimdalshallen.

Nå håper Tiller på lignende scener på eget kunstgress.


Spillerprofil - Vilde Winge Kristiansen

Vi fortsetter å spre informasjon om lagets spillere til omverdenen. Nå har vi kommet til angrepsspiller Vilde Winge Kristiansen.

20-åringen har kun spilt for Tiller så langt i sin karriere, som for øvrig startet i gymsalen på Tonstad skole i 2008. Hun kler best spissrollen med sin bestemte nese foran mål, men kan også trives på midtbanen for å strø baller til andre.

Hun fikk tidlig øynene opp for fotball ettersom hun stadig var med sin far, Geir Arne, på herretreninger da han var trener der.

Vilde er nå lagets toppscorer etter de ni første kampene, der hun har scoret like mange mål som antall spilte kamper.


Visste du at Vilde...

...er norgesmester i både fotball og futsal med Tiller, har en like god venstrefot som høyre og er kjæreste med herrespiller Jonathan Smerkerud Frønes?


Beholdt avstanden

Tiller kommer til dette oppgjøret med like stor selvtillit som tidligere. Forrige kamp borte mot opprykksfavoritt Molde endte med årets første poengtap, men ingen hoder ble hengende av den grunn.

Trønderne ledet 2-0 etter en meget solid første omgang, men etter sidebytte viste romsdalingene at de blir å regne med i toppen i denne avdelingen. Kampen endte til slutt 2-2, noe som førte til at avstanden til Molde ble like stor.


Siste fem kamper:
✅ Byåsen KF 0 - 2 Tiller
✅ Tiller 6 - 1 Herd
✅ Tynset 0 - 3 Tiller
✅ Tiller 1 - 0 Nardo
🔘 Molde 2 - 2 Tiller


Det er ventet et veldig seierslystent Tiller-lag til onsdagens kamp. Laget har fått terpet på noen viktige detaljer, og det er stor konkurranse om å bli med i troppen.

Andrea Holm Aune er tilbake etter en uke med rekreasjon, og nærmest samtlige er klare for en ny batalje på TOBB Arena Sør.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før avspark.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.