Ute av cupen

Postet av Marius L. Larsen den 26. Mar 2023

(Orkla 7 - 6 Tiller e.str.) ORKLA KUNSTGRESS: Tiller dominerte fullstendig og leverte kanskje årsbeste, men maktet ikke å avansere til 1. runde i Norgesmesterskapet 2023.

Tiller tapte cupkampen på Orkanger. Dermed blir det ingen 1. runde i NM denne gang.

Kamprapport

Dagens hvitkledde spillere fikk ingen god åpning på cupkampen da de måtte se at hjemmelaget Orkla ta ledelsen før ti minutter var spilt på et godt plassert skudd fra skrått hold i nærmeste hjørne.

Det var også den første - og den siste - muligheten de hadde fram til det 37. minutt. Men før det skulle Tiller utligne til 1-1. Lucas Kolstad snappet opp et utspill rett utenfor 16-meteren og klinte til rett i hjørnet til stor jubel.

Tiller burde ha tatt ledelsen i minuttene som fulgte. Elias Myrvågnes headet like utenfor fra kloss hold, kaptein Nils Gunnar Barstad traff et volleyskudd midt på keeper og Steffen With Størseth rundet keeper, men klarte ikke å avslutte.

Derfor var det et paradoks at Orkla tok ledelsen på nytt kort tid før pause. Tiller mistet ballen litt innpå egen halvdel, og et langskudd føyk over Tiller-keeper Tor Solvoll og i mål.

Enorme Tiller-målsjanser

I starten av andre omgang var det gjestene fra storbyen som kunne juble etter stor balldominans og flere gode angrep. Et hardt innlegg ble skutt mot mål av Marius Jensen, og på bakre stolpe stormet Roald Berge inn og styrte ballen i mål til 2-2.

Nå var Tiller virkelig på hugget. I tillegg til at Størseth ble felt innenfor 16-meteren ved flere anledninger - men det ble ikke dømt straffespark - så skapte hvittrøyene flere store målsjanser.

Størseth skjøt rett på keeper, Myrvold var centimetere unna å stange ballen i mål, Kvalvik fikk en god dobbelmulighet fra nært hold og nevnte Myrvold fikk to sjanser alene med keeper - men til ingen hell.

Helt på tampen kunne Myrvågnes ha blitt matchvinner med et smart frispark fra skrått hold, men keeper reddet med nød og neppe i korthjørnet.

I ekstraomgangene skjedde det lite tross at Tiller hadde ballen klart mest. Oumar Sherifs skuddforsøk fra hjørnet av 16-meteren like over krysset var det nærmeste laget kom.

Kampen ebbet ut i straffesparkkonkurranse som Tiller til slutt tapte.

Nå rettes blikket mot seriestart i Norsk Tipping-ligaen mandag 10. april borte mot Strindheim Toppfotball, og det gleder vi oss enormt til!

Søndag 26. mars 2023 kl.16.00
Gule kort Tiller: Roald Berge (46'), Mathias Gåsbakk Vinjevoll (90'), Tor Solvoll (120')
Tilskuere Orkla kunstgress (Orkanger): ca 75

Laget

Tor Solvoll, Roald Berge, Oumar Sherif, Trym Hansen Jetne, Nils Gunnar Barstad Eggen, Sondre Kvikstad Stuen, Lucas Kolstad, Marius Jensen, Steffen With Størseth, Elias Sandøy Myrvågnes, Fredrik Alexander Myrvold.

Bytter:
55' Jensen --> Alexander Kvalvik
78' Myrvold --> Mathias Gåsbakk Vinjevoll
85' Kolstad --> Storm Hilberg Johansen
85' Berge --> Joakim Harsvik Alstad
105' Stuen --> Sondre Grøtte

Ubenyttede reserver: Børge Hoff Skaråsen, Edvard Stølan, Erik Schaanning Thome, Jonas Bardo Fossen Thanem.