Seier i første treningskamp

Postet av Marius L. Larsen den 30. Jun 2021

(Byåsen TF 2 - 3 Tiller) BYÅSEN ARENA: Herrelaget vant fullt fortjent over Byåsen Toppfotball i en treningskamp onsdag kveld.

Det var veldig mye positivt i 3-2-seieren over Byåsen Toppfotball onsdag kveld. Her fra Robin Hermanstads 3-1-scoring tidlig i andre omgang.

* Nysignerte Valleraunet åpnet målkontoen
* Samarbeidet Hermanstad-Frønes fortsetter
* Kunne ha ledet mer til pause
* Avsluttet kampen med 8 fra fjorårets G19-serie

Tillers beste menn gjorde seg klare til sin første kamp på nesten 16 måneder, og det var en svært spent gjeng i helblått som entret Dalgård denne onsdagskvelden.

Men det var absolutt ingen grunn til å bite negler. Gjestene fra sørsida gikk rett i strupen på gjestene, og før ti minutter var spilt hadde Tiller to gode målsjanser. Først ved Jonathan Smerkerud Frønes, som fra skrått hold skjøt midt på keeper. Deretter hadde Robin Hermanstad en god mulighet rett utenfor 16-meteren, men ballen gikk like over tverrliggeren.

I det 13. minutt kom imidlertid målet - for hjemmelaget. Et lavt innlegg havnet i feltet, og en umarkert rødkledd spiller traff nettmaskene fra kloss hold.

Men Tiller svarte under fem minutter senere. Espen Mathiassen var sterk og løp seg fri på høyresiden. Et perfekt innlegg i feltet havnet på pannebrasken til nysignerte Jørgen Valleraunet, som stanget inn 1-1 fra ti meter.

Det var gjestene fra Tillerbyen som dominerte i minuttene før pause, og flere halvsjanser kunne kanskje ha endt annerledes med litt mer hell.

Seks minutter før pause tok blåtrøyene uansett ledelsen. Et godt angrep ble fullført av et Hermanstad-innlegg til Frønes, som fra kloss hold hamret ballen kontant i mål på hel volley til 2-1.

Hermanstad avgjorde - purung mur bak

Andre omgang startet med et visst Byåsen-press, men det var Tiller som økte ledelsen til 3-1. På en god kontring var det Hermanstad som endelig skulle åpne målkontoen for i år. Han fintet bort to forsvarsspillere og tuppet ballen elegant forbi keeper og i lengste hjørne.

Byåsen prøvde å svare, men selv om de hadde mye av ballen, var det lite de skapte foran Tiller-keeper Sondre Kroglunds mål. Målvakta måtte i aksjon ved én anledning, da et skudd fra 18 meter ble flott avverget i langhjørnet.

Hjemmelaget fikk sin redusering ni minutter før slutt, da Tiller rotet det til rett utenfor egen 16-meter.

Resten av det som kom imot tok forsvaret seg av. Der avsluttet nemlig av Jonas (20), Andreas (20), Joakim (18) og Thomas (19). En knallsterk rekke som leverte kompromissløse minutter.

Frønes holdt på å bli tomålsscorer helt på tampen, men forsøket fra skrått hold gikk rett på Byåsens keeper.

Kampen ebbet ut i en fortjent og solid 3-2-seier til Tiller over Byåsen Toppfotball denne onsdagskvelden. Ekstra gledelig var det å se at blåtrøyene avsluttet kampen med hele åtte spillere som i fjor spilte i G19-serien.

Dette var også seniordebuten for Joakim Harsvik Alstad og Thomas Mikalsen. Vi gratulerer!

Neste treningskamp for laget er borte mot Orkla torsdag 8. juli kl.18.30.

Byåsen TF 2 - 3 Tiller IL