Uavgjort på Jæren

Postet av Marius L. Larsen den 11. Sep 2023

(Bryne 0 - 0 Tiller) AARBAKKEBANEN: Tiller skapte enorme målsjanser og dominerte i 90 minutter, men klarte ikke å få hull på byllen søndag ettermiddag.

Det ble ett poeng på Jæren for Andrea Buberg og resten av kvinnelaget.

* Tiller-dominans fra start av
* To i tverrliggeren
* Flere målsjanser fra kloss hold
* Spillemessig en av de bedre kampene i år
* Jobben fortsetter kommende helg mot Molde

Det er ikke ofte Tiller spiller 0-0 uansett årsklasse, men når det først skjer, så er det heller ikke uten dramatikk - for det var det nok av på Jæren denne søndagen.

Tiller tok umiddelbart tak i kampen, og de presset hjemmelaget til å gjøre flere feil. Tidlig på'n kom Siri Berg-Johansen etter et lekkert nedtak på en høy ball fra Andrea Holm Aune, men ballen trillet inn til keeper. Rett etterpå skjøt Mari Kristine Vik like utenfor fra hjørnet av 16-meteren.

Etter 15 minutter var det ikke mye om å gjøre. Vilde Winge Kristiansen spilte fri Berg-Johansen inne i 16-meteren, men fra kloss hold ble skuddet reddet. Ballen havnet i retur til sistnevnte, som i et nytt skuddøyeblikk ble felt - men fikk utrolig nok frispark mot seg.

Fem minutter senere trodde "alle" at ballen suste i nettmaskene, men en umarkert kaptein Synne Aunehaugen headet like utenfor nærmeste stolpe på et godt slått hjørnespark fra Berg-Johansen.

Close, but no cigar

Tiller rullet opp det ene gode angrepet etter det andre mot et lavtliggende Bryne-lag. Isabel Teigen fikk to forsøk som begge havnet utenfor stengene, og det samme gjorde Marie Methis skudd fra tolv meter.

Like før pause smalt det i tverrliggeren på et langskudd fra Holm Aune, og returen havnet hos Winge Kristiansen på seks meter, men nok en gang var keeper frampå og var først på ballen.

Andre omgang fortsatte med sjansebonanza i favør trønderne. Berg-Johansens suser fra 18 meter ble parert av keeper, før hjemmelagets sisteskanse vartet opp med en solid redning på Methis skruforsøk fra samme distanse like etterpå.

Holm Aune headet over fra fire meter, Martyna Sobczyk skjøt via keeperhansken og i tverrliggeren fra skrått hold og Berg-Johansens styring fra ti meter gikk via et Bryne-bein og rett i klypene hos keeper.

I sluttminuttene prøvde Tiller flere desperate forsøk for å score det mildt sagt fortjente vinnermålet, men noe rot helt på tampen gjorde at Bryne fikk et par gode kontringsmuligheter som ikke traff mål.

Kampen ebbet ut i 0-0 og ett poeng for blåtrøyene, i en kamp der de var det dominante laget. En solid prestasjon med svært mange gode angrep.

Dette lover godt før toppmøtet med Molde kommende lørdag kl.16.00 på TOBB Arena Sør.

Bryne FK 0 - 0 Tiller IL

17. runde 2. divisjon kvinner avd. 1
Søndag 10. september 2023 kl.13.00
Gult kort Tiller: Martyna Sobczyk (90')
Tilskuere Aarbakkebanen (Bryne): ca 100

Marita Flataunet, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Isabel Teigen, Andrea Buberg, Marie Methi, Emma Kalvøy Bye, Vilde Winge Kristiansen, Siri Berg-Johansen.

64' Methi --> Kaja Sofie Johansen
64' Winge Kristiansen --> Martyna Sobczyk
76' Teigen --> Emma Jensen