Seier over Molde

Postet av Marius L. Larsen den 28. Aug 2021

(Tiller 4 - 1 Molde 2) TOBB ARENA SØR: Herrer A tok sin første trepoenger for sesongen.

Jubel etter Sindre Welos 2-0-scoring.

* To cornermål fra Welo før pause
* Mistet initiativet etter sidebytte
* Molde 2 kunne ha utlignet
* Mathiassen sørget for senkede skuldrer
* Frøya med 50-metersløp og scoring

Tiller gikk rett i strupen på gjestene fra Møre og Romsdal, og etter tolv minutter ble det jubel foran mange fremmøtte på TOBB Arena Sør. Et perfekt slått hjørnespark fra Magnus Bjerke ble stanget kontant i mål av Sindre Welo til 1-0.

Og Tiller var skikkelig gode i første omgang. De blå rullet opp det ene angrepet etter det andre, men de slet litt med uttellingen. Jonathan Smerkerud Frønes skjøt like utenfor, Robin Hermanstad traff midt på keeper fra kloss hold og Espen Mathiassens forsøk endte i nettveggen.

Det var derfor aldeles fortjent at ledelsen ble doblet i det 34. spilleminutt. Nok et hjørnespark fra Bjerke så ut til at keeper hadde kontroll på ballen, men den havnet på bakken og foran Welo som ikke nølte med å hamre inn 2-0 fra nært hold.

Rett før pause kunne det ha vært mer. En livlig Frønes headet først like over tverrliggeren etter et innlegg, og rett etterpå var han centimetere unna å styre inn 3-0 fra bakre stolpe.

Kontringer sikret komfortabel seier

Etter sidebytte var det definitivt et annet Molde-lag som entret kunstgresset. Gjestene dominerte store deler av det første kvarteret, og det var slettes ikke ufortjent at de reduserte til 1-2 på et straffespark.

Faktisk var de svært nære ved å utligne også, men en styring fra én meter havnet utrolig nok over mål.

Mens Tiller trengte litt tid på å vurdere terrenget, var de samtidig dødelig effektive. Molde klusset det til bakover, og Mathiassen snappet opp ballen. Han stormet mot keeper og satte ballen iskaldt i hjørnet til 3-1 og ellevill jubel blant hjemmelaget.

Tolv minutter før full tid falt avgjørelsen. En god Tiller-kontring gjorde at Hermanstad fant Brede Frøysa på et sugent løp. Han sprang 50 meter før han kom mot keeper og banket ballen i lengste hjørne til 4-1 på lekkert vis.

Flere mål ble det ikke foruten noen overraskende bakromsløp av Andreas Arukwe.

Dermed er årets første trepoenger i boks for Tiller. Neste kamp er også på hjemmebane. Lørdag 4. september kl.14.00 kommer Melhus på besøk på TOBB Arena Sør.

Lørdag 28. august 2021 kl.15.00
Gule kort Tiller: Jonathan Smerkerud Frønes (60'), Espen Amandus Mathiassen (69'), Magnus Aasarød (89')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 150

Sondre Kroglund, Magnus Bjerke, Sindre Myrvold Welo, Henning Borgen Gladsø, Andreas Druzkowski, Espen Amandus Mathiassen, Magnus Aasarød (k), Jørgen Kjøsnes Valleraunet, Gard Ragnar Killingberg, Jonathan Smerkerud Frønes, Robin Johansen Hermanstad.

71' Killingberg --> Brede Frøysa
79' Valleraunet --> Andreas Uzoma Arkuwe
90' Mathiassen --> Marius Jensen
90' Druzkowski --> Jonas Krokstad Aune

Ubenyttede reserver: Tor Solvoll, Kasper Røe, Jonas Uran Rønning.