Sikret tredjeplassen etter 4-0-seier

Postet av Marius L. Larsen den 5. Nov 2023

(Tiller 4 - 0 Herd) TOBB ARENA SØR: Kvinnelaget vartet opp med festfotball og fire flotte scoringer søndag formiddag.

Det er ikke hver dag Sandra Aardahl Gulstad (i midten) scorer på hodet.

* 1-0 etter fem minutter
* Berg-Johansen og Gulstad punkterte kampen
* Methi fastsatte resultatet
* Store målsjanser nok en gang
* Tredjeplassen sikret før siste serierunde

Endelig skulle Tiller få uttelling tidlig i oppgjøret, noe som ikke har vært tilfelle de siste kampene. Etter bare fem minutter slo Sandra Aardahl Gulstad hardt inn i feltet, og en uheldig Herd-spiller satte ballen i eget mål fra kloss hold.

Trønderne fortsatte å kjøre sunnmøringene bakover i banen. Kaja Sofie Johansens forsøk fra seks meter på et hjørnespark ble reddet på målstreken, Marie Methi skjøt centimetere utenfor lengste stolpe fra tolv meter og Mari Kristine Vik hamret et skudd i tverrliggeren.

I motsatt ende var Herd småfarlige på sine overganger, men Tiller jobbet godt hjemover og hindret ytterligere farligheter.

Mer effektiv etter sidebytte

Andre omgang startet med en suser i krysset. Fra parogtjue meter dundret Siri Berg-Johansen til, og ballen føyk i lengste hjørne på vakkert vis til 2-0.

Tiller fortsatte å male på i angrep. Nevnte Berg-Johansen traff tverrliggeren, og rett etterpå skjøt Emma Jensen like utenfor lengste stolpe fra langt hold.

I det 62. minutt ble seieren mer eller mindre klar. Et perfekt innlegg fra Isabel Teigen fant pannebrasken til Gulstad som stanget inn 3-0 på kontant vis.

Hjemmelaget hadde ikke tenkt å legge seg, og de spilte fin angrepsfotball som førte til flere målsjanser. Det fjerde målet kom rett før slutt, da Marie Methis skudd fra 14 meter gikk via en motspiller og i mål.

Tillers solide kamptropp gjorde at intensiteten aldri sank i sesongens sist hjemmekamp. Alle fem innbyttere fikk spilletid, inkludert rekruttkeeper Live Espolin Johnson, og det førte til en solid 4-0-seier.

Dermed kunne Tiller juble over å ha sikret en knallsterk 3. plass i årets 2. divisjon avdeling 1, med én kamp igjen å spille. Tiller har kanskje minst budsjett, men definitivt størst engasjement!

Siste serierunde spilles neste søndag borte mot Rosenborg 2 kl.12.00.

Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100

Kaisa Øien Aune, Emma Jensen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Kaja Sofie Johansen, Andrea Buberg, Marie Methi, Sandra Aardahl Gulstad, Siri Oline Berg-Johansen, Emma Kalvøy Bye.

46' Bye --> Vilde Winge Kristiansen
46' Johansen --> Isabel Teigen
58' Jensen --> Mari Steinbråten Krogsgård
58' Aunehaugen --> Vilde Bjørgård Kristiansen
77' Øien Aune --> Live Espolin Johnson