Før avspark: Herd - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 12. Aug 2022

Kvinnelaget returnerer til 2. divisjon med et bortemøte med Herd lørdag ettermiddag.

Denne gjengen ønsker å fortsette seiersformen i 2. divisjon.


Kampinformasjon

🏆 11. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Herd
📅 Lørdag 13. august 2022
⏰ Kl.13.00
🏟 AMFI Moa Stadion (Ålesund)
📲 @TillerFotball på TwitterBedre borte enn hjemme

De blåkledde fra Tillerbyen tar nok en gang turen til Ålesund. Forrige gang var 30. april, da Blindheim ble beseiret 3-0.

Nå venter bylaget Herd i en tøff bortekamp for trønderne. Laget fra Moa serieåpnet med en knallsterk 9-1-seier over Træff før det ble tøffere i serien. For øvrig er denne seieren kun den eneste på hjemmebane så langt, men de har også beseiret Blindheim og Volda samt spilt uavgjort mot Molde.

Lagets siste signering i juni, Thea Dalhaug Ulla, rakk å spille én kamp før blåskjortene tok sommerferie. Ellers er det lite nytt på overgangsfronten ifølge fotball.no.


Siste fem kamper:
❌ Tiller 6 - 1 Herd
🔘 Herd 2 - 2 Molde
❌ Hødd 2 - 1 Herd
✅ Volda 1 - 2 Herd
❌ Herd 0 - 1 Rosenborg 2


Vilde telte nesten til fem

Lagene møttes i motsatt oppgjør i slutten av mai. På en småvarm lørdag på TOBB Arena Sør var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne hen.

Tiller tok ledelsen tidlig og så seg aldri tilbake. Til pause sto det 3-0, og med blant annet fire mål fra toppscorer Vilde Winge Kristiansen, ble det til slutt en knallsterk 6-1-seier.


Les vår kamprapport fra mai her


Spillerprofil - Hege Snåsøy Hovdahl


Vi har kommet til en spiller som er anvendelig som få. Hege er en 20-åring som har spilt fotball for moderklubben sin nesten hele karrieren, og hun har opplevd litt av hvert i helblått.

Hun fikk sin seniordebut som 15-åring i 2018, da A-laget slo Tynset i serieåpningen i 3. divisjon. Hun har senere opplevd å delta på mange reisecuper og utallige kamper med stort sett positivt utfall.

Hege er en god gammel Frosta-potet som kan brukes overalt, men i de senere årene har hun passet best som back og spiss.


Visste du at Hege...

...er norgesmester med Tiller, har sølv i Norway Cup og er ekstremt god til å holde på ballen?


Spillerprofil - Celine Kleiven Vevle


Celine har også spilt sin hele fotballkarriere i den blå bydelen. Hun startet som midtbanespiller, men er nå primært en forsvarsspiller med mye rutine på høyt nivå.

Hun var en del av den gode '99-årgangen som startet opp kvinnefotballen i Tiller i 2017, og laget rykket opp på første forsøk fra 4. divisjon.

Celine er alltid tøff i duellene og legger lite i mellom.


Visste du at Celine...

...har to sølv i Norway Cup og hun scoret det første Tiller-målet i opprykkskampen mot Steinkjer i fjor?


Holm Aune med

Tiller tok sommerferie på en hinsides tabelltopp-posisjon etter de 10 første kampene (seieren over Byåsen Kvinnefotball ble strøket, red. anm.). Tiller leder med to poeng foran opprykksfavoritt Molde med en kamp til gode.

Blåtrøyene ønsker å fortsette den gode formen de har vært i gjennom vårsesongen. Tiller står foreløpig uten nederlag og åtte seiere på de ti første kampene.

De neste åtte oppgjørene vil by på større utfordringer, ettersom kun to av dem er hjemme på eget kunstgress. Av de fire langturene, så er høstens første denne lørdagen mot Herd.


Siste fem kamper:
✅ Tynset 0 - 3 Tiller
✅ Tiller 1 - 0 Nardo
🔘 Molde 2 - 2 Tiller
🔘 Tiller 1 - 1 Rosenborg-2
✅ Tiller 4 - 0 Blindheim


Se tabellen her


Til lørdagens svipptur innom Ålesund mangler Tiller angrepsspiller Sandra Aardahl Gulstad som ennå ikke er klar etter sommerens operasjon. Laget håper den raske kantspilleren er straks tilbake for å hjelpe blåtrøyene med flere trepoengere.

Ellers skal resten, inkludert Andrea Holm Aune, være særdeles kampklare for en heidundrende høstsesong.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no ca en time før kampstart.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.