Kamper tillates fra 1. august

Postet av Marius L. Larsen den 23. Jun 2020

Barne- og ungdomsfotballen får grønt lys fra 1. august.

G19 kan starte sesongen 2020 fra august.


Tiller Idrettslag Fotball er særdeles glad og lettet over at rettferdigheten har seiret ved at barne- og ungdomsfotballen får lov til å spille kamper og turneringer fra 1. august.

Det ble bekreftet i en pressemelding fra regjeringen i dag, tirsdag.

- Vi er helt i sluttfasen med å utarbeide protokoller for gjenåpning av breddefotballen der hensyn til smittevern er godt ivaretatt. Norsk fotball har tatt ansvar for smittevern hele veien, og vi har apparatet og motivasjonen i klubbene som skal til for å følge protokollene lojalt opp i forbindelse med kamper og treninger også i voksenfotballen. Vi både tror og håper at myndigheten viser oss tillit og snarlig åpner opp for hele norsk fotball, når vi får presentert våre grundige og gjennomarbeidede protokoller for dem i nær fremtid, sier fotballpresident Terje Svendsen.


Les også fra NFF:
Grønt lys for kamper
Evalueringsrapport toppfotball


Lettet over de yngste - bekymret for de eldste

Tiller Idrettslag Fotball og et hundretalls av klubber samt kjente personligheter satte hardt press på regjeringen om å åpne for fotballkamper så tidlig som mulig for alle.

Senest fredag ettermiddag publiserte de blåkledde fra Tillerbyen sitt standpunkt, og sammen med resten av fotball-Norge ble bønnene endelig hørt.

En ferierende styreleder Torkel Wahl-Olsen rakk å dele sin enorme lettelse - og en liten bekymring - på telefon da dette ble klart.

- Jeg taler vel på vegne av hele Tiller Fotball da jeg sier at vi er utrolig glad og lettet over at rettferdigheten har seiret ved å la de yngste få spille kamper igjen fra 1. august. Det er tross alt derfor vi driver med dette, og nå har vi endelig noe fantastisk å se fram til rett over sommeren.

- Samtidig tenker jeg fortsatt på våre eldste spillere, som fremdeles ikke får lov til å trene normalt ennå. Vi vet at fotballforbundet har dette som sin førsteprioritet nå, og vi håper våre tre seniorgrupper kan få trene som normalt ganske snart. Vi håper vel alle at også de kan få starte opp med sesongen fra 1. august, sier styrelederen.

Wahl-Olsen påpeker også viktigheten av at vi fortsatt holder oss til det gjeldende smittevernsreglementet.

- Spillere, trenere og foreldre har vært helt enestående med å følge alle retningslinjer helt siden 1. april da vi fikk lov til å trene i små grupper. Nå skal noen trene i sommer mens andre tar en liten ferie, og straks kommer 1. august. Vi avventer forbundets nye veileder før vi gjør noe annet, men alle barne- og ungdomslagene kan uansett begynne å få kriblingen tilbake.


Forza Tiller!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline