Vant på Aspmyra

Postet av Marius L. Larsen den 25. Jun 2022

(Bodø/Glimt-2 2 - 4 Tiller) ASPMYRA STADION: Tiller leverte en heidundrende andre omgang og vant fullt fortjent over Bodø/Glimts rekrutter lørdag kveld.

Jubel etter den strålende 4-2-scoringen. Skjermbilde fra Direktesport.no.

Sammendrag

* Sjansefattig og 0-0 til pause
* Fire mål på sju minutter etter sidebytte
* Fire forskjellige målscorere
* 90 minutter på Vinjevoll og Jetne
* Tar sommerferie på en foreløpig 7. plass

Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en tøff start på dagen allerede før avspark. Forsinkelser på både Værnes og Gardermoen førte til at de landet i Bodø kun 75 minutter før dommeren skulle blåse i gang. Det var ikke snakk om å utsette avspark ettersom de hadde det travelt med å rekke nattoget fra Bodø hjem til Trondheim.

Men de blå skulle etter hvert levere nok en solid bortekamp og skaffe tre poeng, og det med U21-spillerne Mathias Vinjevoll (18) og Trym Hansen Jetne (19) i forsvaret. De debuterte nemlig for A-laget fra start denne lørdagen, og de skulle klare seg helt glimrende - ikke overraskende.

For det startet lovende med Elias Myrvågnes' skuddforsøk fra kloss hold, men keeper reddet. Ikke lenge etterpå var Robin Hermanstad nære ved å styre inn 1-0 fra svært skrått hold, men forsøket endte i nettveggen.

I motsatt ende reddet Tiller-keeper Christian Grindvold glimrende to gode skudd fra hjemmelaget, og rett før pause kunne Robin Hermanstad ha stanget inn 1-0 på et perfekt innlegg fra Vinjevoll, men keeper holdt ballen i fast grep.

Lekre Tiller-mål

Andre omgang startet med et smell. Først fikk vertene to gode muligheter på innlegg i feltet, og deretter headet Andreas Fossli i stolpen på et frispark fra Lucas Kolstad.

I det 60. minutt ble det endelig blå jubel, da Erling Kleppo Vangen snappet opp et svakt utspill og stormet mot mål. Alene med keeper banket han ballen oppe i lengste kryss på lekkert vis og dermed ledet Tiller 1-0.

Stillingen sto seg i to og et halvt minutt. Frisparkskytteren Andreas Fossli stilte seg opp på 20 meter og hamret ballen i keeperhjørnet til 2-0 - hans andre frisparkmål på like mange kamper.

Men nå måtte alle feste sikkerhetsbeltet. Det gikk ikke mange sekunder før Bodø/Glimt svarte med en redusering fra nært hold, men nok en gang ble det hektisk for alle sammen.

For under 60 sekunder senere kom Tiller med sin respons. En svært livlig Hermanstad ble spilt nydelig gjennom og kom alene med keeper. Der var han sikker og trillet inn 3-1 for bortelaget.

Gultrøyene fra Bodø reduserte imidlertid kvarteret før slutt på et hardt skudd i nærmeste hjørne, men denne dagen tilhørte Tiller. Åtte minutter før full tid ble det klart at Tiller kom til å vinne på Aspmyra Stadion. Jonathan Smerkerud Frønes fant Hermanstad i bakrom med en perfekt gjennombruddspasning, og inne i feltet hadde Martin Engvik lurt seg inn og satte innlegget kontant i mål til 4-2.

Se kampen i reprise her (krever innlogging)

Det betyr at Tillers beste menn tar en velfortjent sommerferie etter en hektisk vårsesong med 15 poeng på 12 kamper og en foreløpig 7. plass på tabellen.

Neste kamp er lørdag 23. juli kl.14.00 mot Steinkjer på TOBB Arena Sør.

Lørdag 25. juni 2022 kl.18.15
Gule kort Tiller: Erling Kleppo Vangen (84'), Marius Jacobsen (84')
Aspmyra Stadion (Bodø)

Laget

Christian Grindvold, Mathias Gåsbakk Vinjevoll, Trym Hansen Jetne, Nils Gunnar Barstad Eggen, Andreas Druzkowski, Lucas Kolstad, Andreas Solstrand Fossli (k), Erling Kleppo Vangen, Knut Kleppo Vangen, Elias Sandøy Myrvågnes, Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
68' Fossli --> Jonathan Smerkerud Frønes
68' Myrvågnes --> Martin André Elverum Engvik
83' Kolstad --> Erik Schaanning Thome
83' Druzkowski --> Niklas Danielsen Solem