Før NM-kampen (J19): Tiller - Byåsen KF

Postet av Marius L. Larsen den 24. Mai 2018

Tiller tar imot Byåsen Kvinnefotball i den første runden i årets J19-NM torsdag kveld.

Denne gjengen skal nå prøve å overliste Byåsen KF - igjen.


J19: Tiller IL - Byåsen KF
1. runde NM J19 Telenor Cup
Torsdag 24. mai 2018 kl.19.00
TOBB Arena Sør (Tiller)

Åpen kiosk
Gratis inngang


De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Byåsen Kvinnefotball velkommen til TOBB Arena Sør denne torsdagen, der en plass i 2. runde i J19-NM er i potten.

Byåsen stiller i likhet med Tiller ikke i J19-serien i årets sesong. I stedet har de et samarbeidslag med allianseklubb Byåsen IL i J17-klassen, i tillegg til hele fire seniorlag fra 1.- til 4. divisjon.

Rødtrøyene fra vestsida slapp å spille kvalifisering til 1. runde i J19-NM grunnet sin status som 1. divisjonsklubb, men de har gjort det variabelt så langt i årets sesong. De leder 1. divisjon med A-laget, mens andrelaget ligger under nedrykksstreken i 2. divisjon, tredjelaget så vidt over i 3. divisjon og fjerdelaget helt i bunnen i 4. divisjon.

Det er ventet at Byåsen stiller med maksimalt lag fra øvre hold til oppgjøret mot Tiller, der spillere som til daglig spiller i både 1.- og 2. divisjon nå skal få bryne seg mot nyopprykkede 3. divisjonsspillere.


I solid form

Tiller kommer til denne kampen med voldsom selvtillit etter to svært gode kamper i 3. divisjon på under en uke. Først ble Sokna beseiret 6-1 rett før 17. mai- og pinsefeiring, før KIL/Hemne 2 ble slått 5-1 i mandagens oppgjør på TOBB Arena Sør.

Nå venter Byåsen i J19-NM, etter at Tiller fikk seier på walkover i kvalifiseringen. Lagene møttes faktisk også i samme turnering i fjor, den gang i kvalifiseringen sent i mars på samme bane. Selv om Byåsen scorte helt på tampen, rystet Tiller den store forhåndsfavoritten ved å beseire dem 2-1 etter scoringer fra Victoria Sande Petersen.


Angrepstrio melder seg klare

Til oppgjøret mot Byåsen vil det være få endringer fra laget som slo KIL/Hemne 2 i 3. divisjon kvinner. Sandra Aardahl Gulstad ('98) er Tillers eldste spiller og førsteårs senior, og kan dermed ikke spille dette oppgjøret.

Fra før er Victoria Berge på listen over utilgjengelige spillere, da hun vært sykdomsplaget over en lengre periode.

I forrige seriekamp pådro Mia Bjerkan seg et overtråkk, men hun har meldt seg klar til kamp mot Byåsen. Det samme har landslagsspiss Siri Oline Berg-Johansen, som ble skadet i serieoppgjøret mot Strindheim for to og en halv uke siden, og fjorårets toppscorer Victoria Sande Petersen, som den siste tiden har slitt med sykdom.


Tillers kamptropp:
Marthe Jakobsen, Tuva Wessel Tvervåg, Kaisa Øien Aune, Victoria Sande Petersen, Ida Skauge Stiles, Andrea Holm Aune, Marita Olsen, Sara Bye-Andersen, Ina Sofie Rokne, Tiril Olsen, Thale Hinsverk, Synne Bye-Andersen, Mia Bjerkan, Kristin Loraas Eiriksson, Celine Kleiven Vevle, Tonje Gravdal, Siri Oline Berg-Johansen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.