Magnus Eriksson leder Tiller i 2023

Postet av Tiller IL - Fotball den 5. Jan 2023

Klubben har gjennom jula jobbet for å få på plass erstatter for Marius Jacobsen i hovedtrenerrollen for klubbens herrelag. Tirsdag kveld ble avtale for 2023 signert, og Magnus Eriksson (25) ble presentert for en samlet spillergruppe. Raske undersøkelser tilsier at Magnus er yngste hovedtrener i de fire øverste nivåene i norsk fotball.

Magnus Eriksson, opprinnelig fra Steinkjer, kom til Tiller Fotball høsten 2021, og ledet da klubbens U21-gruppe fram til august, hvor han ble hentet opp i teamet rundt A-laget. Han ledet våren 2022 klubbens G19-lag til 3.runde i NM, hvor laget etterhvert røk ut mot Molde i en tøff batalje på "Røkkeløkka". Før han kom til Tiller trente han de yngste juniorene i Strindheim. Som spiller var Magnus et stort talent, og spilte både i Steinkjer og Stjørdals-Blink. En kronisk hofteskade gjorde at han måtte legge skoene på hylla allerede som 20-åring. Det var da Magnus startet sin satsing på trenergjerningen. 

Eriksson får med seg Jonas Uran Rønning (24) som assistent, og teamet vil bli komplettert i løpet av de kommende ukene. Spillerne er allerede godt kjent med både Magnus og Jonas, da de har vært en del av trenerteamet også i 2022. Begge trenerne fullførte i desember lisensiering som UEFA B-trenere.

-Vi er veldig glade for å ha Magnus Eriksson på plass som hovedtrener. Da vi så hvor prosessen rundt Marius kom til å ende, var vi veldig trygge på at vi allerede hadde gode kandidater internt. Magnus har utmerket seg gjennom sin innsats både som U21-trener og nå i høst som assistent rundt A-laget. Sterk på fag, men også god på kommunikasjon og pedagogikk. At han er utdannet lærer, er nok ingen ulempe i trenergjerningen. Vi gir unge spillere sjansen på banen, og vi er stolte over og også kunne gi unge trenertalenter sjansen. Magnus er ambisiøs som trener, men også ydmyk og klar over at han fortsatt har mye å lære. Det skal han få sjansen til hos oss, sier en fornøyd Torkel Wahl-Olsen, Styreleder i klubben.

Den unge hovedtreneren er også veldig fornøyd og overrasket over hvor raskt han har steget i gradene siden han kom til klubben. Og selv om han er yngre enn flere av spillerne, tror han ikke det blir noen spesiell utfordring.

-Alder er bare et tall, og uavhengig av alder må man gjøre seg fortjent til tilliten i spillergruppa. Dette oppnås kun ved å jobbe hardt, være ærlig, og bry seg om mennesket bak fotballspilleren. Jeg er først og fremst ydmyk og stolt over å ha fått dette ansvaret. Og også takknemmelig for tilliten klubben her viser meg. Den skal jeg jobbe knallhardt for å vise meg verdig i tiden som kommer, uttaler den unge treneren entusiastisk.

Magnus Eriksson gleder seg til å lede Tiller-herrene gjennom trøndersk vinter i 2023.

 

Etter en tung vårsesong, fikk Tiller fart på sakene i høst. Det endte tilslutt med en 9.plass i NorskTipping-ligaen etter å ha avsluttet sesongen med fire strake seiere.

-Vi skal bygge videre på den gode høstsesongen, og det blir ikke nødvendigvis store omveltninger på det spillerne allerede er vant med. Men vi har en ung og ambisiøs spillergruppe som gir et godt utgangspunkt til videre utvikling, både som lag og individuelt. Vi skal fortsette å gi unge spillere sjansen, men vi ser også viktigheten av å mikse opp med en god dose rutine. Vi starter i januar med en bruttotropp på ca 30 spillere, hvorav 2\3 av de er 20 år og yngre. Hovedoppgaven blir å beholde stammen fra i høst, samtidig som vi også vet at enkeltspillere er attraktive også lenger opp i divisjonssystemet. Da skal ikke vi stå i veien. Men jeg håper og tror vi skal være konkurransedyktige når fløyta går 2.påskedag, avslutter Eriksson.

Tiller serieåpner på RUTA Arena mot byrival Strindheim 2.påskedag. Første tellende kamp er helga 18.-19.mars da 1.kvalrunde til årets NM-eventyr står for tur. Gjennom oppkjøringa blir det også et betydelig antall treningskamper, hvor første kamp er mot RBK 2 på Salmarbanen 3.februar.

Vi kommer tilbake med mer info når trenerapparat kompletteres, og også løpende oppdateringer rundt spillerlogisitikk.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.