J16: Stabæk 1 - 2 Tiller (e.e.o.)

Postet av Marius L. Larsen den 18. Nov 2017

TELENOR ARENA (OSLO): Tiller ble norgesmestere for første gang i klubbens historie fredag 17. november 2017.

Alt gull har dere fortjent, jenter. Foto: Marius L. Larsen.


De blåkledde fra Tillerbyen ankom storstilte Telenor Arena i fasjonabel stil med buss fra Hans Majestet Kongen Class, og en stor besetning med spillere og støtteapparat ble ønsket velkommen av en stor supporterskare utenfor arenaen.

Til tross for å måtte følge en svært punktvis plan før kampstart, virket ikke spillerne nervøse. Ikke bittelitt engang.

Oppvarminga gikk bra. Det var latter, og vi kunne ha sagt sol og sommer, men vi spilte innendørs. Og så er det snart vinter.

Men varmen fikk supporterne på tribunen lett i seg. Var det hvor mange hundre som tok turen fra Trondheim? Det hørtes ut som om det var flere tusen. På grensen til at vi kunne ha tatt med en plakat der det hadde stått "Ultras" på.


Stanging er lov

Men så var det kampen da.

Noen gode åpningsminutter fra noen av lagene var det ikke. Realiteten over kampens ramme spilte nok inn, men også et noe uvant underlag med ekstra tilført gummigranulat og åpnede vanntanker gjorde det heller ikke lettere.

Allikevel tok Tiller ledelsen etter 13 minutter. Et perfekt slått hjørnespark fra Emilie Marie Joramo ble bokstavelig talt stanget i mål av plogen, rivjernet og nesten alltid treffsikre Tirll Olsen til en voldsom jubel både på banen og tribunen.

Far Bjørn Viggo hadde selvfølgelig noe å påpeke i pauseintervjuet, men det trenger vi ikke å ta nå.


Nære, men ingen sigar

Resten av første omgang gikk så som så. Begge lag hadde noen muligheter hver, men kanskje ikke av den markante sorten. Vi har uansett ikke nok plass til å nevne dem her nå.

Andre omgang åpnet med to store Tiller-sjanser, og da mener vi kjempestore. Først snappet Louisa Stuedahl et svakt oppspill fra Stabæks keeper, og på nærmest åpent mål skulle du jo bare sette den i nettmaskene, juble og ta imot en fortjent hyllest etterpå.

Men skuddet gikk utenfor, dog like utenfor. Helt stuerent var det kanskje ikke.

Deretter raidet kaptein Andrea Sivertsen Broholm framover. Hun rundlurte alt og alle, og det var ikke flaks, dette her. Tekniske ferdigheter slår flaks. Dessverre var det en god keeperredning som hindret 2-0-ledelse fra kloss hold.


Store lille Bolghaug

Men Stabæk hadde ikke tatt kveld. De hadde tatt med seg mange supportere til det som en gang var deres hjemmebane, noe som seg hør og bør i eget nabolag, og "den blaa armé" fikk noe å juble for etter 58 minutter.

Denne gang var det "hjemmelaget" som stanget inn utligningen på hjørnespark, og deretter var det stort sett bare Stabæk det handlet om.

De spilte seg fram til flere brukbare målsjanser, men Tiller-keeper Matilde Bolghaug, den oransje tigeren, gapte, brølte og lo da hun reddet flere solide skuddforsøk på (norges)mesterlig vis.


Broholm banet vei

Kampen gikk mot ekstraomganger, men da så det faktisk ut som om Tiller skulle avgjøre.

Nok en gang var det Broholm som dyttet ballen framover og framover, forbi et par spillere, og framover igjen før hun trodde hun spilte vegg med Siri Berg-Johansen. Sistnevnte hadde bestemt seg for å skyte fra 16 meter, skuddet gikk utenfor og Broholm sto igjen like oppgitt som en underbetalt overtidsarbeider.

Jubelen skulle uansett komme om litt, så bare slapp helt av, Andrea.


"MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!!"

Kampen gikk dermed til ekstraomganger, og første femminutt gikk fortere enn ungdom ved smågodthyllene rett før Halloween.

Det var ikke allverdens å skryte av i andre ekstraomgang heller, det må vi ærlig innrømme. Men våre spillere, slitne som de var, hadde uansett ekstra krutt på lager.

Det var jo nå vi skulle hatt den "Ultras"-plakaten, foreldre.

I det 89. spilleminutt, rett før dommeren blåste i fløyta før straffesparkkonkurranse, bestemte Tiller seg for å løsne taket i Telenor Arena.

Et angrep startet med Joramo som kranglet til seg ballen langt inne på egen banehalvdel, og hun spilte fri Synne Bye-Andersen på høyresiden. Hun stormet framover i kjent Bye-Andersen-stil, havnet i duell med en jagende Stabæk-spiller, men satte på turboen og spurtet forbi som en snøballkaster i skolegården.

Innlegget fra høyre nådde Berg-Johansen i feltet, og hun leverte en herlig flikk av ypperste klasse - gullklasse? - men rett før Lise Finsrud kunne bare styre inn 1-2 fra ni meter, så fikk en Stabæk-spiller en viktig tå på ballen.

Vi er uansett sikker på at du hadde styrt inn 1-2 der, Lise, garantert.

Ballen havnet deretter ut på 13 meter og 25 centimeter til Joramo - hun som startet det hele - og her virket det som om tida stoppet opp.

Joramo fra drøyt 13 meter, mutters alene, det skal da vel være mål, skal det ikke? Idet hun traff ballen klokkereint med innsiden av sin svært så presise høyrefot, ble det helt stille i den 15 000-seters arenaen i et tiendedel av et sekund. Helt stille.

Ballen var jo på vei mot mål. Kunne vi juble nå?

Eller nå? NÅ DA?!

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!!

Kontant i lengste hjørne, like glohet som et bankkort i hvilken-som-helst butikk på lille julaften, og dermed 1-2 til Tiller.

Til TILLER, ja!

Sluttminuttene husker vi ikke så mye av. De gikk i hvert fall sakte. Mulig vi også skrek "FÅ DEN BALLEN UNNA DA!" hvert femte sekund, men plutselig hørte vi fløyta for aller siste gang.

Det var over. Tiller, lille Tiller, var blitt norgesmester.

Tiller som klubb, J16 som lag og spillerne og trenerne hver for seg. Norgesmestere alle sammen.

Gledestårer, klemmer og stolthet - alt på en gang.


Takk for en opplevelse det egentlig ikke kan settes ord på, selv om vi prøvde her.

En dag vi ikke kommer til å glemme - noensinne.

Gratulerer så mye.

Norgesmestere.


Kampfakta:

J16: Stabæk Fotball 1 (0) - (1) 2 Tiller IL (e.e.o.)
0-1 Tiril Olsen 13'
1-1 58'
1-2 Emilie Marie Joramo 89'

Finale NM J16 Telenor Cup
Fredag 17. november 2017 kl.13.00
Tilskuere Telenor Arena (Oslo): ca 300


Laget:

Matilde Bolghaug
Marita Olsen - Kaisa Øien Aune - Tiril Olsen - Mari Kristine Vik
Marie Methi - Emilie Marie Joramo - Andrea Sivertsen Broholm (k)
Synne Bye-Andersen - Siri Oline Berg-Johansen - Lise Finsrud

Innbyttere: Tuva Wessel Tvervåg, Vilde Lund, Victoria Løkken, Hege Snåsøy Hovdahl, Vilde Winge Kristiansen, Louisa Stuedahl, Ida Skauge Stiles.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.