Storseier over Vålerenga

Postet av Marius L. Larsen den 1. Okt 2023

(Tiller 5 - 0 Vålerenga-2) TOBB ARENA SØR: Kvinnelaget leverte en strålende kamp og vant ikke med et mål for lite søndag ettermiddag.

Andrea Holm Aune (i midten) scoret ett av de fem målene.

* 2-0 til pause
* Dobbel fra både Gulstad og Berg-Johansen
* Holm Aune stanget en corner
* Store målsjanser - kunne ha blitt flere scoringer
* Nyberg Hansen med A-lagsdebut
* Ikke sluppet inn mål på fem strake kamper

De blåkledde fra Tillerbyen gikk rett i strupen på gjestene fra hovedstaden. Allerede før sju minutter var spilt så sto det 1-0 i målprotokollen. Et perfekt angrep endte med en nydelig stikker gjennom til Sandra Aardahl Gulstad. Alene med keeper var hun iskald og sendte ballen i lengste hjørne.

Rett etterpå angrep Tiller igjen. En livlig Emma Kalvøy Bye fant Siri Berg-Johansen femogførti grader ut i feltet, og fra kloss hold styrte hun inn 2-0.

I minuttene mot pause var både Gulstad og Berg-Johansen nære ved å øke ledelsen ytterligere, men fra nært hold ble skuddene litt for svake.

Tidlig punktering

Etter sidebytte gikk det knapt åtte minutter før kampen i realiteten var punktert. Et perfekt slått hjørnespark fra Mari Kristine Vik fant pannebrasken til forsvarskollega Andrea Holm Aune, som stanget inn 3-0 fra fem meter.

Og nå gikk det slag i slag. Før 70 minutter var spilt sto det 5-0 på tavla. I løpet av tre små minutter var Tiller dødelig effektive, da Martyna Sobczyk fant Berg-Johansen med en glimrende pasning i feltet som pirket inn 4-0 fra ti meter.

Rett etterpå gjorde Aardahl Gulstad det meste selv da hun hamret inn 5-0 fra parogtjue meter på lekkert vis.

Tiller produserte en rekke sjanser også i andre omgang. Berg-Johansen var nære ved å bli tremålsscorer, en umarkert Kalvøy Bye sin heading fra seks meter gikk utenfor og flere gode dødballer fra blant annet Vik manglet den berømte stortåa.

I motsatt ende hadde stopperduoen Holm Aune og Synne Aunehaugen sammen med keeper Marita Flataunet full kontroll på det lille som kom imot.

Hjemmelaget kunne uansett juble over en knallsterk 5-0-seier over Vålerenga 2, og fortsetter dermed rekken med ingen baklengsmål, som nå er oppe i fem på rad.

Neste oppgjør er borte mot nedrykkstruede Haugesund lørdag 7. oktober kl.12.00.

PS! I dag fikk rekruttspiller Ingeborg Nyberg Hansen sin etterlengtede A-lagsdebut. Vi gratulerer så mye!

Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100

Marita Flataunet, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Isabel Teigen, Andrea Buberg, Marie Methi, Sandra Aardahl Gulstad, Siri Oline Berg-Johansen, Emma Kalvøy Bye.

66' Methi --> Martyna Sobczyk
66' Teigen --> Emma Jensen
69' Aunehaugen --> Mari Steinbråten Krogsgård
76' Kristiansen --> Ingeborg Nyberg Hansen
76' Berg-Johansen --> Cornelia Nordtug Knudsen