Før avspark: Rana - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 10. Jun 2022

Våre beste menn tar turen opp til Mo i Rana i den tiende serierunden lørdag ettermiddag.

Tiller håper på flere slike jubelscener i en tøff bortekamp på lørdag.


Kampinformasjon

🏆 10. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
🆚 Rana
📅 Lørdag 11. juni 2022
⏰ Kl.17.00
🏟 Sagbakken kunstgressbane
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongsluttEn ung klubb

Tiller tar turen til Mo i Rana i Nordland og jakter tre nye poeng denne lørdagen, men det blir tøft mot et godt Rana-lag som slettes ikke har gjort seg bort etter åtte spilte kamper.

De står så langt med 15 poeng og en fin 5. plass, men de har noe å rette opp etter sist helg. Da var de på besøk i Trondheim og nærmere sagt Kolstad, der det ble et mindre pent 6-1-tap.

Mo i Rana er Nord-Norges fjerde største by, og Rana Fotballklubb ble stiftet så nærme som i 2017. Klubben er en sammenslåing av byklubbene Mo Idrettslag og Stålkameratene, og de har spilt kun én sesong i 3. divisjon tidligere, som var i fjor.


Siste fem seriekamper:
✅ Rana 4 - 1 Melhus
❌ Byåsen TF 2 - 0 Rana
✅ Bodø/Glimt-2 1 - 3 Rana
✅ Rana 3 - 0 Steinkjer
❌ Kolstad 6 - 1 Rana


Spilt på Sagbakken før

Tiller har faktisk spilt på Sagbakken tidligere. Eller rettere sagt Tillerbyen, som det het den gang.

I 2017-sesongen, som var første sesong i den nye Norsk Tipping-ligaen etter omleggingen av seriesystemet, møtte de blåkledde Mo IL, som i dag er Rana FK.

På TOBB Arena Sør var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne, da Tiller vant 3-0. Aldri noen tvil var det også på Sagbakken - men andre veien. Tillerbyen tapte hele 5-0 etter en skuffende svak forestilling.

Av de spillerne som er igjen på laget som spilte den kampen, er det Magnus Bjerke, Sindre Olufsen og Andreas Druzkowski.


Kampfakta fra 2017:
Tillerbyen 3 - 0 Mo IL
Mo IL 5 - 0 Tillerbyen


To tap etter to seiere

Tiller fikk ingen god avslutning på sist helg. I bunnmøtet med Orkla på TOBB Arena Sør ble det dessverre lite å juble for da Orkla vant 3-2 tross en sen sluttspurt og redusering av Martin Engvik.

Det betyr at Tiller befinner seg fortsatt med ni poeng og på en 10. plass på tabellen, kun to poeng over nedrykksstreken, etter å ha tapt de siste to kampene.

Nå handler det om å brette opp ermene og sørge for at man kan puste litt lettere i tiden som kommer.


Siste fem seriekamper:
❌ Tiller 1 - 2 Innstranda
✅ Melhus 0 - 3 Tiller
✅ Tiller 3 - 2 Byåsen TF
 Rosenborg-2 3 - 1 Tiller
❌ Tiller 2 - 3 Orkla


Se tabellen her


Det meldes fortsatt om god og revansjelysten stemning i gruppa etter ei ny god treningsuke. Noen endringer i laget som reiser til Mo i Rana er det, og det er blant annet at keeper Christian Grindvold ikke er med, ettersom han pådro seg et unødvendig rødt kort i forrige kamp.

Da er det tid for at Tor Solvoll stepper opp og griper muligheten.

I tillegg har Jonathan Smerkerud Frønes trent for fullt den siste tiden og har respondert utmerket. Så vil tiden vise når han er tilbake i kamptroppen.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før avspark.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.