Tapte for serielederen

Postet av Marius L. Larsen den 19. Aug 2023

(Viking 6 - 0 Tiller) SR-BANK ARENA: Tiller var fullt på høyde med Viking, men tapte etter hvert historisk klart for opprykksfavoritten lørdag ettermiddag.

En livlig Emma Kalvøy Bye opplevde stang ut mot serielederen i Stavanger.

* Tiller best etter ti minutter
* 3-3 i store målsjanser i første omgang - lå under 3-0
* Tidlig punktering etter sidebytte
* Tiller produserte sjanser, men det ville seg ikke
* Fokuset rettes mot Bryne

Etter at Viking kjørte kampen de første ti minuttene og Tiller red av stormen på mesterlig vis, var det gjestene fra Trøndelag som tok over banespillet og skapte flere store målsjanser.

I det 17. spilleminutt skjøt en umarkert Marie Methi utenfor fra 16 meter, og tre minutter senere reddet keeper forsøket fra Emma Kalvøy Bye som kom alene mot sisteskansen.

Når man nærmet seg halvtimen så lå det faktisk et mål i lufta hos et hardtarbeidende Tiller-lag, men skrur man klokka ti minutter framover så ledet Viking 3-0.

Først scoret de på et hjørnespark, der Tiller tapte to hodedueller innenfor farlig sone. Rett etterpå mistet hvittrøyene ballen på vei framover, Viking kontret med mye folk og doblet ledelsen fra kloss hold. Det tredje målet kom på nok et brudd der en Viking-spiller passerte fire-fem Tiller-spillere og serverte målscoreren helt umarkert fra seks meter.

Rett i forkant av 3-0 ble Mari Kristine Viks forsøk reddet på målstreken og Andrea Holm Aunes heading fra kloss hold havnet over mål.

Sjanser begge veier

En merkelig følelse å gå til pause etter å ha vært fullt på høyde med serielederen, men ble brutalt straffet i viktige faser av spillet.

Etter sidebytte gikk det derimot fra vondt til verre. Tiller lagde straffespark etter bare to minutter, og den satte hjemmelaget sikkert i mål til 4-0.

Trønderne la seg ikke ned selv om kampen etter alle solemerker var avgjort. Nysignerte Martyna Sobczyk fikk to gode muligheter fra skrått hold som gikk rett på keeper, Vik satte ballen i mål kun for å se at målet ble annulert for hands og Holm Aunes styring fra tolv meter gikk like utenfor lengste stolpe.

Men det var Viking som scoret to til. Først på retur på et frispark og deretter på et skudd via lengste stolpe. I sluttminuttene var Tiller-keeper Kaisa Øien Aune god og reddet flere farlige forsøk fra nært hold.

Dermed gikk Tiller på sitt største tap i kvinneklassen siden oppstarten i 2017 - faktisk. Det føles brutalt etter gode perioder i Stavanger, men trønderne tapte fortjent for det laget som ser ut til å rykke opp fra avdelingen.

Heldigvis er det liten tid til å deppe. Allerede onsdag kl.17.00 venter Bryne på TOBB Arena Sør i det som er den mye omtalte utsattkampen fra vårsesongen.

Tilskuere SR-Bank Arena (Stavanger): ca 200

Kaisa Øien Aune, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Kaja Sofie Johansen, Andrea Buberg, Marie Methi, Emma Kalvøy Bye, Vilde Winge Kristiansen, Martyna Sobczyk.

46' Methi --> Isabel Teigen
46' Johansen --> Maria Alvestad Høvik
61' Sobczyk --> Emma Jensen