Varmende seier i striregnet

Postet av Marius L. Larsen den 11. Sep 2023

(Tiller-2 4 - 1 Charlottenlund) TOBB ARENA SØR: Rekruttkvinnene leverte en solid andre omgang som sikret tre nye poeng i 3. divisjon.

Hanna Bromset-Sætran avsluttet et perfekt angrep tatt ut av læreboka. Her feirer hun med Malin Strømsnes Kvingedal (t.v.) og Ella Selvaag Solbakken.

* Alstad satte standarden
* Tidvis store mengder nedbør
* To mål fra Olufsen
* Bromset-Sætran avsluttet et praktangrep
* Tiller 2 på 2. plass

Etter en oppvarming så tørr som det nesten går an å bli, begynte striregnet umiddelbart etter kampstart. Det skulle gjøre det litt vanskeligere å spille fotball på et søkkvåt TOBB Arena Sør-kunstgress, men det ble tidlig jubel uansett.

Før elleve minutter var spilt sto det nemlig 1-0 til hjemmelaget. Ella Selvaag Solbakken fant Michelle Kveberg Alstad i bakrom via Kaja Sofie Johansen, og fra skrått hold gjorde Alstad ingen feil da hun satte ballen rolig og behersket forbi keeper og i mål.

Resten av første omgang ble preget av været og mye nesten. Et hardt og smart innlegg fra Sandrine Shukuru som trillet forbi alle på fem meter var den største muligheten bortsett fra scoringen.

I motsatt ende måtte Tiller-keeper Live Espolin Johnson i aksjon ved et par anledninger.

Angrepsfotball av høy klasse

Etter sidebytte tok Tiller mer tak og dominerte i store deler av omgangen. Cornelia Nordtug Knudsen fyrte løs fra 22 meter, men keeper reddet forsøket på solid vis.

Ikke lenge etterpå fikk Ida Sofie Bye-Andersen en gyllen mulighet fra ti meter, men skuddet endte like utenfor stolpen.

I det 73. spilleminutt ble det endelig jubel. Bye-Andersen spilte fri Rikke Olufsen som var sikker alene med keeper, og dermed 2-0 til blåtrøyene.

Charlottenlund reduserte rett etterpå etter at Tiller rotet bort ballen i bakre rekker, men denne kvelden tilhørte hjemmelaget i helblått. En livlig Elise Sæterbø stormet framover og slapp ballen videre til Olufsen som slo perfekt inn i feltet. Der sto en umarkert Hanna Bromset-Sætran som banket inn 3-1 på halv volley fra åtte meters hold. Som tatt ut av læreboka.

På overtid var Nordtug Knudsen arkitekten da hun assisterte Olufsen som rundet keeper og fikset 4-1.

Dermed klatrer det unge Tiller-laget opp på 2. plass på tabellen, kun to poeng bak serielederen.

Neste oppgjør er borte mot opprykksjagede Utleira neste mandag.

Tiller IL 4 - 1 Charlottenlund SK
1-0 Michelle Kveberg Alstad 11'
2-0 Rikke Sofie Olufsen 73'