Snudde kampen på få minutter

Postet av Marius L. Larsen den 5. Sep 2023

(Verdal 1 - 6 Tiller-2) VERDALSKALK ARENA: Strømstans ga Tiller en etterlengtet pust i bakken - og håp om tre poeng mandag kveld.

Sandrine Shukuru (nr to f.v.) scoret sitt første Tiller-mål i 3. divisjon etter å ha imponert på trening og for J17 over en lengre periode.

Kamprapport

De blå- og hvitkledde fra storbyen gjestet de blå- og hvitstripede fra nord i Trøndelag denne mandagskvelden. Som om ikke sidevind og regn var nok, ble det lysbrudd etter bare to minutter. Sju minutter senere var man i gang igjen, og ikke lenge etterpå satte Verdal inn 1-0 på et skudd fra 16 meter.

Rett etterpå gikk lyset nok en gang, og da fikk Tiller samlet troppene en gang for alle. Selv om de skulle bli hele 15 minutter tilleggstid, var det Tiller det handlet om etter oppstart nummer tre.

Selv om Verdal hadde et skudd i tverrliggeren, var det gjestene og Sandrine Shukuru som kunne juble over 1-1 etter en halvtime på klokka. Marie Methi fant angrepsspilleren med en perfekt stikker, og alene med keeper var Shukuru iskald og satte inn utligningen.

Nå gikk det unna. Kun to minutter senere var kampen snudd. Ida Sofie Bye-Andersen kranglet med seg ballen framover og slapp den akkurat i tide til Ida Nygård. Fra 14 meter fintet hun keeper til side og banket inn 2-1 for sørtrønderne.

Methi-chip og Bye-Andersen-punktum

Fire minutter senere var giftige Tiller frampå igjen. De sto høyt og presset hjemmelaget i hver situasjon. Det endte med at kaptein Ingeborg Nyberg Hansen klinket inn 3-1 i lengste hjørne fra 16 meter.

På overtid av første omgang var det et perfekt slått hjørnespark fra Methi som fant Nyberg Hansen på bakre stolpe, der sistnevnte dro til på hel volley og hamret inn 4-1 fra kloss hold.

Andre omgang var ikke mer enn sju minutter gammel da kampen i realiteten var punktert. En livlig Hanna Bromset-Sætran vant igjen ballen på 25 meter og satte opp Methi, som etter to målgivende pasninger valgte å gjøre det selv. Hun så keeper sto langt ute og da chippet hun elegant inn 5-1 til blåtrøyene.

Tiller produserte drøssevis av sjanser i andre omgang som fort kunne ha vært omsatt til scoringer. Nyberg Hansen traff tverrligger via keeper, Shukuru holdt på å bli skutt til scoring og Elise Sæterbøs forsøk fra ti meter gikk rett på keeper.

I mellomtiden hadde hjemmelaget én stor målsjanse, men skuddet fra skrått hold ble glimrende reddet av Tiller-keeper Live Espolin Johnson.

På overtid ble det imidlertid mer bortejubel. Bye-Andersen sendte i vei et hardt skudd fra 18 meter i lengste hjørne, og dermed endte kampen 6-1 i favør Tiller 2.

Neste oppgjør i seriesammenheng er hjemme mot Charlottenlund mandag 11. september kl.20.30.

Før den tid, torsdag 7., skal flere av spillerne i aksjon i kvartfinalen i NM J19. Den spilles mot Steinkjer på bortebane.