Fem strake inn i ferien

Postet av Marius L. Larsen den 2. Jul 2023

(Frigg 1 - 5 Tiller) TØRTEBERG KUNSTGRESS: Tillers lange dagstur til Oslo endte med tre strålende poeng og den femte strake seieren før sommerferie.

Andrea Sivertsen Broholm (t.h.) jubler sammen med Vilde Winge Kristiansen etter kampens første scoring før fem minutter var spilt.

* Tiller ledet tidlig 2-0
* Store Frigg-sjanser
* Punkterte kampen rett etter sidebytte
* Hattrick av Broholm
* Hele troppen med spilletid

Dagens hvitkledde spillere fra Norges navle fikk en perfekt start på oppgjøret i solvarme hovedstaden. Etter bare fem minutter gjorde Hedda Stuedahl-Karlsen et solid forarbeid og fant Andrea Sivertsen Broholm med en perfekt pasning. Alene med keeper var midtbanespilleren aldri i tvil og plasserte ballen i lengste hjørne fra ti meter til 1-0.

Elleve minutter senere sto det 2-0 i målprotokollen. Andrea Holm Aune stanget inn Tillers andre mål på et godt slått hjørnespark fra Stuedahl-Karlsen.

Hjemmelaget Frigg hadde to gode muligheter før pause etter godt spill. Et skudd fra en umarkert spiller fra ti meter snek seg utenfor og samme skjebne fikk en avslutning fra 20 meter.

Gjestene hadde også mulighet til å øke ledelsen i en fartsfylt førsteomgang. Stuedahl-Karlsens styring fra kloss hold endte med redning fra keeper, og Broholms skudd fra skrått hold gikk rett på vertenes sisteskanse.

Effektiv andreomgang

Etter sidebytte var det Tiller som tok tak igjen. Rett etter avspark kom Sandra Aardahl Gulstad alene med keeper, men i skuddøyeblikket blir både hun og ballen taklet. Ikke mange sekunder etterpå skjøt Vilde Winge Kristiansen i tverrliggeren fra 20 meter.

Men i det 64. minutt ble det jubel for trønderne og en slags spiker i kista. Tiller gjenvant ballen høyt i banen og stormet mot mål ved Broholm. Alene med keeper var hun klokkeklar og fikset 3-0.

Kampen bølget litt frem og tilbake før Tiller økte ledelsen igjen. Ni minutter før full tid, kort tid etter at Frigg traff tverrliggeren fra fem meter, snappet Broholm ballen fra en forsvarer mens keeper var utenfor målet. I det tomme buret banket hun inn 4-0.

Rundt 100 sekunder senere lobbet Gulstad elegant inn 5-0 alene med keeper.

Like før slutt pyntet Frigg på resultatet til 1-5 med et flott skudd fra 18 meter, et skudd gjestene skulle ha håndtert bedre.

Tre nye poeng og den femte strake seieren gjør at Tiller fortsatt har heng på topplagene i avdelingen. Nå blir det noen uker med en velfortjent sommerferie før oppkjøringen til en spennende høstsesong starter.

...i hvert fall da det ble forsinket fly hjem og trøbbel med bagasje sent på kvelden.

Tilskuere Tørteberg kunstgress (Oslo): ca 60

Kaisa Øien Aune, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Sinnataggen Buberg, Marie Methi, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

64' Winge Kristiansen --> Siri Oline Berg-Johansen
81' Bjørgård Kristiansen --> Emma Jensen
81' Methi --> Mari Steinbråten Krogsgård
83' Øien Aune --> Marita Flataunet