Fotball året rundt

Postet av Håvard Ophaug den 17. Des 2014

Tiller IL Fotball har et vedtak på at alle som ønsker skal ha et tilbud om fotball hele året. Uansett klasse, uansett kjønn. Hvorfor gjør man ikke som i «gamle dager» og sier, «Nå er det vinter, så nå tar vi pause fra fotballen?».1/4 del av 2006 gutta under Flatåsen julcup.

Fotball er en allsidig idrett. Du trener koordinasjon, kondisjon, teknikk, taktikk og ikke minst sosialt. Å spille på lag betyr at du må lære deg å omgås andre mennesker, og det betyr at du får nye venner som du lærer deg å dele opp- og nedturer med. Idretter som fotball er meget allsidige og krever mye av en utøver. Det tar tid å lære seg å bli en flink fotballspiller. Time etter time må det trenes for at alle detaljene til slutt skal sitte og du skal finne din plass på laget. Det betyr ikke at man kun skal holde på med fotball. Det skal finnes rom for å drive med andre ting, spesielt på vinteren.Det vi mener med at vi skal ha et tilbud hele året, er at de som ønsker å trene fotball også skal kunne gjøre det på vinteren, men vi sier ikke at de skal trene fotball. Tvert i mot, spesielt i ung alder, er det meget fornuftig å prøve andre aktiviteter. Hvor ofte hører man ikke om toppspillere i fotball som i ung alder også var talent i andre idretter? Norges mest kjente fotballspiller, Ole Gunnar Solskjær, var en talentfull bryter frem til han var 16 år og valgte å satse på fotballen. Han har også i ettertid takket brytetreningen for balansen og styrken i feltet og sagt at det var avgjørende for at han ble den goalgetteren han ble. Og hva med svenskenes store stjerne, Zlatan? Som ung gutt trente han taekwondo. Kan det være en sammenheng med hans styrke, koordinasjon og teknikk med at han trente taekwondo? Jeg tror det. Og hva med stormester i sjakk, landslagsspiller og mangeårig tippeligaspiller Simen Agdestein? Allsidighet skaper et helere menneske og en bedre utøver. Og andre idretter kan gi spisskompetanse som gjør at en på fotballbanen finner sin plass. For til syvende og sist så er det jo 11 spisskompetanser som skaper et lag, ikke en superstjerne.

Så kjære foresatte, om poden gjerne vil stikke på skitrening, håndballtrening, ishockey, taekwondo, boksing, sjakk, korps eller hva det måtte være, så er det helt ok. Kanskje vil han være med på en trening i uka og ikke tre, det er helt ok. Det viktigste for oss til syvende å sist er å tilby aktivitet til alle og at alle skal finne noe som passer dem. For hva er det egentlig vi driver med? Hva er det idretten tilbyr? Hva er vårt bidrag til landet? For meg handler det om integrering, vennskap, glede, moro og folkehelse. For meg handler det om at barn og unge skal kunne ha et tilbud som gjør dem til hele og gode mennesker. Skape en møteplass hvor vi formidler positive og gode holdninger og lar våre barn og unge vokse opp til å bli hele mennesker.

Med en blå og håpefull fotballhilsen
Håvard Duklæt
Nestleder Tiller IL Fotball


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.