Før avspark: Tiller - Volda

Postet av Marius L. Larsen den 21. Apr 2022

Tiller debuterer i 2. divisjon kvinner lørdag ettermiddag, og det er ventet godvær og mye folk på TOBB Arena Sør.


Kampinformasjon

🏆 1. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Volda
📅 Lørdag 23. april 2022
⏰ Kl.13.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
📲 @TillerFotball på Twitter


Kampsponsor:


Matchballsponsor:Ute av NM

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Volda velkommen til Trondheim sør denne lørdag ettermiddagen. Det er seriestart i 2. divisjon, og det er meldt 15 grader og strålende sol.

Volda rykket opp til 2. divisjon i 2019, men spilte ikke i 2020 som så mange andre voksenlag rundt omkring i landet. I fjorårets halve serie endte de til slutt med sju poeng på ni kamper. De havnet på 7. plass på tabellen, som uansett ikke hadde gitt nedrykk - selv om lagene fikk gjennom at ingen skulle rykke ned i fjor.

Volda scoret bare seks mål på de ni kampene de spilte, like lite og nederst på statistikken sammen med Træff. Fjorårets toppscorer var angriper Vibeke Nyli Innselset med to nettkjenninger og for øvrig ett rødt kort.


Slik endte 2. divisjon avdeling 5 i 2021

Volda har flere kamper i bagasjen gjennom vinteren. Av det vi har funnet av informasjon, så har de spilt to treningskamper mot Hødd, der de tapte den ene 2-1. Den andre var det ingen tegn til å vise resultat.

De helgrønne var også kvalifisert til 1. runde i NM, der de tapte klart mot det nyopprykkede 1. divisjonslaget AaFK Fortuna.

Der stilte de nesten med det samme laget som de avsluttet med fra fjorårets 2. divisjon.

Vinterens kamper:
❌ Volda 1 - 2 Hødd
❓ Hødd - Volda
❌ Volda 1 - 6 AaFK Fortuna


Spillerprofil - Marita Flataunet


I hver forhåndsomtale fremover vil vi skrive om en enkelt spiller som leserne kan bli bedre kjent med, og da starter vi naturlig nok med hun som skal vokte buret på lørdag.

Marita Flataunet er lagets yngste spiller, 16 år, og hun kom til den blå bydelen fra moderklubben Klæbu i januar i fjor. Hun ble raskt lagt merke til på det svært gode J17-laget, men i tøff konkurranse med en annen god målvakt, Ayla Latifi, startet hun på benken i vårsesongen.

Etter en imponerende sommer med mange egentreninger, tok hun store steg og fikk sin debut i 3. divisjon - med målgivende pasning (!) - da kvalifiseringen om opprykk skulle starte i oktober.

Fra å være på benken på J17 i august til å starte i 2. divisjon senior i april, må vi si at det er en svært stor fremgang på kort tid av en talentfull keeper som fremdeles er bare 16 år.


Visste du at Marita er...

...den eldste i en søskenflokk på tre, norgesmester i futsal og kanskje lagets mest gale spiller?


God motstand fra G16

De blåkledde fra Tillerbyen kommer til dette oppgjøret med stor selvtillit og en vanvittig entusiasme etter opprykket i fjor og en fantastisk treningsvinter med gode forhold.

I varme og flotte Abrahallen har Tiller trent svært godt, samtidig som det har vært fokus på å bli norgesmester i futsal ved hjelp av treningstid i KVT-hallen.

Blåtrøyene skulle nok ønsket at det hadde vært flere treningskamper mot likeverdig motstand, men det har vært lite å gjøre med at motstanderne har trukket seg fra oppgjørene. Istedenfor har laget fått god matching av G16 og 1. divisjonslaget KIL/Hemne.

Nå venter seriestart og forhåpentligvis mange supportere på TOBB Arena Sør.


Vinterens treningskamper:
✅ Kvinner 8 - 1 G16
❌ Kvinner 1 - 2 G16
❌ KIL/Hemne 4 - 0 Tiller
Kvinner 7 - 5 G16


Trio tilbake i trening

Til oppgjøret mot Volda ser det ut til at det er bare Siri Oline Berg-Johansen som definitivt er ute. Angrepsspilleren vendte tilbake til Tiller i vinter, men comebacket i helblått har latt vente på seg grunnet en ny kneoperasjon. Det er foreløpig usikkert hvor lang tid Siri må være på sidelinja.

På den gledelige siden har det vært oppkvikkende å se Dina Hegerberg, Celine Kleiven Vevle og Bjørk Myhre tilbake i trening igjen. Dina skadet seg under futsal-NM, men det ser ut til at det har gått bedre enn først fryktet. Celine har vært skadet siden i vinter, men har de siste ukene vært i full trening. Bjørk opererte mandlene for en stund siden, og har nylig gjenoppstartet treningen.

Resten av spillerne har vært kampklare i mange måneder.

Dermed er det et positivt hodebry til å velge i kamptroppen for trenerteamet.


Kamptropp og lagoppstilling publiseres på Twitter og fotball.no en time før avspark.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.