NFF ber om åpning for seniorlagene

Postet av Marius L. Larsen den 29. Jun 2020

Norges Fotballforbund ber om åpning for seniorlagene i et brev sendt på fredag.

Treningskampen mot Strindheim TF var noe av det siste våre beste menn rakk å gjøre for Norge stengte 12. mars. Nå er et lite håp tent om å gjenoppstarte kontakttrening og 2020-sesongen.


Norges Fotballforbund (NFF) ved president Terje Svendsen sendte fredag et brev til kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie om å åpne opp for seniorlagene i breddefotballen, slik at de i første omgang kan trene som normalt.

I forrige uke var det en svært lettet stemning da det ble bekreftet at barne- og ungdomsfotballen får spille kamper fra 1. august, men fremdeles kan ingen spillere over 20 år trene med kontakt.

- Vi har hatt en meget konstruktiv dialog med helsemyndighetene og vist at vi kan lage gode og trygge rammer for å organisere fotballaktivitet, men samtidig forhindre økt smitte i samfunnet. Nå ber vi om at trening for hele bredden tillates før sommeren, og at vi får til et møte for å diskutere tidspunkt for oppstart av kamper. Å opprettholde et forbud mot kontakttrening gjennom hele sommeren vil virke mot sin hensikt, skriver NFF på sine hjemmesider.

Les mer og se hele brevet til myndighetene her.


Herrer A kan få mulighet til å starte opp

Samtidig er det en pågående diskusjon for å få i gang 2. divisjon kvinner og Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon menn). Dette er de siste divisjonene som er underlagt forbundet, mens lavere divisjoner er styrt av kretsene.

På fredag ble det satt i gang spørreundersøkelser for å sjekke om klubbene kan ivareta smittevernsprotokollen i toppfotballpiloten. Tiller Idrettslag Fotball, som befinner seg i Norsk Tipping-ligaen, har mottatt undersøkelsen.


Det er ventet en konklusjon på dette nivået i løpet av denne uken, og vi håper også på en snarlig avklaring for våre øvrige seniorlag.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.