Med Magnus inn i 2024!

Postet av Tiller IL - Fotball den 24. Des 2023

Tiller Fotball og Magnus Eriksson (26) er enige om å gå sammen inn i 2024. Magnus har forlenget avtalen med klubben, og er med videre som hovedtrener for klubbens herrelag i Norsk Tipping-Ligaen. 


-Vi er veldig glade for å få med Magnus videre. Etter to strake år med trenerskifte, er det utrolig positivt å kunne bygge en positiv kontiunitet inn i 2024. Magnus og teamet har gjort en formidabel jobb i år, og sørget for at vårt unge herrelag har tatt store steg, sier styreleder Torkel Wahl-Olsen.

Sesongen endte på en imponerende 5.plass i NorskTipping Avd.5. Dette med avdelingas yngste lag og med en utviklende og ambisiøs spillestil.

-Prosjektet vi har her trigger meg veldig. Jeg har stor tro på potensiale i denne spillergruppa, og gleder meg til å bygge dette videre. Med en god vinter foran oss, har jeg stor tro på at vi kan bite godt fra oss i 2024, sier Magnus Eriksson.

Magnus (26) er en ung trener, men har ettertrykkelig bevist at det ikke er noen hindring. Det jobbes i disse dager med å sette stallen for 2024, og vi kan røpe at det også på dette punktet ser positivt ut.

I 2024 har vi seniorlag i 3., 4. og 5.divisjon. A-lager serieåpner mot Mosjøen på Tobb Arena 6.april.

#BestSammen
#GodJul
Lucas til Ranheim

Postet av Tiller IL - Fotball den 1. Sep 2023


Lucas Kolstad (18) har signert proffkontrakt med OBOS-klubben Ranheim TF. Han har skrevet en treårskontrakt med Ranheim, men fullfører sesongen med Tiller i NorskTipping-ligaen. Han vil da innlemmes i A-stallen til Ranheim ved sesongslutt i høst.

Lucas har spilt i Tiller hele livet, foruten et opphold i Melhus som 14-15-åring. Han slo seg inn på A-laget vårt i 2022-sesongen, og har siden spilt 38 serie- og cupkamper. Denne sesongen har han til tider vært dominerende på det fremadsstormende A-laget, og har også bidratt med fire scoringer fra sin dype midtbaneposisjon.

-Jeg har hatt mange fine år i Tiller og vil takke gode trenere som har hjulpet meg til denne muligheten. De siste par årene har jeg fått rikelig med erfaring i 3.divisjon, og tror Ranheim er et riktig steg videre i karrieren. Jeg er klar til å prøve meg på OBOS-nivå i 2024, men først skal jeg bidra til at vi får en flott sesongavslutning her på Tiller, sier den ambisiøse unggutten.

Lucas har vært en del av et ungt A-lagsmiljø det siste året, og er nok bare den første av flere av spillerne som vil bli interessante for de øverste divisjonene. A-lagstrener Magnus Eriksson er derimot ikke bekymret for å miste unge spillere og håper Lucas lykkes med det neste steget.

-Lucas er en flott gutt som har tatt mange steg det siste året, mye gjennom det å være lærevillig og ydmyk. Jeg tror han har det som skal til for å lykkes på høyeste nivå, men han er enda ung og må fortsette den harde jobbingen. Som klubb er det et stort kompliment at toppklubber ønsker våre spillere, og jeg håper også at dette bidrar til ekstra motivasjon for resten av spillergruppa. Det viser at veien oppover ikke er lang, sier A-lagstrener Magnus Eriksson.


Vi gratulerer Lucas med sin første proffkontrakt, og ønsker han lkke til på veien videre i karrieren!

Første oppgave for Magnus og Lucas er uansett den viktige bortekampen mot KBK 2 på søndag.


Klare for finalehelg i Drammen!

Postet av Tiller IL - Fotball den 6. Feb 2023

Tiller Futsal Kvinner klarte brasene i helgas regionskvalifisering, og er nå klare for finalehelga i Drammen 10.-12.mars. Der får vi følge av Solsiden Futsal, som vant gruppefinalen mot oss på søndag. Norgescupen i Futsal er en nyvinning i 22\23-sesongen, og det er stor prestisje om å løfte den første pokalen i futsalens svar på Norgesmesterskapet i fotball.

Regionsfinalen for Trøndelag og Møre ble gjennomført med ei pulje a fem lag i Ladehallen. Tiller vant sine tre første kamper, og var dermed klare for finalehelga allerede før siste kamp mot Solsiden Futsal. De måtte derimot ha minimum ett poeng mot Tiller for å holde Utleira bak seg i kampen om den andre finaleplassen. I en tett og jevn kamp, vant Solsiden tilslutt 2-0, og sikret dermed både finaleplass og puljeseier.
Våre kvinner leverte plettfri futsal på lørdagen. NTNUI og Utleira ble slått hhv 6-0 og 4-0. Søndag formiddag ble Ørsta feid av parketten, og Tiller ga seg ikke før det sto 16-0 i målprotokollen. Dermed var målet nådd allerede før den siste kampen mot Solsiden. Og selv om det ble tap i siste kamp, var trener Geir Arne Kristiansen godt fornøyd med helgas prestasjoner:

  - Vi leverer konsentrert og godt i de tre første kampene. Mot Solsiden slipper vi oss litt ned mot et lag som hadde alt å spiller for, men vi gjorde jobber og gleder oss til finalehelga i Drammen. Nivået der nede kommer til å være langt høyere enn i Nasjonalt sluttspill i fjor, men jeg tror både vi og Solsiden kommer til å bite godt fra oss.

Finalespillet foregår altså i Drammen helga 10.-12. mars. Her vil åtte lag fra hele Norge gjøre opp om tidenes første Norgescup-tittel i futsal.
Tiller og Solsiden vil representere Trøndelag og Møre. De seks andre kvalifiserte er OSI, Skeid, Lyngbø, Hyggen, Sjarmtrollan og PSG Stakevollan.

Vi gleder oss til å teste futsal-ferdighetene på nasjonalt nivå, og kommer tilbake med mer informasjon når finalehelga nærmer seg.

 
Tiller Futsal med god start

Postet av Tiller IL - Fotball den 20. Jan 2023

Tiller Futsal Kvinner herjet i Nasjonalt Mesterskap i Futsal forrige vinter. De gjorde storeslem i det nasjonale sluttspillet, og gikk ubeseiret på veien mot tittelen. Forrige helg startet Norgescupen med kvalifisering i Trøndelag, og er en ny mulighet for å markere seg på nasjonalt plan. Futsaljentene vant begge kampene, og er klare for regionalt sluttspill i februar.

Første kvalifiseringsrunde foregikk i Rosenborghallen og Tiller vant sein kamper mot NTNUI (4-1) og Nardo (12-1). Dermed gikk de videre til neste runde, hvor også vinnerne fra Møre og Romsdal deltar. Om Tiller leverer gode resultater der, vil de kvalifisere seg for nasjonalt sluttspill i Drammen i mars måned. 

Tiller-herrene fikk det tøffere i kvalifiseringen, og etter stortap mot Eliteserielaget Utleira Futsal, røk avansementet i siste sekund da Trond utlignet til 3-3 i den avgjørende kampen.

Futsal er i rivende utvikling, og særlig på kvinnesiden vil det skje spennende ting i årene som kommer. Tiller viste i 21\22 at vi er langt framme, og håper å vise dette ytterligere i år. Norgescupen (sammenlignbart med NM i fotball) er en nyvinning som forhåpentligvis blir en fin målestokk på hvor klubben står ift resten av Norge.

Lørdag 21.jan spiller Tiller Futsal Kvinner og Herrer nest siste serierunde i 1.div Futsal. Kvinnelaget leder 1.divisjon med 20p etter 8 kamper. Med en seier i helga, vil sannsynligvis seriemesterskapet være sikret. For herrelaget har det gått litt tråere og står med 6p etter 8 kamper. De har los på Ranheim Futsal på plassen over.

Ladehallen Lørdag 21.01.23:

10:55 Tiller Herrer - Solsiden Futsal
13:40 Rennebu - Tiller Herrer
15:30 Utleira - Tiller Kvinner
17:20 Tiller Kvinner - Ranheim Futsal
Møt opp å støtt Tiller Futsal på lørdag!


Tre års ventetid er over - Tiller Futsal Cup er igang!

Postet av Tiller IL - Fotball den 7. Jan 2023

Etter nesten tre års ventetid er endelig Tiller Futsal Cup igang igjen! Covid satte en stopper for 2021- og 2022-utgavene, men i 2023 kunne ikke noe stoppe oss.
Fire helger med masse fotballaktivitet, glede og spenning står foran oss, og helg 1 kickstartes med G19, G2014 og KM for G16.


Kampoppsett\påmelding\resultater for Tiller Futsal Cup vil løpende publiseres på https://tillerfutsalcup.cups.nu/start.

Og det er fortsatt muligheter for å melde seg på til de kommende helgene!

I KVT-hallen spiller G19-lagene gruppespill fra 14:00-21:00 på lørdag. Her skal Trondheimslagene bryne seg på tilreisende Kvik-Halden, og det blir nok hard fight om plassene i søndagens sluttspill. Følg linken her for kampoppsett\resultater i KVT-hallen på lørdag:
https://tillerfutsalcup.cups.nu/2023/result/arena/15146285/2

Gruppespillet i KM G16 foregår i Rostenhallen på lørdag. Kampene foregår fra 13:30-21:30 og vi garanterer masse god futsal. Lørdagens oppsett i Rostenhallen finner du ved å følge linken under:

https://tillerfutsalcup.cups.nu/2023/result/arena/26772168/2

Sluttspill i både KM G16 og G19 skjer i KVT-hallen fra klokka 10:30 på søndag.Håper mange tar turen innom hallene ila helga!

Masse gode fotballminner skal skapes gjennom de neste helgene!


Magnus Eriksson leder Tiller i 2023

Postet av Tiller IL - Fotball den 5. Jan 2023

Klubben har gjennom jula jobbet for å få på plass erstatter for Marius Jacobsen i hovedtrenerrollen for klubbens herrelag. Tirsdag kveld ble avtale for 2023 signert, og Magnus Eriksson (25) ble presentert for en samlet spillergruppe. Raske undersøkelser tilsier at Magnus er yngste hovedtrener i de fire øverste nivåene i norsk fotball.

Magnus Eriksson, opprinnelig fra Steinkjer, kom til Tiller Fotball høsten 2021, og ledet da klubbens U21-gruppe fram til august, hvor han ble hentet opp i teamet rundt A-laget. Han ledet våren 2022 klubbens G19-lag til 3.runde i NM, hvor laget etterhvert røk ut mot Molde i en tøff batalje på "Røkkeløkka". Før han kom til Tiller trente han de yngste juniorene i Strindheim. Som spiller var Magnus et stort talent, og spilte både i Steinkjer og Stjørdals-Blink. En kronisk hofteskade gjorde at han måtte legge skoene på hylla allerede som 20-åring. Det var da Magnus startet sin satsing på trenergjerningen. 

Eriksson får med seg Jonas Uran Rønning (24) som assistent, og teamet vil bli komplettert i løpet av de kommende ukene. Spillerne er allerede godt kjent med både Magnus og Jonas, da de har vært en del av trenerteamet også i 2022. Begge trenerne fullførte i desember lisensiering som UEFA B-trenere.

-Vi er veldig glade for å ha Magnus Eriksson på plass som hovedtrener. Da vi så hvor prosessen rundt Marius kom til å ende, var vi veldig trygge på at vi allerede hadde gode kandidater internt. Magnus har utmerket seg gjennom sin innsats både som U21-trener og nå i høst som assistent rundt A-laget. Sterk på fag, men også god på kommunikasjon og pedagogikk. At han er utdannet lærer, er nok ingen ulempe i trenergjerningen. Vi gir unge spillere sjansen på banen, og vi er stolte over og også kunne gi unge trenertalenter sjansen. Magnus er ambisiøs som trener, men også ydmyk og klar over at han fortsatt har mye å lære. Det skal han få sjansen til hos oss, sier en fornøyd Torkel Wahl-Olsen, Styreleder i klubben.

Den unge hovedtreneren er også veldig fornøyd og overrasket over hvor raskt han har steget i gradene siden han kom til klubben. Og selv om han er yngre enn flere av spillerne, tror han ikke det blir noen spesiell utfordring.

-Alder er bare et tall, og uavhengig av alder må man gjøre seg fortjent til tilliten i spillergruppa. Dette oppnås kun ved å jobbe hardt, være ærlig, og bry seg om mennesket bak fotballspilleren. Jeg er først og fremst ydmyk og stolt over å ha fått dette ansvaret. Og også takknemmelig for tilliten klubben her viser meg. Den skal jeg jobbe knallhardt for å vise meg verdig i tiden som kommer, uttaler den unge treneren entusiastisk.

Magnus Eriksson gleder seg til å lede Tiller-herrene gjennom trøndersk vinter i 2023.

 

Etter en tung vårsesong, fikk Tiller fart på sakene i høst. Det endte tilslutt med en 9.plass i NorskTipping-ligaen etter å ha avsluttet sesongen med fire strake seiere.

-Vi skal bygge videre på den gode høstsesongen, og det blir ikke nødvendigvis store omveltninger på det spillerne allerede er vant med. Men vi har en ung og ambisiøs spillergruppe som gir et godt utgangspunkt til videre utvikling, både som lag og individuelt. Vi skal fortsette å gi unge spillere sjansen, men vi ser også viktigheten av å mikse opp med en god dose rutine. Vi starter i januar med en bruttotropp på ca 30 spillere, hvorav 2\3 av de er 20 år og yngre. Hovedoppgaven blir å beholde stammen fra i høst, samtidig som vi også vet at enkeltspillere er attraktive også lenger opp i divisjonssystemet. Da skal ikke vi stå i veien. Men jeg håper og tror vi skal være konkurransedyktige når fløyta går 2.påskedag, avslutter Eriksson.

Tiller serieåpner på RUTA Arena mot byrival Strindheim 2.påskedag. Første tellende kamp er helga 18.-19.mars da 1.kvalrunde til årets NM-eventyr står for tur. Gjennom oppkjøringa blir det også et betydelig antall treningskamper, hvor første kamp er mot RBK 2 på Salmarbanen 3.februar.

Vi kommer tilbake med mer info når trenerapparat kompletteres, og også løpende oppdateringer rundt spillerlogisitikk.