- Et løft for hele klubben

Postet av Marius L. Larsen den 29. Sep 2014

A-lagstrener Marius L. Larsen (23) røper at han var en glad, lettet og rørt mann etter at Tiller sikret opprykket til 4. divisjon på søndag.


Larsen har også tatt på seg hanskene i årets sesong. Her fra forrige seriekamp i 5. divisjon mot Rissa. Foto: Christer Mathissen.


De blåkleddes beste menn har hatt en kanonhøst i 5. divisjon avdeling 3, og mens opprykkskandidatene feilet i flere kamper, sto Tiller stabilt og vant flere viktige toppoppgjør.

På søndag ble det klart at blåtrøyene blir å finne i neste års 4. divisjon - kun ett år siden laget var i 6. divisjon som et daværende tredjelag - etter at nabolaget Sjetne slo Kolstad 2 slik at ingen kan ta igjen Tiller på toppen av tabellen.

- Det er klart det var en spesiell dag. Man blir jo glad, lettet og rørt på samme tid. Vi har gjennomgått mye både på og utenfor banen denne sesongen, og selv om flere på laget hadde et inderlig ønske om å rykke opp til 4. divisjon i år, må jeg ærlig innrømme at jeg er også litt overrasket over at vi klarte det, spesielt ettersom vi mistet ti spillere i sommer, røper Larsen.


Tiller-gutter i stallen

- Vi fikk en dårlig start på sesongen med to strake tap, men stor ære til spillerne som virkelig ønsket dette. De har stått sammen og jobbet knallhardt på treningsfeltet gjennom store deler av sesongen, og nå får vi betalt for det. Det er ikke ofte lag rykker opp to ganger på like mange år, så derfor er jeg beæret over å ha vært med på dette.

- Hva har du vært mest fornøyd med?

- Det er det vanskelig å sette fingeren på, men skal jeg absolutt velge noe, så må det være den indre gløden vi har vist gjennom hele høstsesongen. Måten vi har stått opp på og tatt imot utfordringene på strak arm er ikke annet enn imponerende.

- Jeg vil også nevne bruken av egne spillere. I høst har vi hatt 32 spillere i troppen (fordelt på to lag, red. anm.), der 27 av dem er ekte Tiller-gutter. Det er ikke bare-bare å stille lag med egenproduserte spillere, men vi har klart det, og det er jeg ekstremt stolt av.

- Enn minst fornøyd?

- Vi har til tider vært varierende i treningsoppmøtene, men det er kanskje ikke så spesielt når vi er to lag som er sammen i én treningsgruppe.


Vil evaluere grundig

Larsen har i likhet med assistenttrener Christer Mathissen og lagleder Geir Øyvind Sjømæling lagt ned mange timer både på og utenfor Tonstad kunstgress også denne sesongen, i tillegg til å ha vært ansvarlig for juniorlaget.

- Det er klart at det ofte har vært mye å gjøre. Først en jobb på dagtid, for så en frivillig jobb på kveldstid. Hadde det ikke vært for at jeg har et sterkt ønske om at Tiller skal komme seg opp og frem igjen, så hadde vel ikke min innsats vært til stede.

- Hva tenker du om neste år?

- Neste år kommer til å bli et enda bedre år for Tiller Fotball. Det er i 4. divisjon det virkelig begynner å spisse seg til, og det vil vi nå være en del av. Jeg tror det senior har klart i år vil gi hele Tiller et skikkelig løft igjen. For min egen del er det klart at jeg ikke kan fortsette slik jeg har gjort i år med å ha vært involvert i fire-fem lag, så jeg kommer til å ta en grundig evaluering etter sesongslutt for å konkludere med hva som skal skje i 2015, forteller den spillende treneren.


Folket bryr seg

Andrelaget i 6. divisjon har igjen to kamper av sesongen, og kan avslutte med full pott som garanterer en utrolig sterk 2. plass i avdeling 4.

A-laget tar imot Leksvik i siste seriekamp førstkommende lørdag kl.13.55, og Larsen er både imponert og stolt over publikumsoppslutningen på Tonstad kunstgress i årets sesong.

- Alle lag har vel poengtert tilskuerantallet på våre hjemmekamper, og da vi startet med over 250 tilskuere i åpningskampen mot Sjetne i april, var det en helt vill opplevelse. I etterkant har vi hatt rundt 100 tilskuere pr kamp på nivå seks, og dette er over all forventning. Dette betyr jo bare at befolkningen bryr seg om sitt lokale A-lag, og det er motiverende å se.

- Hva er din beskjed til publikum på lørdag mot Leksvik?

- Jeg håper våre supportere tar turen også i siste seriekamp for å gi oss en skikkelig avslutning på årets fantastiske sesong. Vi ønsker å avslutte med seier og god fotball, det er meldt 15 grader og oppholdsvær, og det snakkes om blant annet grilling i kiosken. Det er alltid gratis inngang når A-laget spiller, og vi har kanskje noen hyggelige overraskelser på lur spesielt med tanke på lagoppstillingen, avslutter Larsen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.