Tre mål og tre poeng

Postet av Marius L. Larsen den 2. Sep 2023

(Tiller 3 - 0 Tynset) TOBB ARENA SØR: Kvinnelaget leverte en dominerende forestilling og vant for første gang på fire kamper lørdag ettermiddag.

Endelig ble det jubel for Mari Kristine Vik (t.v.), Martyna Sobczyk, målscorer Vilde Bjørgård Kristiansen og kaptein Synne Aunehaugen. Sistnevnte kunne nesten ikke tro sine egne øyne etter en "banger".

* Kalvøy Bye åpnet målkontoen
* Banger fra Bjørgård Kristiansen
* Holm Aune scoret på straffespark
* Store målsjanser til Tiller
* Fullt fortjent seier

Forventningene til første Tiller-seier på fire kamper var store etter tre oppgjør uten jubelscener denne lørdagen. Jumbolaget Tynset er aldri noen gåtur i parken, og Tiller slet i åpningsminuttene med å skape de helt store sjansene, selv om de hadde ballen klart mest.

Gjestene satset alle kort på brudd og overganger, men det var Tiller som var nærmest etter hvert som klokka tikket. En frisk Sandra Aardahl Gulstad kom til flere gode innlegg, men det ble bare nesten i boksen.

Kaptein Synne Aunehaugen headet utenfor ved to anledninger, og et skudd fra kloss hold fra Isabel Teigen fikk en retningsforandring.

Men fem minutter før pause ble det endelig jubel. Aunehaugen fant Emma Kalvøy Bye på vei gjennom, og i en hard duell med keeper vant hun ballen og trillet den i det tomme buret til 1-0.

En banger og sikker straffe

Andre omgang er ikke mer enn tre minutter gammel da det bokstavelig talt smalt i nettmaskene. I fjor hjemme mot Tynset scoret Vilde Bjørgård Kristiansen en banger - et slangord for noe eksepsjonelt, storartet eller av høy kvalitet, som ofte brukes innen musikk - og det samme skjedde i år. Fra 22 meter hamret hun løs og ballen føyk via tverrligger og lengste kryss til 2-0 på det lekreste vis.

Kvarteret før full tid ble Tiller tildelt et straffespark da Gulstad ble taklet på kloss hold. Andrea Holm Aune var sikker i sin sak og sendte keeper feil vei - dermed 3-0 og kampen var punktert.

I forkant av straffemålet fikk Holm Aune en stor mulighet på hjørnespark som hun stanget utenfor, og Gulstads skuddforsøk fra tolv meter ble blokkert i siste liten.

Holm Aune var virkelig i fyr og flamme - hun ble kåret til Tillers beste spiller av en lokal jury - da hun skjøt et knallhardt frispark fra 25 meter kontant i tverrliggeren like før full tid.

Helt på tampen scoret Kalvøy Bye på en retur fra keeper, men måtte holde igjen sinnet da målet ble annulert for offside.

Tiller kunne kontrollere inn en flott 3-0-seier og deretter juble over å ha funnet veien tilbake til vinnersporet.

Neste kamp er søndag 10. september borte mot Bryne.

PS! Rekruttspiller Cornelia Nordtug Knudsen (17) fikk sin offisielle A-lagsdebut i dag. Vi gratulerer så mye!

Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100

Marita Flataunet, Vilde Bjørgård Kristiansen, Tiril Olsen, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Kaja Sofie Johansen, Andrea Holm Aune, Isabel Teigen, Sandra Aardahl Gulstad, Emma Kalvøy Bye, Martyna Sobczyk.

63' Olsen --> Emma Jensen
63' Sobczyk --> Cornelia Nordtug Knudsen
80' Aunehaugen --> Marie Methi