Utkjempet Strindheim i tøff kamp

Postet av Marius L. Larsen den 16. Jun 2022

(Strindheim 1 - 2 Tiller-2) RUTA ARENA: Kvinner-2 fortsetter sin ambisiøse ferd mot toppen i 3. divisjon etter en hardt tilkjempet seier over Strindheim onsdag kveld.

Jubel etter Ida Sofie Bye-Andersens (nr. 2 f.h.) 2-0-scoring, etter et vanvittig forarbeid av Hege Snåsøy Hovdahl (delvis skjult).

* Svak første omgang uten store sjanser
* To raske scoringer etter sidebytte
* Kunne ha vært flere
* Mesterlig dobbelredning av Flataunet
* Hett mot slutten

Dagens hvitkledde spillere opplevde ingen god første omgang mot et mer duellerende Strindheim-lag. Tiller klarte ikke å skape de store målsjansene etter mange ballmist på vei fremover, og det var hjemmelaget som hadde den største muligheten på et hjørnespark, men styringen fra kloss hold endte i nettveggen.

Tiller-trener Rune Olufsen var absolutt ikke fornøyd i pausen, og han forlangte respons i duellkraft, vilje til å løpe mer og større kommunikasjon.

Og det virket som om det var et annet Tiller-lag etter pause. Andre omgang var knapt tolv minutter gammel da et historisk øyeblikk skjedde på Ruta Arena. Aiila Renander Bransfjell fikk målgivende pasning på innkast - ja, du leste helt riktig - da hun fant Isabel Teigen rett innenfor 16-meteren. Sistnevnte rev seg løs og hamret ballen med venstrefoten i nærmeste hjørne på lekkert vis til 1-0 for gjestene.

Seks minutter senere var det fare på ferde igjen. En strålende opplagt Hege Snåsøy Hovdahl løp og kjempet til seg ballen fra Strindheims midtstopper før hun stormet mot mål og alene med keeper. Hun serverte ballen videre til en umarkert Ida Sofie Bye-Andersen som kontrollerte inn 2-0 - en strålende scoring.

Bye-Andersen kunne også ha lagt på til 3-0 og punktert kampen for godt, men alene med keeper reddet Strindheims sisteskanse.

Hjemmelaget var heller ikke ufarlige da de prøvde å foreta seg noe. Kvarteret før slutt så de ut til å redusere da de plutselig kom alene med Tiller-keeper Marita Flataunet, men den lovende målvakta gjorde seg stor og reddet skuddforsøket glimrende med en fotparade. Returen ble plukket opp av samme angriper som prøvde å sette den til side for en halvt-liggende Flataunet, men sisteskansen spratt opp og reddet returen på mesterlig vis.

Fem minutter før slutt kom imidlertid reduseringen fra kloss hold, men Tiller holdt unna og kunne innkassere årets sjuende seier i en divisjon de aller fleste aldri har spilt før.