Årets første trepoenger

Postet av Marius L. Larsen den 18. Apr 2022

(Trygg/Lade 2 - 4 Tiller) OBOS KUNSTGRESSBANE: Årets første seier i Norsk Tipping-ligaen etter en solid bortekamp på Lade mandag ettermiddag.

Erling Kleppo Vangen (i midten) scoret Tillers første mål allerede før to minutter.

Sammendrag

* Tiller-scoring etter to minutter
* Frøysa med dobbel
* Store målsjanser
* Fullt fortjent seier

Kamprapport

Andre påskedag 2022 vil bli husket som den varmeste på mange år. Scenen var satt på Trondheims tidligere flystripe, med et landingspunkt på vestre kunstgressbane. Hele byen badet i sol og 18 varmegrader, og straks skulle det bli enda varmere på banen.

Allerede før to minutter spilt angrep Tiller på sedvanlig måte. Knut Kleppo Vangen slo et knallhardt innlegg på første stolpe som keeper ga retur på, og der dukket lillebror Erling opp og hamret inn returen fra kloss hold til 1-0.

Tiller var virkelig på hugget i første omgang. Robin Hermanstad holdt på å blokkere inn 2-0 i duell med keeper, men få minutter sener kunne de blåkledde le nok en gang. Brede Frøysa ble spilt lekkert i gjennom, og alene med keeper var kapteinen banksikker og doblet ledelsen.

Rett før pause kunne kampen ha blitt punktert. Hermanstad stormet mot mål fra skrått hold, men forsøket ble avverget. Sekunder senere hamret Gard Ragnar Killingberg løs fra 18 meter, men igjen reddet Trygg/Lades målvakt.

Hermanstad og Frøysa ødela spenningen

Andre omgang startet like bra som den første. Den var ikke mer enn fire minutter gammel da Frøysa spilte gjennom Kleppo Vangen. I en hard duell med keeper vant Tiller-spilleren ballen og satte opp Hermanstad som enkelt kunne trille inn 3-0 i det tomme buret.

Rett etterpå ble kampen endelig punktert i godværet på Lade. Killingberg tok frem den smått uberømte silkefoten og spilte fri Frøysa, som rundet keeper og fikset 4-0 til enda mer blå jubel.

Halvveis i omgangen skapte Trygg/Lade et nytt håp med en redusering via en Tiller-spiller, og tolv minutter før slutt ble det faktisk litt spenning i oppgjøret da de reduserte til 2-4 på et hardt innlegg.

Tiller holdt unna i sluttminuttene, og de kunne dermed endelig juble for de tre første poengene i årets Norsk Tipping-liga.

Herlig, gutta!

Se tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 her

Neste oppgjør for våre beste menn er allerede lørdag 23. april kl.17.00, da Kolstad kommer på besøk på TOBB Arena Sør. Det er for øvrig samme dag som da kvinner A debuterer i 2. divisjon, da de møter Volda kl.13.00 på hjemmebane.

Laget

Christian Grindvold, Magnus Bjerke, Joakim Harsvik Alstad, Niklas Danielsen Solem, Sindre Olufsen, Gard Ragnar Killingberg, Lucas Kolstad, Erling Kleppo Vangen, Knut Kleppo Vangen, Brede Frøysa (k), Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
70' Myrvold --> Erik Schaanning Thome
70' Killingberg --> Espen Amandus Mathiassen
70' Alstad --> Nils Gunnar Barstad Eggen
70' Frøysa --> Fredrik Alexander Myrvold

Ubenyttet reserve: Joakim Berg Vårhus.