Før avspark: Tiller - Kolstad

Postet av Marius L. Larsen den 22. Apr 2022

Herrer A tar imot Kolstad i et forrykende lokaloppgjør lørdag ettermiddag.

Husk at du kan tippe resultatet i kampen. Tipset/-ene må være vippset innen kampstart. Vi trekker ut en vinner blant dem som tipper rett.


Kampinformasjon

🏆 3. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
🆚 Kolstad
📅 Lørdag 23. april 2022
⏰ Kl.17.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongslutt


Dagens matchballsponsor:

Rognbudalen


Seiret rett før slutt

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Kolstad velkommen til TOBB Arena Sør og den riktige siden av E6 denne lørdagen. Kampen har en noe senere kampstart enn vanlig, og dette er grunnet kvinner A sin seriestart i 2. divisjon tidligere på dagen.

Les deg opp til Tiller - Volda her


Kolstad kommer til dette oppgjøret med en blandet serieåpning etter de to første rundene. Rødtrøyene startet med et tøft borteoppgjør mot Fredrik Sjøvold og Bodø/Glimt 2 før det ble seier i en dramatisk hjemmekamp mot nylig nedrykkede Nardo. Der avgjorde Kolstad fem minutter før full tid og vant 3-2.

Årets Kolstad-lag er noe yngre enn hva som har vært tilfellet til de siste årene. Lagets nye trener Kristian Selnæs, som også hadde samme verv for noen år tilbake, har tatt opp flere unge spillere i G19-alder til A-laget.

Lagets store stjerne Erlend Sørhøy har ikke spilt de to første rundene, men det er ventet at han spiller mot Tiller.


Siste to kamper:
❌ Bodø/Glimt 4 - 1 Kolstad
✅ Kolstad 3 - 2 Nardo


Se tabellen i Norsk Tipping-ligaen avd. 5 her


Ikke vunnet siden 2018

De helblå og helrøde fra hver sin side av E6 har møttes hvert år siden 2016, men Tiller har ikke hatt et godt tak på Kolstad de siste årene.

Faktisk må vi tilbake helt til 2018-sesongen da Tiller var seirende, og da vant blåtrøyene like greit begge oppgjørene.

I fjor ble det nervepirrende og en veldig spesiell kamp da Tiller tapte 3-4.


Innbyrdes siste fem kamper:
✅ 2018: Kolstad 2 - 3 Tiller(byen)
✅ 2018: Tiller(byen) 1 - 0 Kolstad
❌ 2019: Kolstad 3 - 0 Tiller
❌ 2019: Tiller 1 - 3 Kolstad
❌ 2021: Kolstad 4 - 3 Tiller


Foran på målforskjell

Tiller har hatt en strålende og kort treningsuke før dette oppgjøret. Forrige kamp var på mandag, andre påskedag, borte mot Trygg/Lade, der blåtrøyene startet forrykende.

Allerede før to minutter var spilt smalt ballen i mål fra Erling Kleppo Vangen, og Tiller så seg aldri tilbake. Det ble til slutt en knallsterk 4-2-seier, noe som dermed ble årets første trepoenger.

Dermed står Tiller og Kolstad med like mange poeng etter de to første rundene, der førstnevnte har en bittelitt bedre målforskjell.


Siste to kamper:
Tiller 1 - 3 Strindheim TF
Trygg/Lade 2 - 4 Tiller


Fremgang for Mathiassen

Til naboduellen mot Kolstad håper Tiller å ha klar unggutten Alexander Kvalvik, som den siste tiden har vært syk. Både han og Andreas Solstrand Fossli, som straks er tilbake for fullt, skal testes tett opp mot kampstart.

Keeper Tor Solvoll er fremdeles ikke helt bra etter kneskaden mot Strindheim Toppfotball og vil stå over dette oppgjøret. På den gledelige siden har angrepsspiller Espen Amandus Mathiassen trent godt denne uka og ser ut til å være tilnærmet 100 %.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før avspark.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.