Sikker seier over Heimdal

Postet av Marius L. Larsen den 19. Mar 2023

(Heimdal 0 - 1 Tiller) HEIMDAL KUNSTGRESS: Tiller seiret fullt fortjent i lokaloppgjøret og første kvalifiseringsrunde i NM søndag ettermiddag.

Fredrik Myrvold scoret kampens eneste mål tross enorme Tiller-sjanser.

* Fredrik Myrvold ble matchvinner
* Utrolige Tiller-sjanser
* Nære utligning på over overtid
* Videre til siste kvalifiseringsrunde

Dagens hvitkledde spillere fra riktig side av E6 var utrolig gira på å beseire Heimdal i det som skulle bli et skikkelig lokaloppgjør med høy temperatur - stikk motsatt av den sure vårvinden som slo imot på snøhaugene rundt kunstgresset.

Søndagens oppgjør mellom 4. divisjonslaget Heimdal og Tiller var den første offisielle kampen mellom klubbenes to herrelag på hele tolv og et halvt år. Den 2. oktober 2010 vant Heimdal, men nå skulle Tiller endelig få juble, selv etter et skuffende tap i treningskamp mot Trygg/Lade på onsdag.

Etter 14 minutter var Tiller farlig på ferde gjennom et godt angrep. En livlig Roald Berge fant Fredrik Myrvold i feltet på lekkert vis, og sistnevnte kontrollerte inn 1-0 til 3. divisjonslaget.

En meget god Marius Jensen var svært nære å doble ledelsen kort tid før pause etter et innlegg fra Berge, men fra 15 meter skjøt han like over tverrliggeren.

Vanvittige målsjanser

Andre omgang startet med en stor Tiller-mulighet ved Jensen, men skuddet fra nært hold gikk via en motspiller og utenfor mål.

Tiller fortsatte å skape etter hvert det vi vil kalle for gigantiske sjanser. Steffen Størseth klarte ikke å krangle med seg ballen forbi siste forsvarer inne i 16-meteren, Elias Myrvågnes hadde to store muligheter fra sju meter som han ikke traff innenfor stengene og det toppet seg da Storm Johansen kom mutters alene med keeper, men snublet i skuddøyeblikket.

Hjemmelaget Heimdal hadde knapt et skudd på mål, der et stødig Tiller-forsvar får ta skylden for det. Men på over overtid holdt det på å gå galt da vertenes keeper ble med opp på et hjørnespark og sidesparket ballen like over mål fra seks meter.

Uansett kunne Tiller juble - og kanskje puste lettet ut - etter at de er klare for den andre og siste kvalifiseringsrunden til NM.

Den spilles allerede neste helg, og kampoppsettet er ventet å komme i morgen, mandag.

Heimdal FK 0 - 1 Tiller IL
0-1 Fredrik Alexander Myrvold 14'

1. kvalifiseringsrunde Norgesmesterskapet menn
Søndag 19. mars 2023 kl.15.00
Gult kort Tiller: Elias Sandøy Myrvågnes (30')
Tilskuere Heimdal kunstgress: ca 60

Tor Solvoll, Roald Berge, Oumar Sergio Sherif, Niklas Danielsen Solem (k), Nils Gunnar Barstad Eggen, Alexander Kvalvik, Marius Jensen, Sondre Kvikstad Stuen, Steffen With Størseth, Elias Sandøy Myrvågnes, Fredrik Alexander Myrvold.

60' Jensen --> Lucas Kolstad
72' Sherif --> Trym Hansen Jetne
80' Stuen --> Storm Hilberg Johansen
80' Berge --> Mathias Gåsbakk Vinjevoll

Ubenyttede reserver: Børge Hoff Skaråsen, Joakim Harsvik Alstad, Jonas Bardo Fossen Thanem, Edvard Stølan, Sondre Grøtte.