Storseier over naboene

Postet av Marius L. Larsen den 28. Sep 2021

(J17 Kattem/Heimdal 1 - 9 Tiller) ÅSHEIM KUNSTGRESS: Tiller tok tidlig ledelsen og så seg aldri tilbake i en solid gjennomført kamp tirsdag kveld.

Tiller hadde full kontroll tirsdag kveld. Nå venter det haugevis med kamper de neste tre ukene.

Sammendrag

* Hattrick fra Arnegård Kulvik etter et kvarter
* Teigen punkterte kampen før pause
* Solbakken og Nygård på scoringslista
* Flott debut av Bonnie Steinsvoll Bornhammar

Kamprapport

Dagens hvitkledde bortelag startet oppgjøret mot samarbeidsnaboene Kattem og Heimdal på perfekt vis. Det hadde knapt gått tre minutter da Isabel Teigen fant Thea Arnegård Kulvik med en lekker stikker, og sistnevnte scoret sikkert alene med keeper.

Tiller kjørte på i starten, og Arnegård Kulvik både doblet og triplet ledelsen etter et drøyt kvarter. Først et volleymål fra 16 meter og deretter fra kloss hold etter at Tiller brøyt et tidlig utspill.

Det var ikke noen tvil om hvor seieren skulle havne hen da Teigen stanget inn 4-0 på en glimrende corner fra Ingeborg Nyberg Hansen etter 31 minutter, og kort tid senere la samme Teigen på til 5-0 fra skrått hold etter nok en målgivende pasning fra Nyberg Hansen.

I minuttene i forveien var Frida Ørndal Svendsen centimetere unna å styre inn nok en Tiller-scoring fra nært hold, men istedenfor reduserte hjemmelaget alene med Tiller-keeper Ayla Latifi på sin første reelle sjanse.

Husby nære - "uvanlig" duo med nettsus

Tiller gjorde noen bytter i pausen og sendte inn på flere friske bein, deriblant 13-årige og J17-debutant Bonnie Steinsvoll Bornhammar som spilte en meget solid kamp på høyreback.

Kampen ble i hvert fall punktert ti minutter etter sidebytte da Rikke Olufsen fikset 6-1 fra ti meters hold etter et glimrende innlegg av Ida Nygård, og Tiller virket ustoppelige.

I løpet av tre minutter sto det 8-1 i målprotokollen. Først var Arnegård Kulvik iskald da hun lobbet over en utrusende keeper og i mål etter en strålende pasning av kaptein Emma Jensen, og umiddelbart etterpå var det Ella Selvaag Solbakken som ble sendt gjennom. Alene med keeper var hun sikker i sin sak og sørget for nye jubelscener.

Lagets nyankomne Elisabeth Sagfjæra Husby var så nære å score sitt første Tiller-mål på en suser, men ballen gikk via keeper og på feil side av stolpen.

Men det skulle komme et mål til før kvelden var over. Helt på tampen stormet Ida Nygård fremover på venstresiden, skjærte innover og hamret ballen i lengste hjørne til 9-1 på nydelig vis.

Tiller tok dermed sin femte strake seier i serien, og står nå med imponerende 15 poeng og 34-4 i målforskjell.

De blåkledde trenger fire poeng på sine to siste kamper for å være sikret en finale i kretsmesterskapet som spilles lørdag 30. oktober.

Neste oppgjør for denne gjengen er førstkommende lørdag da de møter Heming i kvartfinalen i Adidas Cup på Fåvang.