Tiller Futsal med god start

Postet av Tiller IL - Fotball den 20. Jan 2023

Tiller Futsal Kvinner herjet i Nasjonalt Mesterskap i Futsal forrige vinter. De gjorde storeslem i det nasjonale sluttspillet, og gikk ubeseiret på veien mot tittelen. Forrige helg startet Norgescupen med kvalifisering i Trøndelag, og er en ny mulighet for å markere seg på nasjonalt plan. Futsaljentene vant begge kampene, og er klare for regionalt sluttspill i februar.

Første kvalifiseringsrunde foregikk i Rosenborghallen og Tiller vant sein kamper mot NTNUI (4-1) og Nardo (12-1). Dermed gikk de videre til neste runde, hvor også vinnerne fra Møre og Romsdal deltar. Om Tiller leverer gode resultater der, vil de kvalifisere seg for nasjonalt sluttspill i Drammen i mars måned. 

Tiller-herrene fikk det tøffere i kvalifiseringen, og etter stortap mot Eliteserielaget Utleira Futsal, røk avansementet i siste sekund da Trond utlignet til 3-3 i den avgjørende kampen.

Futsal er i rivende utvikling, og særlig på kvinnesiden vil det skje spennende ting i årene som kommer. Tiller viste i 21\22 at vi er langt framme, og håper å vise dette ytterligere i år. Norgescupen (sammenlignbart med NM i fotball) er en nyvinning som forhåpentligvis blir en fin målestokk på hvor klubben står ift resten av Norge.

Lørdag 21.jan spiller Tiller Futsal Kvinner og Herrer nest siste serierunde i 1.div Futsal. Kvinnelaget leder 1.divisjon med 20p etter 8 kamper. Med en seier i helga, vil sannsynligvis seriemesterskapet være sikret. For herrelaget har det gått litt tråere og står med 6p etter 8 kamper. De har los på Ranheim Futsal på plassen over.

Ladehallen Lørdag 21.01.23:

10:55 Tiller Herrer - Solsiden Futsal
13:40 Rennebu - Tiller Herrer
15:30 Utleira - Tiller Kvinner
17:20 Tiller Kvinner - Ranheim Futsal
Møt opp å støtt Tiller Futsal på lørdag!

Tre års ventetid er over - Tiller Futsal Cup er igang!

Postet av Tiller IL - Fotball den 7. Jan 2023

Etter nesten tre års ventetid er endelig Tiller Futsal Cup igang igjen! Covid satte en stopper for 2021- og 2022-utgavene, men i 2023 kunne ikke noe stoppe oss.
Fire helger med masse fotballaktivitet, glede og spenning står foran oss, og helg 1 kickstartes med G19, G2014 og KM for G16.


Kampoppsett\påmelding\resultater for Tiller Futsal Cup vil løpende publiseres på https://tillerfutsalcup.cups.nu/start.

Og det er fortsatt muligheter for å melde seg på til de kommende helgene!

I KVT-hallen spiller G19-lagene gruppespill fra 14:00-21:00 på lørdag. Her skal Trondheimslagene bryne seg på tilreisende Kvik-Halden, og det blir nok hard fight om plassene i søndagens sluttspill. Følg linken her for kampoppsett\resultater i KVT-hallen på lørdag:
https://tillerfutsalcup.cups.nu/2023/result/arena/15146285/2

Gruppespillet i KM G16 foregår i Rostenhallen på lørdag. Kampene foregår fra 13:30-21:30 og vi garanterer masse god futsal. Lørdagens oppsett i Rostenhallen finner du ved å følge linken under:

https://tillerfutsalcup.cups.nu/2023/result/arena/26772168/2

Sluttspill i både KM G16 og G19 skjer i KVT-hallen fra klokka 10:30 på søndag.Håper mange tar turen innom hallene ila helga!

Masse gode fotballminner skal skapes gjennom de neste helgene!

Magnus Eriksson leder Tiller i 2023

Postet av Tiller IL - Fotball den 5. Jan 2023

Klubben har gjennom jula jobbet for å få på plass erstatter for Marius Jacobsen i hovedtrenerrollen for klubbens herrelag. Tirsdag kveld ble avtale for 2023 signert, og Magnus Eriksson (25) ble presentert for en samlet spillergruppe. Raske undersøkelser tilsier at Magnus er yngste hovedtrener i de fire øverste nivåene i norsk fotball.

Magnus Eriksson, opprinnelig fra Steinkjer, kom til Tiller Fotball høsten 2021, og ledet da klubbens U21-gruppe fram til august, hvor han ble hentet opp i teamet rundt A-laget. Han ledet våren 2022 klubbens G19-lag til 3.runde i NM, hvor laget etterhvert røk ut mot Molde i en tøff batalje på "Røkkeløkka". Før han kom til Tiller trente han de yngste juniorene i Strindheim. Som spiller var Magnus et stort talent, og spilte både i Steinkjer og Stjørdals-Blink. En kronisk hofteskade gjorde at han måtte legge skoene på hylla allerede som 20-åring. Det var da Magnus startet sin satsing på trenergjerningen. 

Eriksson får med seg Jonas Uran Rønning (24) som assistent, og teamet vil bli komplettert i løpet av de kommende ukene. Spillerne er allerede godt kjent med både Magnus og Jonas, da de har vært en del av trenerteamet også i 2022. Begge trenerne fullførte i desember lisensiering som UEFA B-trenere.

-Vi er veldig glade for å ha Magnus Eriksson på plass som hovedtrener. Da vi så hvor prosessen rundt Marius kom til å ende, var vi veldig trygge på at vi allerede hadde gode kandidater internt. Magnus har utmerket seg gjennom sin innsats både som U21-trener og nå i høst som assistent rundt A-laget. Sterk på fag, men også god på kommunikasjon og pedagogikk. At han er utdannet lærer, er nok ingen ulempe i trenergjerningen. Vi gir unge spillere sjansen på banen, og vi er stolte over og også kunne gi unge trenertalenter sjansen. Magnus er ambisiøs som trener, men også ydmyk og klar over at han fortsatt har mye å lære. Det skal han få sjansen til hos oss, sier en fornøyd Torkel Wahl-Olsen, Styreleder i klubben.

Den unge hovedtreneren er også veldig fornøyd og overrasket over hvor raskt han har steget i gradene siden han kom til klubben. Og selv om han er yngre enn flere av spillerne, tror han ikke det blir noen spesiell utfordring.

-Alder er bare et tall, og uavhengig av alder må man gjøre seg fortjent til tilliten i spillergruppa. Dette oppnås kun ved å jobbe hardt, være ærlig, og bry seg om mennesket bak fotballspilleren. Jeg er først og fremst ydmyk og stolt over å ha fått dette ansvaret. Og også takknemmelig for tilliten klubben her viser meg. Den skal jeg jobbe knallhardt for å vise meg verdig i tiden som kommer, uttaler den unge treneren entusiastisk.

Magnus Eriksson gleder seg til å lede Tiller-herrene gjennom trøndersk vinter i 2023.

 

Etter en tung vårsesong, fikk Tiller fart på sakene i høst. Det endte tilslutt med en 9.plass i NorskTipping-ligaen etter å ha avsluttet sesongen med fire strake seiere.

-Vi skal bygge videre på den gode høstsesongen, og det blir ikke nødvendigvis store omveltninger på det spillerne allerede er vant med. Men vi har en ung og ambisiøs spillergruppe som gir et godt utgangspunkt til videre utvikling, både som lag og individuelt. Vi skal fortsette å gi unge spillere sjansen, men vi ser også viktigheten av å mikse opp med en god dose rutine. Vi starter i januar med en bruttotropp på ca 30 spillere, hvorav 2\3 av de er 20 år og yngre. Hovedoppgaven blir å beholde stammen fra i høst, samtidig som vi også vet at enkeltspillere er attraktive også lenger opp i divisjonssystemet. Da skal ikke vi stå i veien. Men jeg håper og tror vi skal være konkurransedyktige når fløyta går 2.påskedag, avslutter Eriksson.

Tiller serieåpner på RUTA Arena mot byrival Strindheim 2.påskedag. Første tellende kamp er helga 18.-19.mars da 1.kvalrunde til årets NM-eventyr står for tur. Gjennom oppkjøringa blir det også et betydelig antall treningskamper, hvor første kamp er mot RBK 2 på Salmarbanen 3.februar.

Vi kommer tilbake med mer info når trenerapparat kompletteres, og også løpende oppdateringer rundt spillerlogisitikk.Marius Jacobsen gir seg i Tiller

Postet av Tiller IL - Fotball den 29. Des 2022

Det ble med en sesong i Tiller Fotball for Marius Jacobsen.

 

Tiller Fotball og Marius Jacobsen har valgt å avslutte samarbeidet i forkant av 2023-sesongen. Jacobsen ble ansatt som hovedtrener for klubbens herrelag i januar 2022, men det ble med den ene sesongen i klubben. Partene ble ikke enige om betingelsene foran kommende sesong, og besluttet like før jul å gå hvert til sitt.


Jacobsen ledet laget til en 9.plass i avdeling 5. Det ble en sesong preget av et større generasjonsskifte og det unge laget viste styrke da de sikret trygg plass med en sterk høstsesong. Dette ble gjort med klart lavest gjennomsnittsalder i hele avdelinga, sett bort fra rekruttlagene til RBK og Bodø\Glimt.


-Marius har gjort en meget god jobb under krevende forutsetninger i 2022. Han har bevist at han er særdeles kompetent på fotballfaget, og har nok også fått masse god lærdom rundt de andre momentene av trenergjerningen. Marius har store ambisjoner som trener, og forhåpentligvis ser han tilbake på dette året som et positivt steg på veien mot toppfotballen. Det er økonomiske årsaker til at vi nå er enige om å ikke gå videre med samarbeidet. Marius ønsket å trykke enda hardere på gassen i 2023, mens vi som ansvarlig klubb har en plikt til å holde litt igjen. Det er ikke enkelt å sikre gode nok inntektsstrømmer i 3.divisjon i Trondheim, og da må også kostnadene holdes under kontroll. Da ble det vanskelig å få til en ny avtale med Marius, sier styreleder Torkel Wahl-Olsen.


Styreleder Torkel Wahl-Olsen takker Marius Jacobsen for innsatsen i 2022, og ønsker lykke til videre.


Jacobsen tok et modig steg bort fra trygge omgivelser i barndomsklubben KFUM Oslo da han i januar 2022 ble enig om å ta på seg en kombinert rolle som hovedtrener og trenerutvikler i Tiller Fotball. Det ble starten på et lærerikt år både for Marius og klubben. Store utskiftninger og rutinerte bærebjelker som takket for seg ga utfordringer, og vårsesongen gikk med til å sette ei spillergruppe og en god treningskultur. Flere unggutter fikk debutere på et nytt nivå og resultatene varierte også deretter. Laget lå utsatt til foran høstsesongen, men godt arbeid fra trenerteam og spillere ga en god høstsesong. Sterke seiere på rekke og rad gjorde at plassen ble sikret tre runder før slutt.

Prosessen med Marius Jacobsen har pågått gjennom desember, og avklaringen kom tett på julaften. Dette har gitt ledelsen i Tiller Fotball en jobb med å få på plass nytt trenerteam til 2023-sesongen, og dette har vært hovedoppgaven gjennom romjula.


-Situasjonen rundt Marius ble avklart lille julaften og vi har da raskt måttet skifte fokus gjennom jula. Vi har positiv dialog med spennende kandidater, og håper å kunne lande et trenerteam før nyttårsrakettene skytes opp. Dette kommer nok brått på spillergruppa og med sesongoppkjøringen bare dager unna, er det veldig viktig å ha ting på plass så raskt som mulig. Så satser vi på et godt år både for Marius og Tiller Fotball i 2023. Vi takker for innsatsen i år og ønsker all mulig lykke til på ferden videre, avslutter styrelederen.


Tiller Media kommer tilbake med mer informasjon rundt trenerteam for 2023 så raskt dette er formelt på plass. 
Årlig møte 2022

Postet av Tiller IL - Fotball den 28. Feb 2022

I henhold til lov i Norges Idrettsforbund, avholder vi årlig møte før årsmøtet i hovedlaget mandag 7. mars kl.19:00. Møtet avholdes i Blåstua.


Hvem kan møte: Alle medlemmer i Tiller Idrettslag, i tillegg til ikke-medlemmer som er foreldre til utøvere

Møteplikt: En lagleder for hvert årskull i fotballgruppa (eller send en vikar for kullet).

Påmelding MÅ skje i forkant her: Påmelding Årlig møte Agenda:

1. Åpning ved møteleder

2. Behandle TF årsberetning ved styreleder

3. Behandle gruppens regnskap for 2021

4. Fremme innspill til årsplan for fotballaktivitet til hovedstyret

5. Fremme forslag til årlig treningsavgift

6. Fastsette forslag til budsjett for gruppens aktivitet

7. Behandle innkomne forslag

8. Behandle innstilling til styreverv/foreslå kandidater til styreverv

9. Annen informasjon fra styret


Frist for innkomne forslag og saker til årlig møte er torsdag 3.mars. Dette sendes til fotballstyrets e-post: fotball@tiller.idrett.no.


Vel møtt!


Hilsen styret i Tiller Idrettslag Fotball