Før avspark: Kolstad - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 24. Sep 2021

Herrer A tar turen på den andre siden av E6 i møtet med Kolstad lørdag ettermiddag.

Andreas Druzkowski og Jonathan Smerkerud jubler etter forrige helgs 1-0-seier over Volda. Til venstre er hovedtrener Simon Hustad Evjen.

📲 @TillerFotball på Twitter

Denne kampen starter to timer før Norge gjenåpner. Vi anbefaler alle våre supportere om å følge gjeldende smittereglement til kampen er over.

Tror du Tiller scorer mange mål i år?
Støtt blåtrøyene gjennom offensive Målklubben

Aldri fem strake i Norsk Tipping-ligaen

De blåkledde fra Tillerbyen tar den relativt korte turen over til "parken" vel vitende om at de er i ferd med å skrive en ny historie.

Tiller har klatret opp til 3. plass på tabellen etter imponerende fire strake seiere. Det er også den lengste seiersrekken de har hatt i 3. divisjon noen sinne. Forrige gang det ble fire strake seiere i Norsk Tipping-ligaen, var så sent som i 2019. Da ble Raufoss 2, Kongsvinger, Rosenborg 2 og Verdal beseiret i den perioden.

Den lengste seiersrekken Tiller har i nyere tid, er fra 2014-sesongen. Da vant Tiller sine seks siste kamper i 5. divisjon avdeling 3 og sikret et famøst opprykk til 4. divisjon. Trepoengerne i den perioden kom mot Kolstad 2, Vestbyen, Ørland, Fosen, Rissa og Leksvik.

Straffemiss og rødt kort

Den forrige A-lagssesongen, som ble spilt i 2019, var det lite jubel å spore i kampene mot Kolstad for Tillers del.

I den andre serierunden var det et bortemøte som sto på dagsordenen, men der ble det et 3-0-tap. Faktisk kunne det ha sett fullstendig annerledes ut. Tiller misset på straffespark på stillingen 0-0 og midtveis i andre omgang, og Kolstad kontret inn 1-0 rett etterpå.

I hjemmemøtet på TOBB Arena Sør i starten av august var det lenge 1-1, men Tiller spilte med en mann færre etter at de pådro seg et rødt kort. Blåtrøyene måtte se seg slått til slutt etter to sene baklengsmål.

Kamprapporter fra 2019:
Kolstad 3 - 0 Tiller
Tiller 1 - 3 Kolstad

Rett bak Tiller

Helgas hjemmelag startet sesongen med å slå Tynset 5-1 på hjemmebane før det ble uavgjort borte mot Byåsen Toppfotball.

Deres eneste tap kom hjemme mot Strindheim Toppfotball, og forrige helg ble det 0-0 borte mot Aalesund 2. Det betyr at Kolstad står med 12 poeng på sine første sju kamper, to poeng bak Tiller.

I Kolstad-laget finner vi også spillere med Tiller-historie. Prince Kala spilte 2017-sesongen for Tillerbyen og scoret seks mål på 28 kamper. I tillegg er overraskende nok Kim Horghagen, som har spilt for moderklubben Tiller i en årrekke, i Kolstad-stallen. Men han har ennå til gode å spille noen minutter før rødtrøyene.

❌ Kolstad 0 - 1 Strindheim TF
✅ Melhus 0 - 5 Kolstad
🔘 Molde-2 3 - 3 Kolstad
✅ Kolstad 2 - 1 NTNUI
🔘 Aalesund-2 0 - 0 Kolstad