Marius Jacobsen gir seg i Tiller

Postet av Tiller IL - Fotball den 29. Des 2022

Det ble med en sesong i Tiller Fotball for Marius Jacobsen.

 

Tiller Fotball og Marius Jacobsen har valgt å avslutte samarbeidet i forkant av 2023-sesongen. Jacobsen ble ansatt som hovedtrener for klubbens herrelag i januar 2022, men det ble med den ene sesongen i klubben. Partene ble ikke enige om betingelsene foran kommende sesong, og besluttet like før jul å gå hvert til sitt.


Jacobsen ledet laget til en 9.plass i avdeling 5. Det ble en sesong preget av et større generasjonsskifte og det unge laget viste styrke da de sikret trygg plass med en sterk høstsesong. Dette ble gjort med klart lavest gjennomsnittsalder i hele avdelinga, sett bort fra rekruttlagene til RBK og Bodø\Glimt.


-Marius har gjort en meget god jobb under krevende forutsetninger i 2022. Han har bevist at han er særdeles kompetent på fotballfaget, og har nok også fått masse god lærdom rundt de andre momentene av trenergjerningen. Marius har store ambisjoner som trener, og forhåpentligvis ser han tilbake på dette året som et positivt steg på veien mot toppfotballen. Det er økonomiske årsaker til at vi nå er enige om å ikke gå videre med samarbeidet. Marius ønsket å trykke enda hardere på gassen i 2023, mens vi som ansvarlig klubb har en plikt til å holde litt igjen. Det er ikke enkelt å sikre gode nok inntektsstrømmer i 3.divisjon i Trondheim, og da må også kostnadene holdes under kontroll. Da ble det vanskelig å få til en ny avtale med Marius, sier styreleder Torkel Wahl-Olsen.


Styreleder Torkel Wahl-Olsen takker Marius Jacobsen for innsatsen i 2022, og ønsker lykke til videre.


Jacobsen tok et modig steg bort fra trygge omgivelser i barndomsklubben KFUM Oslo da han i januar 2022 ble enig om å ta på seg en kombinert rolle som hovedtrener og trenerutvikler i Tiller Fotball. Det ble starten på et lærerikt år både for Marius og klubben. Store utskiftninger og rutinerte bærebjelker som takket for seg ga utfordringer, og vårsesongen gikk med til å sette ei spillergruppe og en god treningskultur. Flere unggutter fikk debutere på et nytt nivå og resultatene varierte også deretter. Laget lå utsatt til foran høstsesongen, men godt arbeid fra trenerteam og spillere ga en god høstsesong. Sterke seiere på rekke og rad gjorde at plassen ble sikret tre runder før slutt.

Prosessen med Marius Jacobsen har pågått gjennom desember, og avklaringen kom tett på julaften. Dette har gitt ledelsen i Tiller Fotball en jobb med å få på plass nytt trenerteam til 2023-sesongen, og dette har vært hovedoppgaven gjennom romjula.


-Situasjonen rundt Marius ble avklart lille julaften og vi har da raskt måttet skifte fokus gjennom jula. Vi har positiv dialog med spennende kandidater, og håper å kunne lande et trenerteam før nyttårsrakettene skytes opp. Dette kommer nok brått på spillergruppa og med sesongoppkjøringen bare dager unna, er det veldig viktig å ha ting på plass så raskt som mulig. Så satser vi på et godt år både for Marius og Tiller Fotball i 2023. Vi takker for innsatsen i år og ønsker all mulig lykke til på ferden videre, avslutter styrelederen.


Tiller Media kommer tilbake med mer informasjon rundt trenerteam for 2023 så raskt dette er formelt på plass. 
Ny trenerduo i 4. divisjon

Postet av Tiller IL - Fotball den 3. Jan 2016

Geir Øyvind Sjømæling (39) og Brage Rimol (42) overtar hovedansvaret for klubbens 4. divisjonslag på herresiden.

Rimol (t.v.) og Sjømæling.


De blåkledde fra Tillerbyen får «nye» ansikt på sidelinjen foran den kommende 2016-sesongen i 4. divisjon avdeling 1.

Sjømæling og Rimol er dog ingen ukjente personer for spillergruppa, ettersom begge har vært med i seniorlagets treningsgruppe som spillere de siste tre sesongene.

I tillegg vil de fortsatt være kampansvarlige for det nyopprettede 6. divisjonslaget, som etter planen skal trene med 4. divisjonslaget en dag i uka.


Sjømæling og Rimol erstatter dermed Marius L. Larsen og Christer Berge Mathissen, som har hatt hovedansvaret de tre siste sesongene på frivillig basis, med virkning fra tirsdag 5. januar.