Før avspark: Tiller - Melhus

Postet av Marius L. Larsen den 3. Sep 2021

Den femte serierunden i Norsk Tipping-ligaen sparkes i gang lørdag kl.14.00.

Blir det to på rad for Tiller?


Kampinformasjon

🏆 5. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
📅 Lørdag 4. september 2021
⏰ Kl.14.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
💻 DirekteSport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Tror du Tiller scorer mange mål i år?
Støtt blåtrøyene gjennom offensive Målklubben


Endelig seier sist

De blåkledde fra Tillerbyen gleder seg til å ta imot Melhus i den femte serierunden lørdag ettermiddag. Dette blir den andre strake hjemmekampen, og Tiller håper de kan kopiere prestasjonen fra forrige helg.

I møtet med Molde 2 på TOBB Arena Sør fikk hjemmepublikumet se et Tiller-lag som tok tak i kampen fra start og ledet hele veien. Til slutt ble det en sterk 4-1-seier over et solid Molde-lag.

Det var også for øvrig årets første trepoenger. Etter tap i første runde, ble det to uavgjortsresultater.

Tiller ligger i skrivende stund på 8. plass på tabellen.


Siste fire kamper:
❌ Aalesund-2 3 - 0 Tiller
🔘 Tiller 2 - 2 Ranheim-2
🔘 NTNUI 1 - 1 Tiller
Tiller 4 - 1 Molde-2


Identisk i 2019

Tiller og Melhus møttes endelig til dyst igjen i 2019-utgaven av Norsk Tipping-ligaen. På Gruva kunstgress i mai var det hjemmelaget som tok ledelsen rett før pause, og Tiller stanget og stanget i andre omgang. Det måtte faktisk tre minutter av overtiden før Sondre Garstad kunne juble for en velsignet utligning.

I motsatt oppgjør på TOBB Arena Sør på høsten tok Melhus også her ledelsen før pause, men Sindre Welo utlignet på et godt plassert straffespark. Dog klarte ikke Tiller å finne veien til nettmaskene for andre gang, og begge oppgjørene endte dermed 1-1.


Kamprapporter fra 2019:
🔘 Melhus 1 - 1 Tiller
🔘 Tiller 1 - 1 Melhus


Ingen mål og poeng

Melhus kommer til TOBB Arena Sør med en forstyrrende og variabel sesongstart. Deres første kamp på 16 måneder var mot selveste Rosenborg i cupen, men den endte som det oftest gjør - med tap - og samtidig sju baklengsmål.

Seriepremieren mot Volda ble utsatt grunnet smittetrykk i studentbyen, så deres første kamp var i runde to mot Træff - på Brekkåsen Stadion. Der ble det et knepent 1-0-tap.

Kampen etter mot Ranheim TF 2 ble avbrutt etter første omgang på stillingen 1-0 til blåtrøyene, da et kraftig regnvær ble til basseng og satte en stopper for oppgjøret. Andre omgang skal spilles senere i september.

Forrige helg tok de imot Kolstad på eget kunstgress, men her var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Melhus tapte til slutt 5-0.

Det betyr at kampen mot Tiller blir årets første tellende bortekamp.


Siste tre kamper:
Melhus 0 - 7 Rosenborg
Melhus 0 - 1 Træff
Melhus 0 - 5 Kolstad


En solid link

Tiller og Melhus har mye til felles de seneste årene. En gang samarbeidet klubbene om en såkalt toppklubb, som etter noe om og men ble avsluttet og innlemmet tilbake i Tiller Idrettslag. Det er det vi rekker om den saken denne gang.

Det er flere av dagens Melhus-spillere som har spilt for Tiller. Blant dem finner vi kaptein Martin Nilsen, Eirik Ramlo, Samim Meskinyar, Alpha Doboyou, Kim Roger Laugsand og målfarlige Edvard Ølstøren.

Sistnevnte er ifølge ryktene tilbake i kamptroppen etter fravær mot Kolstad. Det er også brødrene Serge og Victoire Gamwanya og etter alt å dømme den tidligere stjernespilleren Ole Gunnar Øien. Ingen av de tre siste har spilt seriekamper for Melhus i årets sesong.

Det er tydelig at Melhus kvesser klørne og skjerper laget før møtet med Tiller. Plutselig befinner Roar Strand seg på TOBB Arena Sør på lørdag. Akkurat dét er nok heller høyst usikkert, selv om Tiller Media vet ganske mye om mange motstandere.

Nåværende Tiller-spillere fra Melhus er blant annet de unge lovende 16-åringene Steffen With Størseth og Petter Selvaag Solbakken.

Og så skal man aldri glemme den litt eldre superduoen Vegard Skorstad og Julian Karlgård, som nå har lagt sine fotballsko på hylla etter flere gode år i den helblå trøya.


Langtreisende Tiller med flere tilbake

Tiller kan endelig smile over årets første trepoenger, og det har vistes på treningsfeltet den siste uken. Blåtrøyene har fått trent godt, dog på forskjellige baner rundt omkring i Trondheim og til forvirrende forskjellige tidspunkter som man dessverre alltid gjør på høsten.

Det er uansett gledelig å meddele at flere spillere er tilbake og tilgjengelig for uttak i kamptropp etter siste ukers skadefravær. Blant dem er comeback-spilleren Espen Johnsen og lovende Fredrik Myrvold.


Les også: Dette er A-stallen


Toppscorer Magnus Aasarød er klar for en ny kamp på hjemmebane, og det samme er straffetaker Sindre Welo.

En som også gleder seg til en ny kamp, er kaptein Fredrik Sjøvold, som måtte stå over Molde 2-kampen grunnet karantene.

Nå må du sørge for å holde deg unna kortstokken, Fredrik.


Lagoppstilling legges ut på Twitter før kampstart.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori