Tiller 2 - 0 Orkla

Postet av Marius L. Larsen den 28. Apr 2019

TOBB ARENA SØR (TILLER): Alle gode ting var tre for herrelaget som tok sin første seier for året lørdag ettermiddag.

Her har Oskar Stølan (i midten) akkurat doblet ledelsen med et fantastisk skudd.

De blåkledde fra Tillerbyen skulle ikke finne opp kruttet på nytt denne lørdagen, men gjøre det litt skarpere enn tidligere, til tross for at både Gard Ragnar Killingberg (sykdom) og Sondre Bondø Garstad (lyske) var utilgjengelige til dette oppgjøret.

Og de gjorde det skarpere.

Tiller gikk ut av startblokkene som et kanonskudd på bøljan blå, og de tvang Orkla til å gjøre flere feil i bakre rekker. I det 12. spilleminutt gikk et skudd fra Jonas Uran Rønning via en motstander og på vei til motsatt hjørne, men Orklas keeper fikk ryddet opp.

I det 25. minutt kom Orkla på en sjelden visitt etter at Tiller gjorde en feil på midten, men vertenes keeper Erland Tangvik reddet en-mot-en-situasjonen mesterlig.

Johnsen fjernet smultringen

Og så smalt det. Tre minutter senere sto det 1-0 i målprotokollen.

Et godt Tiller-angrep på høyresiden endte med at midtbanespiller Espen Johnsen fikk ballen stormende inn i feltet, og på halv volley dundret han inn årets første Tiller-mål fra 14 meter.

Like etterpå hadde en livlig Uran Rønning en ny mulighet til nettsus, men skuddet fra 16 meter gikk like over mål.

Stølan-perle i krysset

Men dette var dagen for flotte scoringer.

Kanskje årets scoring?

Rett før pause sto Tiller høyt i banen med et nytt etablert angrep. Ballen endte til slutt hos Oskar Stølan, som fra 25 meter hamret til med høyreslegga og ballen føyk rett i lengste kryss bak en urokkelig keeper.

Nesten alle på TOBB Arena Sør ble positivt overrasket over det som nettopp skjedde.

Nærmere økning enn redusering

Andre omgang startet like offensivt som den første. Tiller var det førende og mest skapende laget, der blant annet Johnsen fikk en ny stor mulighet, men kun en solid redning fra Orklas keeper hindret økning av ledelsen.

Det gikk litt lenger tid mellom sjansene, men Tiller hadde tre forsøk i nettveggen fra noe skrått hold, før en ny stor mulighet dukket opp kvarteret før full tid.

Andreas Druzkowski fant en helt umarkert Ole Jørgen Stegavik i feltet, som måtte se at headingen fra åtte meter ble mesterlig reddet av keeper.

I sluttminuttene kom fjorårets spillende trener Jørn André Hugdal inn fra benken for å hjelpe til på et lag som for øyeblikket sliter med flere skader. Hugdal fikk vise frem sin ikke-glemte kløkt og duellkraft, selv om toppfarten ikke har blitt styrket de siste seks månedene.

Om dette var en midlertidig eller permanent løsning, vites foreløpig ikke.

Tiller kontrollerte inn en herlig 2-0-seier, der blåtrøyene var nærmere 3-0 enn Orkla var redusering.

Neste oppgjør er 1. runde i NM borte mot Trygg/Lade onsdag 1. mai kl.18.00.

PS! Juniorspiller Fredrik Meland Johnsen fikk sin første kamp for det "nye" A-laget da han kom inn fra benken på overtid. Vi gratulerer!

PPS! For andre kamp på rad bikket tilskuertallet 200 på TOBB Arena Sør. Med godvær, gratis inngang og åpen kiosk, fortsetter gutta å levere et populært produkt for Tiller-befolkningen.

Tiller IL 2 (2) - (0) 0 Orkla FK
1-0 Espen Johnsen 28'
2-0 Oskar Stølan 41'

3. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Lørdag 27. april 2019 kl.16.00
Gult kort Tiller: Ole Jørgen Stegavik (43')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 220

Erland Tangvik
Henning Borgen Gladsø - Sindre Myrvold Welo (k) - Martin Kristoffer Berdal - Sindre Olufsen
Espen Johnsen - Oskar Stølan - Jonas Uran Rønning
Ole Jørgen Stegavik - Andreas Druzkowski - Alpha Doboyou

79' Stegavik --> Niklas Iversen
79' Druzkowski --> Magnus Kristoffersen
85' Doboyou --> Jørn André Hugdal
90+2' Johnsen --> Fredrik Meland Johnsen

Ubenyttede reserver: Mats Woldmo Hagen, Jonas Krokstad Aune.