Før avspark: Tynset - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 23. Jul 2021

Herrer A tar turen til Nytrømoen og Tynset i sin første obligatoriske kamp på 637 dager.

Vi har stor tro på blant annet denne målfarlige angrepsduoen, Jonathan Smerkerud Frønes (t.v.) og Robin Johansen Hermanstad.


Kampinformasjon

🏆 NM menn 1. runde
📅 Lørdag 24. juli 2021
⏰ Kl.14.00
🏟 Nytrømoen gras
💻 DirekteSport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Tror du Tiller scorer mange mål i år?

Støtt blåtrøyene gjennom offensive Målklubben


Et tosifret antall supportere er klare

Tillers beste menn tok turen til Strindheim Toppfotball på Leangen i den berømte generalprøven forrige helg. Simon Hustad Evjens mannskap manglet flere sentrale spillere grunnet ferieavvikling og småskader, men det svært unge Tiller-laget ga alt de hadde, selv om det raknet mot slutten.

Tidligere i sommer ble det seier over Byåsen Toppfotball og et sjanserikt oppgjør mot Orkla.

Nå venter den første obligatoriske fotballkampen siden 26. oktober 2019. Da tapte blåtrøyene 4-1 borte mot Orkla. Lite visste de at de skulle vente i 637 dager før de fikk konkurrere som normalt igjen. Vi krysser fingre, tær og alt annet vi har på kroppen for at det ikke kommer tilbakeslag.

På lørdag kommer det et tosifret antall supportere gjennom påmeldingen vi har hatt. Det er svært gledelig og en stor motivasjonsfaktor for gutta i helblått.

Sommerens treningskamper:
Byåsen TF 2 - 3 Tiller
🔘 Orkla 0 - 0 Tiller
Strindheim TF 3 - 0 Tiller


Nytrømoen, Hugdal og spark

Lørdagens motstander fra Innlandet er alltid vanskelig å møte på eget naturgress. Nytrømoens silkemyke underlag er lengre enn Lerkendal Stadion, og med en erfaringsmessig direkte spillestil, er det sjelden at bortelagene kan juble etter kampslutt.

Tynset kan også skryte av å ha verdens største spark i bybildet. Overraskende nok var det hvalfangerbyen Sandefjord som stjal overskriftene for en stund siden, men i 2011 tok Tynset den gjeve tittelen tilbake. Det får liksom være måte på frekkhet, Sandefjord.

Forrige oppgjør mellom lagene var i 2018 i Norsk Tipping-ligaen. Den gang Tillerbyen tok ledelsen to ganger, men måtte ta til takke med 2-2 og uavgjort. I dette oppgjøret var tidligere Tynset-spiller og senere Tiller-legende Jørn André Hugdal spillende trener. Hugdal har i skrivende stund spilt nesten 200 A-lagskamper for Tiller(byen). Hans forrige kamp var 2-0-seieren over Orkla i 2019.

I samme 2-2-kamp spilte nåværende Tiller-keeper Sondre Kroglund for Tynset. Han meldte overgang før den ikke-nevneverdige 2020-sesongen, og har derfor altså ennå til gode å spille en offisiell Tiller-kamp.

I sommer har det vært svært målrike treningskamper for rødtrøyene fra tidligere Nord-Østerdal. De har scoret totalt 9 mål og sluppet inn 10 baklengs på tre oppgjør, men det har blitt to seiere.

Forberedelsene har dermed vært gode etter opprykket i 2019.

Tynsets treningskamper i sommer:
❌ Nybergsund-Trysil 4 - 1 Tynset
✅ Melhus 3 - 4 Tynset
✅ Tynset 4 - 3 Elverum


Frønes og Mathiassen tilbake - Jensen og Størseth i tropp

Tidligere denne uken ble årets A-stall offentliggjort. Der fant vi rutinerte ringrever som blant annet Sindre Welo og Magnus Bjerke, som heldigvis for blåtrøyene har valgt å fortsette fotballkarrieren til tross for svært utfordrende siste 16 måneder.

Les også:
Pojjo klar for Tiller
Bugten klar for Tiller
Arukwe tas opp

Til oppgjøret mot Tynset er det derimot flere som er utilgjengelig og har vært det den siste perioden. Keeper Christian Grindvold er ute med en håndskade i noen uker til, og Andreas Druzkowski, som ble strekkskadet mot Orkla, er ikke klar til dette oppgjøret. Det er heller ikke Sindre Olufsen, som har slitt med sykdom.

Fra før er Even Rogstad Kvalvær (ut august) og Andreas Solstrand Fossli (ut sesongen) skadet.

På den gledelige siden er unggutten Fredrik Myrvold klar for kamp igjen, og det samme er både angrepsduoen Jonathan Smerkerud Frønes og Espen Mathiassen, som sto over treningskampen mot Strindheim TF grunnet ferieavvikling.

I tillegg kan vi røpe at U21-spillerne Marius Jensen og Steffen Størseth er i sin første offisielle kamptropp for A-laget.


Lagoppstilling legges ut på Twitter før kampstart.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori