J19: Verdal 1 - 6 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 25. Mai 2017

COOP ARENA (VERDAL): Tiller sjokkerte storfavoritten Verdal torsdag ettermiddag, og nå er de klare for 8-delsfinale i NM.

Tiller skal spille 8-delsfinale etter sommerferien. Her jubler Andrea Holm Aune (t.h.) sammen med tomålsscorer Nora Krafft Sæther. Foto: Marius L. Larsen.


Dagens hvitkledde spillere fra Tillerbyen hadde et stort ønske om å revansjere det forsmedlige tapet i serien forrige uke, og gjett om Pål Nyheim og Andreas Vevles jenter pangåpnet på Coop Arena.

Bortelaget gikk rett i strupen på motstanderne som til daglig ligger i toppen i 3. divisjon kvinner, og spesielt venstresiden med Kristin Loraas Eiriksson, Andrea Holm Aune og Ina Sofie Rokne lagde mye støy for vertene innledningsvis.

Og etter sju minutter fikk sistnevnte æren av å sette inn 1-0 for Tiller. Et strålende slått hjørnespark av Nora Krafft Sæther ble styrt i mål av Rokne fra tre meter, og dette skulle ikke vise seg å være et blaff.


4-0 etter 19 minutter

For Tiller fortsatte å løpe mot Verdals mål, og etter et kvarter var ledelsen doblet.

Victoria Sande Petersens knallharde skudd fra 17 meter gikk via keeper og i mål til 2-0, men det stoppet ikke der.

I løpet av de fire neste minuttene sto det 4-0 i målprotokollen, der Krafft Sæther hamret inn både 3- og 4-0 på Sande Petersens solide innkast.

Tiller var nærmere 5-0 enn Verdal var redusering i løpet av de neste minuttene mot pause, etter å ha regelrett dominert første omgang.


Fjernet all tvil

Det virket som om Tiller muligens hadde tatt foten av gasspedalen i starten av andre omgang, og det etter hvert så gufne vårværet kunne ha spilt en liten rolle.

Verdal hadde mer ball den første halvdelen etter pause, men Tillers bakre rekker hadde full kontroll med det som kom mot dem.

Etter 69 minutter fjernet Rokne all tvil til side med sin herlige 5-0-scoring. Nok et innkast fra Sande Petersen ble farlig, Verdal fikk ikke klarert og Rokne fintet bort to Verdal-forsvarere før hun satte ballen til side for keeper og i mål på utsøkt vis.

Riktignok reduserte Verdal til 1-5 etter klabb og babb i Tiller-forsvaret, men dette var uten tvil bortelagets dag.

Sande Petersen fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 6-1 etter å ha scoret sitt andre for dagen alene med keeper.

Verdal kunne ha pyntet på resultatet ett minutt på overtid, men en fantomredning av Tiller-keeper Marthe Jakobsen hindret det.


Tiller avanserer dermed til 8-delsfinale i J19-NM for første gang i klubbens historie. Oppsettet er ventet å komme om ikke så altfor lenge, men utslagsrunden spilles i august.


Kampfakta:

J19: Verdal IL 1 (0) - (4) 6 Tiller IL
0-1 Ina Sofie Rokne 7'
0-2 Victoria Sande Petersen 15'
0-3 Nora Krafft Sæther 17'
0-4 Nora Krafft Sæther 19'
0-5 Ina Sofie Rokne 69'
1-5 75'
1-6 Victoria Sande Petersen 83'

NM Telenor Cup 1. runde (16-delsfinale)
Torsdag 25. mai 2017 kl.15.00
Tilskuere Coop Arena (Verdal): ca 50


Laget:

Marthe Jakobsen
Marita Olsen (k) - Tiril Olsen - Stephanie Johansen - Kristin Loraas Eiriksson
Nora Krafft Sæther - Kaisa Øien Aune - Celine Kleiven Vevle - Andrea Holm Aune
Victoria Sande Petersen - Ina Sofie Rokne

Innbyttere: Sara Bye-Andersen, Marie Wessel Tvervåg.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.