Uavgjort økte forspranget

Postet av Marius L. Larsen den 30. Okt 2023

(Avaldsnes-2 2 - 2 Tiller) AVALDSNES 3: Tiller kom tilbake to ganger og dominerte banespillet fullstendig, men det ble bare ett poeng i den siste reisekampen for året.

Andrea Buberg fikset utligning på straffespark like før pause. Flere kampbilder finnes på Facebook.

* Tiller-dominans fra start til slutt
* To kontringer imot ga to baklengsmål
* Mål fra Buberg og Berg-Johansen
* Tre treff i stengene og to solide redninger
* Øien Aune hindret tap på overtid

Etter bare 30 sekunder kunne Tiller ha fått en drømmestart i det bitre høstværet ved Karmøy. De blåkledde gikk sedvanlig aggressivt til verks og snappet ballen fra vertenes sisteskanse, der Winge Kristiansen fikk vende opp og skyte, men keeper reddet forsøket i siste liten.

Ikke lang tid etterpå prøvde midtstopper Andrea Holm Aune lykken fra nærmere 40 meter da målvakta sto langt ute, men ballen snek seg like over tverrliggeren.

Et kampbilde som har vært vanlig i årets 2. divisjon, der Tiller dominerer mot en lavtliggende motstander, hadde svært mange store målsjanser denne søndagen. Etter 27 minutter spilte Tiller seg fint fram ved Isabel Teigen som fant Sandra Aardahl Gulstad på vei gjennom, og skuddet fra 15 meter så ut til å gå i lengste hjørne, men en smått imponerende redning av hjemmelagets sisteskanse hindret trønderske jubelscener.

Kapteinen tok ansvar

Til og med A-lagstrener og tidligere landslagsspiller John Arne Riise måtte se sine rekrutter kjempe mest uten ball, men det var faktisk vertene som utrolig nok tok ledelsen fem minutter før pause. En brudd på egen halvdel og deretter en lang ball i bakrom førte til at Avaldsnes tok ledelsen alene med Tiller-keeper Kaisa Øien Aune.

Bare minutter tidligere skjøt Gulstad i stolpen, og da det ikke så ut som om at de blåkledde skulle ha dagen, tok kapteinen tak rett etterpå. Hun fosset framover i kjent stil, med lange klyv, rette hender og tennene godt synlig, og ble felt på kloss hold. Straffespark til gjestene, som Andrea Buberg ekspederte i nettsus til 1-1.

På overtid i første omgang kunne Tiller ha gått til pause med en svært fortjent ledelse. Et innlegg fra høyre nådde Vilde Winge Kristiansen på seks meter, men volleyforsøket snek seg like over tverrliggeren.

Tverrligger og overtidsredning

Andre omgang var ikke mange minutter gammel da Avaldsnes straffet Tiller nok en gang. Igjen mistet blåtrøyene ballen på vei framover, og hjemmelaget kontret. På deres høyreside slo de hardt inn i feltet til en umarkert rødtrøye som hamret inn 2-1.

Men Tiller ga seg ikke, til tross for at vertene fra Haugalandet la seg lavere og lavere. I det 59. minutt ble det ny blå jubel, da Mari Kristine Viks frispark ble først vunnet av Aunehaugen, og fra kloss hold kriget en livlig Siri Berg-Johansen inn 2-2.

Det var stort sett bare Tiller som ville angripe, og sjansene kom på løpende bånd. Først tvang Aunehaugen hjemmelagets målvakt i full strekk, og like etterpå skjøt Berg-Johansen på innsiden av stolpen og ut.

Som om ikke det var nok så fyrte Mari Steinbråten Krogsgård løs fra 20 meter, men ballen dundret i tverrliggeren og ut.

Ironisk nok kunne Tiller ha tapt det ene poenget på overtid. Et frispark havnet på bakre stolpe, men headingen fra kloss hold ble glimrende reddet av Øien Aune.

Tiller måtte nok en gang se en dominerende forestilling ende i ett poeng, men dette poenget kan vise seg å være viktig for å kapre tredjeplassen i avdelingen. I skrivende stund er de tre poeng og 19 plussmål foran Bryne på tabellen med to kamper igjen å spille.

...og nå har de blåkledde hele ti strake kamper uten tap. En svært imponerende statistikk!

Neste utfordring er utendørssesongens siste hjemmekamp. Søndag 5. november kl.11.30 (!) venter allerede nedrykksklare Herd på TOBB Arena Sør.

Tilskuere Avaldsnes 3: ca 50

Kaisa Øien Aune, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Kaja Sofie Johansen, Andrea Buberg, Isabel Teigen, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Emma Kalvøy Bye.

46' Teigen --> Siri Oline Berg-Johansen
46' Johansen --> Marie Methi
78' B. Kristiansen --> Emma Jensen
78' W. Kristiansen --> Mari Steinbråten Krogsgård