Et nummer for små

Postet av Marius L. Larsen den 16. Apr 2023

(Tiller 0 - 4 Rosenborg 2) TOBB ARENA SØR: Brutal start og brente målsjanser - men mye bra spill var fasiten i seriestarten i 2. divisjon kvinner.

Mari Kristine Vik og resten av Tiller måtte gå både mål- og poengløse av banen i åpningskampen i nye 2. divisjon.

* 0-2 før 13 minutter
* Svak første omgang
* Mye bedre andre omgang
* Seks store målsjanser
* Gjestene punkterte kampen mot slutten

De blåkledde fra Tillerbyen bydde opp til fest med seriestart i nye 2. divisjon, strålende sol og 300 tilskuere. Men dessverre fikk festen en dårlig start. Etter bare tre minutter gikk gjestene opp i ledelsen på et frispark, og ti minutter senere var ledelsen doblet på et smart skudd i lengste hjørne.

Tiller var rett og slett for passive i åpningsminuttene, og de tillot at bortelaget fra Lade fikk dominere banespillet mer enn nødvendig.

Rosenborg 2 vant de fleste duellene mens Tiller slurvet på vei framover. Andrea Sivertsen Broholms skuddforsøk fra 16 meter som snek seg like over tverrliggeren var det nærmeste hjemmelaget kom redusering før pause.

Store scoringsmuligheter

Og pausen ble brukt godt. Tiller var på vei mot noe før fløytesignalet gikk, og de gikk ut i hundre etter sidebytte.

Andre omgang var ikke mange minutter gammel da Siri Berg-Johansen fikk tre store muligheter til å redusere etter godt angrepsspill. Først gikk ballen rett på keeper fra kloss hold, og deretter havnet to baller like over mål.

I det 57. minutt fikk Vilde Winge Kristiansen en stor mulighet fra 16 meter etter et godt innlegg av en svært livlig Sandra Aardahl Gulstad, men skuddet gikk rett på gjestenes målvakt.

Tiller fortsatte å dominere banespillet fullstendig, men dette var ikke dagen når man måtte ha med seg litt hell. Andrea Buberg stusset Mari Kristine Viks frispark like utenfor fra nært hold, og Hedda Stuedahl-Karlsen skjøt over mål fra tolv meter.

Seks store målsjanser i løpet av tjueåtte minutter.

Istedenfor økte gjestene ledelsen på et straffespark ti minutter før slutt, før de fastsatte resultatet med en soloprestasjon fire minutter på overtid.

En brutal start på årets 2. divisjonssesong for Tiller, men en svært positiv andre omgang både i form av spill og målsjanser gjør at det ikke er noe annen medisin enn å heve hodet til ny treningsuke og neste kamp.

Da møter de Herd på bortebane. Kampen spilles lørdag 22. april kl.13.00 på AMFI Moa Stadion i Ålesund.

Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 300

Marita Flataunet, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen, Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Marie Methi (k); Siri Oline Berg-Johansen, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

46' Methi --> Sandra Aardahl Gulstad
71' Winge Kristiansen --> Selma Saastad
71' Aunehaugen --> Emma Jensen
77' Stuedahl-Karlsen --> Mari Steinbråten Krogsgård

Ubenyttede reserver: Kaisa Øien Aune, Maria Alvestad Høvik, Hege Snåsøy Hovdahl.