Tre poeng og sjette strake uten baklengs

Postet av Marius L. Larsen den 7. Okt 2023

(Haugesund 0 - 1 Tiller) STORHALL KARMØY: Kvinnelaget leverte en strålende kamp som ga tre velfortjente poeng lørdag ettermiddag.

Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen tok den drøyt halvtimes bussturen ut til Karmøy fra Haugesund for å møte nettopp sistnevnte denne lørdagen - selvsagt etter ankomst dagen i forveien.

En strålende fotballhall som i tillegg hadde vanningsanlegg gjorde at Tiller siklet etter å spille litt ball på det solide underlaget, og gjett om de gjorde det. De tok umiddelbart tak i kampen og dominerte første omgang fullstendig.

Hjemmelaget i hvite overdeler la seg godt inne på egen 30-meter og gjorde det vanskelig, men da Emma Kalvøy Bye ble klippet over ende før 20 minutter var spilt, ble det jubel da Andrea Buberg sendte keeper feil vei og ballen kontant i mål fra straffemerket.

Gjestene fra storbyen fortsatte å male på i angrep, og spilte rundt sine motstandere gjennom hele omgangen med strålende angrepsspill. Buberg kunne ha blitt tomålsscorer etter et solid åttimetersløp framover etter vertenes hjørnespark, men skuddforsøket fra 14 meter snek seg like utenfor.

Ikke lenge etterpå ble Synne Aunehaugens heading reddet på målstreken og Andrea Holm Aunes avslutning fra fire meter havnet over mål. Utrolig nok fikk Aunehaugen en lignende målsjanse rett før pause, men også denne ble avverget før den hvite streken.

Oppe på 3. plass

Andre omgang fortsatte i første omgangs spor - målsjansene kom på løpende bånd etter et par rolige åpningsminutter etter sidebytte.

En helt umarkert Holm Aune headet utenfor på nok et hjørnespark, Emma Kalvøy Bye fikk en stor mulighet fra skrått hold, Berg-Johansen skjøt i nettveggen etter å ha kommet alene med keeper og Bubergs forsøk snek seg like utenfor lengste stolpe.

Ellevilt.

Siste kvarteret bar preg av et banespill som skiftet eierskap, der gjestene hadde de klart største sjansene. Hjemmelaget Haugesund skjøt like over mål med få minutter igjen å spille, men Tiller-keeper Marita Flataunet hadde god kontroll på forsøket.

Etter overtidsminutter som hadde høy temperatur, holdt Tiller unna og vant fullt fortjent 1-0.

Dermed klatrer blåtrøyene opp til 3. plass på tabellen etter sju strake kamper uten nederlag, deriblant ingen baklengsmål på de siste seks!

...og første borteseier siden 5-1-seieren over Frigg 1. juli.

Neste oppgjør er borte mot Sogndal på ærverdige Fosshaugane Campus søndag 15. oktober kl.12.00.

I mellomtiden spiller J19 semifinale i Norgesmesterskapet. De møter LSK Kvinner torsdag 12. oktober kl.15.30 på TOBB Arena Sør.

Ta turen og hei fram våre unge spillere til en historisk cupfinale!

Laget

Marita Flataunet, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Marie Methi, Emma Kalvøy Bye, Isabel Teigen, Siri Oline Berg-Johansen.

Bytter:
46' Teigen --> Martyna Sobczyk
46' Kristiansen --> Kaja Sofie Johansen
66' Vik --> Emma Jensen
66' Bye --> Vilde Winge Kristiansen