Før avspark: Molde - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 17. Jun 2022

Kvinnelaget gjester Røkkeløkka og forhåndsfavoritt Molde lørdag ettermiddag.

Høy fem for de høytflyvende i 2. divisjon avdeling 5.


Kampinformasjon

🏆 9. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Molde
📅 Lørdag 18. juni 2022
⏰ Kl.13.00
🏟 Aker Stadion (Molde)
📲 @TillerFotball på TwitterØnsker å bytte plass med Tiller

Serieleder Tiller gjester Molde og Aker Stadion for første gang i kvinnefotballsammenheng denne lørdagen, og det er ventet en knalltøff kamp mot den absolutte avdelingsfavoritten.

Molde var kun én seier unna å sikre opprykkskvalifisering i fjor, da de tapte for AaFK Fortuna og havnet på den forsmedelige andreplassen.

I år var lista lagt høyere, og romsdalingene var den største favoritten til å vinne avdeling 5. Og dét selv om lagets store stjerne, Nora Håheim, som scoret 19 mål på 11 kamper i fjor, signerte for den nyopprykkede førstedivisjonsklubben og argeste rival AaFK Fortuna.

Men det har ikke gått som planlagt så langt i årets sesong. Riktignok ligger de på 2. plass bare fire poeng bak Tiller med en kamp mer spilt, men de startet med 1-1 hjemme mot Rosenborg 2 før de tapte for Tynset på bortebane. Deretter fulgte en rekke seiere før det ble 2-2 borte mot Herd og senest en 5-0-seier over Tynset på hjemmebane.

Lagets toppscorer er Eivor Ulvund med seks fulltreffere på de ni seriekampene.


Siste fem seriekamper:
✅ Hødd 0 - 1 Molde
✅ Molde 7 - 2 Byåsen KF
✅ Træff 0 - 5 Molde
🔘 Herd 2 - 2 Molde
✅ Molde 5 - 0 Tynset


Aldri vunnet på "Røkkeløkka"

Tiller har ikke møtt Molde så altfor mange ganger opp gjennom årene. Det første møtet var med herrelagets 3. runde i NM, da Tiller tok imot Molde til cupfest foran drøyt 2000 tilskuere på den gang Tonstad kunstgress.

Den gang Tillerbyen og Molde 2 møttes i Norsk Tipping-ligaen i 2017 uten hell for trønderne, og dette året var også første gang et Tiller-lag besøkte Aker Stadion.

I fjor var det duket for en spennende NM J19-kamp mot Molde på TOBB Arena Sør, der Tiller tapte knepent 3-2. Like etterpå vant herrer A over Molde 2 for aller første gang.

Senest torsdag var det siste gang et Tiller-lag var på Aker Stadion, da G19 spilte NM-kamp mot fjorårets norgesmester. Der ble det dessverre nederlag.


Tidligere møter Molde FK og Tiller IL:
❌ 2011: Tiller 1 - 7 Molde
❌ 2017: Tillerbyen 2 - 4 Molde-2
❌ 2017: Molde-2 4 - 1 Tillerbyen
❌ 2021: Tiller 2 - 3 Molde
✅ 2021: Tiller 4 - 1 Molde-2
❌ 2022: Molde 4 - 1 Tiller


Spillerprofil - Kaisa Øien Aune


Vi fortsetter ferden gjennom årets spillerstall, og denne gang landet nåla på Kaisa Øien Aune.

Kaisa kom til den blå bydelen fra moderklubben Kolstad i forkant av 2016-sesongen, noe som betyr at hun er den lengstværende A-lagsspilleren som ikke er fra Tiller - i sin sjuende strake sesong.

Kaisa startet Tiller-karrieren i helblått som utespiller, der hun blant annet scoret ti mål i nesten-opprykkssesongen i 2019 - men valgte fra 2020-sesongen å ta på seg keeperhanskene og utforske sin tidligere keeperkunnskap.

På sine hittil fem kamper i 2. divisjon har hun ennå til gode å slippe inn baklengsmål.

Og, ja, vi har banket i bordet.


Visste du at Kaisa...

...er norgesmester både i fotball og futsal med Tiller, har tidligere vært håndballkeeper og har lagets kanskje sterkeste høyrefot?


Åtte strake seiere

Tiller kommer også til denne bortekampen stappfull av selvtillit etter å ha vunnet åtte strake seriekamper som et nyopprykket lag.

Selv om man kan slå seg på magen med foreløpig tabelltopp og nesten allerede ha berget plassen på nivå tre, er det slettes ingen spillere som er mette av den grunn.

Forrige runde var tøff mot jumbolaget Nardo, der Tiller slet med å komme forbi en lavtliggende, burgunderkledd murvegg, men Thale Hinsverks vinnermål halvveis i andre omgang var nok til å sikre 1-0-seier.


Siste fem seriekamper:
✅ Tiller 6 - 0 Hødd
✅ Byåsen KF 0 - 2 Tiller
✅ Tiller 6 - 1 Herd
✅ Tynset 0 - 3 Tiller
✅ Tiller 1 - 0 Nardo


Se tabellen i avdeling 5 her


Tiller vet at Molde kommer til å ofre alt og stå skyhøyt for å stresse trønderne til å gjøre feil. Dersom Molde taper for Tiller, vil satsningslaget være sju poeng bak og ha en kamp mer spilt.

Dog vil Tiller fortsatt ligge på tabelltoppen uansett utfall mot Molde, og det er kanskje derfor at lokalavisa Romsdalens Budstikke slenger seg på trønderske mediehus ved ikke å strømme kampen. Dermed ser det ut til, om de ikke gjør helomvending, at Tiller Fotball på Twitter er den eneste måten du kan få med deg oppgjøret på. Husk å skru på varsler i appen.


Treningsuka for trønderne har vært solid med et sedvanlig stort oppmøte. Det har vært fokus på å omsette sjansene til scoringer, noe som gjenspeilet seg i møtet med Nardo.

Vilde Winge Kristiansen er fortsatt Tillers - og avdelingens - toppscorer med sine ni fulltreffere, og både hun og resten av laget er klare for å kjempe om nye bragder på lørdag.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før kampstart.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.