Jubel på Fosshaugane

Postet av Marius L. Larsen den 16. Okt 2023

(Sogndal 0 - 2 Tiller) FOSSHAUGANE CAMPUS: Kvinnelaget fortsetter seiersrekken etter en knallsterk borteseier søndag ettermiddag.

Kaptein Synne Aunehaugen (delvis skjult) scoret på straffespark like før pause.

* To straffer i første omgang
* Dominans i banespillet
* Store målsjanser
* Aunehaugen og Johansen målscorere
* Hjemmekamp kommende søndag

Etter kanskje årets lengste reise gjennom stupbratte svinger over Sognefjellet, startet bortekampen mot Sogndal på dramatisk vis. Etter bare tre minutter kunne hjemmelaget fort ha tatt ledelsen bak et passivt Tiller-lag, men fra kloss hold fikk gjestene fra storbyen klarert unna i siste liten.

Rett etterpå fikk Tiller straffespark da keeper felte Emma Kalvøy Bye, men dessverre ble forsøket fra elleve meter satt over mål.

I minuttene som fulgte skjøt Isabel Teigen like over tverrliggeren fra 20 meter, og Andrea Holm Aune headet Mari Kristine Viks hjørnespark rett over den samme vannrette stolpen.

Blåtrøyene fortsatte å dominere mot Sogndals 16-meter, der hjemmelaget lå tett bakover og stengte rommene for et offensivt Tiller-lag. Men tålmodigheten betalte for seg på overtid av første omgang. Nok en gang ble Kalvøy Bye felt av vertenes sisteskanse, og fra elleve meter banket kaptein Synne Aunehaugen inn 1-0 for trønderne.

Johansen beroliget nervene

Kampen ble enda mer i Tillers spor rett etter sidebytte. Andre omgang var ikke mange sekunder gammel da blåtrøyene gikk rett i angrep. Viks innlegg fra venstre havnet i feltet som Sogndal så vidt klarerte ut mot 16-meteren, men der sto Kaja Sofie Johansen, som vendte bort en motspiller og hamret ballen i lengste hjørne til 2-0 - hennes første scoring i 2. divisjon.

I løpet av de ti neste minuttene kunne Tiller ha økt ledelsen. Først skjøt Mari Steinbråten Krogsgård centimetere over tverrliggeren fra fem meter etter et perfekt hjørnespark fra Ingeborg Nyberg Hansen, og kort tid senere traff sistnevnte stolpen fra 14 meter.

Andrea Holm Aune prøvde seg på et frispark fra 25 meter som keeper reddet så vidt, og mot slutten styrte Kalvøy Bye et innlegg fra livlige Vik like utenfor lengste stolpe.

I motsatt endte var Tiller i det gavmilde hjørnet. Litt ut av ingenting ga de Sogndal tre gavepakker til å komme alene med keeper Marita Flataunet, men de nevnte forsøkene endte utenfor stengene.

Dermed kunne Tiller juble over en knallsterk 2-0-seier - den åttende kampen uten nederlag - og sjuende strake kampen uten baklengsmål. Dette var også for øvrig Sogndals første tomålstap siden 17. juni.

En stor prestasjon.

Neste kamp er årets nest siste hjemmekamp. Søndag 22. oktober kl.16.00 kommer Arendal til TOBB Arena Sør.

Sogndal FK 0 - 2 Tiller IL
0-1 Synne Aunehaugen (str.) 45'
0-2 Kaja Sofie Johansen 47'

22. runde 2. divisjon kvinner avd. 1
Søndag 15. oktober 2023 kl.12.00
Tilskuere Fosshaugane Campus (Sogndalsfjøra): ca 80

Marita Flataunet, Kaja Sofie Johansen, Andrea Holm Aune, Mari Kristine Vik, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Sivertsen Broholm, Synne Aunehaugen (k), Isabel Teigen, Emma Kalvøy Bye, Vilde Winge Kristiansen, Martyna Sobczyk.

46' Sobczyk --> Mari Steinbråten Krogsgård
46' Teigen --> Ingeborg Nyberg Hansen
57' Winge Kristiansen --> Emma Jensen