Tar sommerferie med tre nye poeng

Postet av Marius L. Larsen den 23. Jun 2023

(Tiller 2 - 0 Byåsen TF) TOBB ARENA SØR: Herrer A leverte en solid kamp mot opprykksfavoritten fredag kveld. Det endte med tre poeng.

Herlige jubelscener umiddelbart etter kampslutt mot Byåsen Toppfotball. Tiller vant nok en gang mot rødtrøyene på eget kunsgtress.

Kamprapport

Etter en tett og jevn start, så smalt det plutselig i bortelagets nett. Tiller bygde opp et fint angrep og ballen havnet inne i 16-meteren. Blåkledde spillere kjempet til seg ballen før den havnet til venstre hos Fredrik Myrvold. Fra 14 meter skrudde han ballen elegant over keeper og i lengste vinkel på det lekreste vis, og dermed 1-0.

Gjestene fra vestsiden av byen tok etter hvert over banespillet, og de skapte tre store sjanser alene med Tiller-keeper Tor Solvoll. Men murveggen fra Oppdal stengte butikken og reddet mesterlig ved tre anledninger.

I motsatt ende kunne Steffen With Størseth ha doblet ledelsen, men forsøket mot keeper under press fra en forsvarer gikk over mål.

Like før pause skjøt Storm Hilberg Johansen like over mål på et frispark fra Lucas Kolstad.

Forren-Vik traff blink igjen

En morsom første omgang skulle føre til en mer nervepirrende andre omgang. Først ble det mer jubel for hjemmelaget da Mathias Gåsbakk Vinjevoll stormet fremover. Han la igjen til Johansen som skjøt i stolpen før returen havnet hos Størseth på seks meter. Han fikk akkurat i tide pirket ballen forbi en liggende keeper og til Eskil Forren-Vik som scoret i sin andre hjemmekamp på rad.

Med en 2-0-ledelse så tok bortelaget mer over igjen, og de kjørte på med innlegg i feltet, men Tiller lå ekstremt godt i forsvar. De nektet rødtrøyene å skape de virkelige store målsjansene, selv om Byåsen hadde flere skudd mot mål - men faktisk ingen _på_ mål de siste førtifem.

Tiller fikk flere overgangsmuligheter etter aggressivt forsvarsspill, men selv om det bare ble nesten på vei fremover, spilte det ingen rolle - for tre poeng ble igjen på TOBB Arena Sør.

Tiller tar dermed sommerferie med 14 poeng på 11 kamper og en foreløpig 7. plass på tabellen.

Plasseringen kan endre seg etter alle lag har ferdigspilt runden.

Neste oppgjør er borte mot Rosenborg 2 mandag 24. juli kl.19.00.

...men først en velfortjent pust i bakken.

Kampfakta

Tiller IL 2 - 0 Byåsen TF
1-0 Fredrik Alexander Myrvold 12'
2-0 Eskil Forren-Vik 65'

11. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Fredag 23. juni 2023 kl.19.00
Gule kort Tiller: Lucas Kolstad (78'), Steffen With Størseth (86')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 250

Laget

Tor Solvoll, Mathias Gåsbakk Vinjevoll, Nils Gunnar Barstad Eggen, Niklas Danielsen Solem (k), Oumar Sergio Sherif, Steffen With Størseth, Lucas Kolstad, Alexander Kvalvik, Storm Hilberg Johansen, Eskil Forren-Vik, Fredrik Alexander Myrvold.

Bytter:
75' Kvalvik --> Mohamed Babo Ali Maridi
90' Vinjevoll --> Roald Berge
90' Myrvold --> Trym Hansen Jetne

Reserver: Joakim Berg Vårhus, Noah Sevaldsen Aarmo, Jonas Bardo Fossen Thanem, Edvard Stølan, Sondre Grøtte, Elias Kolstad Aarvåg.