Seiret i hovedstaden

Postet av Marius L. Larsen den 18. Jun 2023

(Vålerenga-2 0 - 3 Tiller) VALLE HOVIN: Kvinnelaget startet på bakbeina, men løftet seg opp på tærne og vant fortjent over Vålerengas rekrutter søndag ettermiddag.

Tredje strake seier for kvinnelaget i 2. divisjon. Her feirer Siri Berg-Johansen (t.v.) sin 2-0-scoring med kaptein Synne Aunehaugen og Andrea Holm Aune.

Kamprapport

En dagstur på bortekamp er sjelden kost i 2. divisjon, men fornøyelsen over en ny tur med gjengen ble til frustrasjon de første 20 minuttene. Det var lite som stemte for dagens hvitkledde spillere, både offensivt og defensivt, selv om gradestokken bare var på 22 grader og med duskregn i lufta.

Ballen ble ofte spilt bort når angrepsmuligheten bydde på seg, og bakover tillot de å gi hjemmelaget mye rom.

Allikevel var det Tiller som kunne juble først. Mari Kristine Viks gode innlegg spratt frem og tilbake i feltet før ballen havnet hos Siri Berg-Johansen bak i feltet. På halv volley fikset hun 1-0 til trønderne på lekkert vis i bue over keeper og i mål.

Få minutter etterpå var ledelsen doblet etter et herlig angrep. Venstreback Vik fant venstre indreløper Marie Methi på tur fremover. Hun sendte ballen videre til Berg-Johansen, som fra skrått og nært hold tuppet ballen i lengste hjørne til 2-0.

Bortelaget tok over

Tiller dominerte fullstendig fra første mål - i løpet av få minutter var kampen snudd helt på hodet. Målsjanser ble skapt på løpende bånd. Først var Vilde Winge Kristiansen centimetere unna å krangle inn Tillers tredje, og sekunder senere skjøt Berg-Johansen like utenfor fra tolv meter.

Vålerenga hadde en god mulighet til å redusere rett etter sidebytte, men forsøket fra nært hold snek seg til side for stolpen.

Deretter var det sjansebonanza for de tilreisende fra Trøndelag. Berg-Johansen skjøt midt på keeper fra ti meter, Andrea Sivertsen Broholms skudd ble så vidt reddet av keeper og Hedda Stuedahl-Karlsen traff stolpen da hun skulle skli inn 3-0 fra seks meter.

Elleve minutter før full tid kunne Tiller endelig juble for tre poeng. Vikarkantspiller Broholm mottok en bakromspasning og fant Stuedahl-Karlsen med et perfekt innlegg. Fra fire meter gjorde angrepsspilleren ingen feil da hun enkelt satte inn 3-0 og game over.

En solid gjennomført bortekamp av trønderne, som fortsetter å klatre på tabellen.

Neste kamp er hjemme mot Sogndal lørdag 24. juni kl.13.00.

Søndag 18. juni 2023 kl.14.00
Gult kort Tiller: Vilde Bjørgård Kristiansen (87')
Tilskuere Valle Hovin kunstgress 2 (Oslo): ca 50

Laget

Kaisa Øien Aune, Marie Schult Optun, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Marie Methi, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Siri Oline Berg-Johansen.

Bytter:
57' Winge Kristiansen --> Hedda Stuedahl-Karlsen
57' Aunehaugen --> Vilde Bjørgård Kristiansen
70' Gulstad --> Mari Steinbråten Krogsgård
80' Methi --> Maria Alvestad Høvik
80' Berg-Johansen --> Synne Helen Kvernberg