J19: Tiller 4 - 0 Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 5. Nov 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): J19 er kretsmester i Trøndelag etter en solid gjennomføring mot toppklubben Rosenborg torsdag kveld.

De blå er kretsmester i 2020. Her jubles det rett etter Hedda Stuedahl-Karlsens 3-0-scoring.


Alle gode ting var faktisk tre for de blåkledde fra Tillerbyen denne uken. Først kom nyheten om at KM-finalen i J17 mellom Steinkjer og Tiller ble utsatt grunnet smittesituasjonen i førstnevntes kommune, og deretter ble G19s siste serierunde mot Stjørdals-Blink utsatt ettersom sistnevnte var i karantene.

Dermed sto det og falt på torsdagens seriefinale mellom Tiller og Rosenborg i J19-klassen. Ville den bli spilt kun timer etter nye restriksjoner fra myndighetene?

Svaret var heldigvis ja. Og det foran en fullstappet TOBB Arena Sør - som alltid - og selvfølgelig innenfor smittevernsreglene.


Kapteinen ledet an

Men oppgjøret startet litt på hælen for hjemmelaget i helblått, som kunne trengte uavgjort for å gå helt til topps. De skyhøye forhåndsfavorittene fra Lade, denne gang med en fulltallig kamptropp i alle aldre, startet oppgjøret klart best.

Tiller, som tidligere i uka hadde hatt to meget artige og lærerike treninger, klarte heldigvis å ri av stormen de første ti minuttene før de kom bedre med i kampen.

Spesielt var fronttrioen Lise Finsrud, Hedda Stuedahl-Karlsen og kaptein Synne Bye-Andersen livsfarlige hver gang de fikk muligheten, og en god midtbanetrio serverte pasninger av en grad som kan kunne betegne som glohet.

Men Rosenborg sto godt imot i forsvar, og etter et par halvsjanser fra Tillers side, var det ikke de største mulighetene man kunne rapportere om.

Før i det 33. spilleminutt. Bye-Andersen mottok en perfekt pasning på vei gjennom, og det kunne se ut som om at et skudd på halv volley kunne gå alle veier. Men alle veier fører til rom. Et mesterverk en viss kommentator på Viasat-plattformen selv ville ha varslet: "...og det blir skuuuuudd!" Bye-Andersen satte høyreslegga til fra 20 meter, fikk til en perfekt stopp-vend-skru på ballen - selv aner ikke forfatter hva det er - og ballen føyk i lengste kryss til 1-0.

Ellevill jubel. Blå jubel.

Fullt fortjent.


Pumpet og chippet

Og Tiller fortsatte.

Et maskineri fungerer ikke uten en tennplugg, og der hadde Marie Schult Optun sin viktige oppgave. Gnisningene sprutet i alle retninger med en gang hun var i nærheten av ballen, og rett før pause snappet hun ballen før hun serverte en fremadstormende Stuedahl-Karlsen.

Angrepsspilleren hadde løpt og løpt og løpt, og ventet på den ypperlige muligheten. Med hjertet utenpå drakta hørte man pumpa gå fort, men allikevel var hvilepulsen ekstrem lav da hun chippet elegant inn 2-0 fra samme distanse som Bye-Andersens volley.


Et verk til stua

For nå var hjemmelaget virkelig gode. Spillemessig var det vanskelig å utfordre gjestene i sort og hvitt, men en enorm lagmoral og et voldsomt engasjement blant samtlige i helblått førte til at dette skulle bli en dag å huske.

Det var ikke så mye som kom gjennom stopperduoen Andrea Holm Aune og Synne Aunehaugen. Selv om det er fire år mellom de to med egentlig draktnummer 10, var yngstejenta Synne knallhard i alle dueller i sann Tiller-stil. Engasjementet skulle det absolutt ikke stå noe på.

Evigvarende Thale Hinsverk, som selv påpekte etter kampen at dette var ikke hennes beste, så ut som en million - av en hvitkledd bisverm rundt henne. Det var klart at denne kampen betydde mye for driblefanten som alltid nekter å overgi seg.

Her skulle det scores nye mål. Og det skjedde to minutter før full tid, da Stuedahl-Karlsen viste en enorm fandenivoldskhet og hamret ballen knallhardt i nærmeste hjørne til 3-0.

Kvelden toppet seg da storesøster Louisa punkterte kampen med sin beherskede avslutning fra kloss hold på overtid - 4-0.


Breddeklubben Tiller seiret nok en gang. Fire scoringer og ingen baklengsmål.

Kretsmester 2020 med 20 i stil.

Vi gratulerer så mye!

Forza Tiller!


Se tabellen her


Kampfakta:

Tiller IL 4 (2) - (0) 0 Rosenborg BK Kvinner
1-0 Synne Bye-Andersen 33'
2-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 41'
3-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 88'
4-0 Louisa Stuedahl 90'

3. runde BDO-sluttspill A J19 1. divisjon
Torsdag 5. november 2020 kl.19.30
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 164


Laget:

Kaisa Øien Aune
Vilde Lund - Andrea Holm Aune - Synne Aunehaugen - Aiila Renander Bransfjell
Maria Alvestad Høvik - Marie Methi - Thale Hinsverk
Synne Bye-Andersen (k) - Hedda Stuedahl-Karlsen - Lise Finsrud

Innbyttere: Tuva Wessel Tvervåg, Matilde Bolghaug, Suzanne Maduga, Hege Snåsøy Hovdahl, Pia Elise Skråmo Lien, Bjørk Myhre, Vilde Winge Kristiansen, Marie Schult Optun.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori