🎫 Gratis inngang
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter

Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongslutt

Ni seiere på ti kamper

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker serielederne fra Junkeren velkommen til TOBB Arena Sør denne søndagen.

Bodø-laget er en største opprykksfavoritten og leder fullt fortjent Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 etter å ha avgitt poeng i kun én av sine ti spilte kamper. Det var borte mot Innstranda tidlig i sesongen, da lokaloppgjøret endte småkjedelige 0-0.

Selv om de har scoret 30 mål så langt i sesongen, så flokker ikke publikum inne til Nordlandshallen. I forrige oppgjør da de beseiret Steinkjer 5-1 var det kun 65 tilskuere på tribunen.

Siste fem seriekamper:
🔘 Innstranda 0 - 0 Junkeren
✅ Junkeren 3 - 1 Trygg/Lade
✅ Byåsen TF 0 - 1 Junkeren
✅ Bodø/Glimt-2 1 - 2 Junkeren
✅ Junkeren 5 - 1 Steinkjer

Den største haien i landet returnerer på TOBBIvar Unhjem i Tiller-drakta i 2011-sesongen, da blåtrøyene spilte i 2. divisjon.

Junkeren har en tidligere Tiller-spiller og storscorer på laget. Ivar Johannes Jakobsen Unhjem, ofte kalt "storhaien", spilte i Tiller fra 2011-2014, og nådde sitt Tiller-klimaks i 2013-sesongen med 30 mål på like mange kamper.

Unhjem besøkte faktisk TOBB Arena Sør og medieansvarlig, som også er en tidligere lagkamerat, i 2020 da han var på en norgesreise. Av koronahensyn så rakk vi ikke å forevige øyeblikket, men det sier noe om hvor mye Tiller fortsatt betyr for angrepsspilleren.

I år har det ikke gått like bra som tidligere år for 31-åringen. Han har scoret "bare" fem mål på totalt 11 kamper i både serie og cup og har blitt byttet ut mot slutten av kampene.

Vi må være ærlig ved å spørre: har haien nådd toppen?

Overtidsdrama i 2017

Lagene har faktisk møttes før i seriesammenheng. I 2017-sesongen, som var den første sesongen etter endringen til Norsk Tipping-ligaen, skulle det bli dramatisk i begge oppgjør.

Bortekampen i Nordlandshallen for den gang Tillerbyen startet fryktelig ved å ligge under 3-0 etter 55 minutter, men så svarte Tiller med tre scoringer og utligning ett minutt på overtid. Men tror du ikke Junkeren vant 4-3 med sin scoring to minutter på overtid...

I hjemmeoppgjøret på TOBB Arena Sør havnet også blåtrøyene under 1-0 etter scoring av Unhjem, men de snudde kampen til 2-1 med kvarteret igjen å spille. Men så fikk Junkeren frispark på 17 meter fire minutter på overtid - som de selvfølgelig scoret på.

Kampfakta fra 2017:
❌ Junkeren 4 - 3 Tillerbyen
🔘 Tillerbyen 2 - 2 Junkeren

Jubel i Mo i Rana

Tiller kommer til dette tøffe oppgjøret mot serielederen med påfyll av gode opplevelser. Senest på torsdag møtte Tiller Molde i G19-NM, og selv om det ble tap, var det en god kamp av trønderne, som hadde med seg flere A-lagsspillere til rosenes by.

Forrige runde i Norsk Tipping-ligaen endte med fantastiske jubelscener. Bortekampen mot Rana startet med at Brede Frøysa fikset 1-0 etter bare 11 minutter, og Tiller vant til slutt 3-1 etter blant annet en 50-metersscoring fra Andreas Druzkowski.

✅ Melhus 0 - 3 Tiller
✅ Tiller 3 - 2 Byåsen TF
❌ Rosenborg-2 3 - 1 Tiller
❌ Tiller 2 - 3 Orkla
✅ Rana 1 - 3 Tiller

Det blir spennende å se om hovedtrener Marius Jacobsen vil gjøre endringer fra det laget som kjempet seg til tre fortjente poeng i Nord-Norge sist helg.

Men det er mulig han får et luksusproblem, ettersom Espen Mathiassen, Lucas Kolstad og Niklas Danielsen Solem er tilbake i full trening samtidig som tidligere langtidsskadde Jonathan Smerkerud Frønes scoret ett av målene da herrer-2 slo KIL/Hemne 2 8-3 tidligere denne uka.

Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før kampstart.