Bronse i futsal-NM

Postet av Marius L. Larsen den 24. Mar 2019

Tiller ble kåret til landets tredje beste futsallag i kvinneklassen i helga.

Landets tredje beste futsallag ser du her. Vi er stolte av dere, jenter!


De blåkledde fra Tillerbyen havnet i fokus igjen med nok en stor prestasjon i helga, og denne gang tok våre kvinner turen til Oslo for å spille om mestertittelen i futsal.

I Bjørnholthallen på hovedstadens beste sørkant startet blåtrøyene gruppespillet mot Oslostudentene på lørdag. Skoleelevene, med blant annet tidligere Tiller-spiller Mari Sivertsen på laget, ga Tiller en hard kamp, selv om det var trønderne som styrte det meste.

70 sekunder før full tid falt avgjørelsen, da Vilde Winge Kristiansen fintet bort keeper og trillet ballen på iskaldt vis i nettmaskene til ellevill jubel både på banen, benken og tribunen.


Les også: Før futsalsluttspillet


Knepent tap

Kamp nummer to skulle bli vanskeligere. Mot regjerende mester Stakkevollan tok tromsøværingene ledelsen etter bare 15 sekunder, og selv om de doblet den i etterkant, reduserte Kaisa Øien Aune på straffespark.

Dessverre skulle det komme noe som viste seg å være en spesiell ferdighetsmangel i denne helga. Rett etter Øien Aune fikset 1-2, scorte Stakkevollan nesten umiddelbart etter avspark.

To mål fra Andrea Holm Aune sørget for en velfortjent utligning halvveis ut i andre omgang, men nok en gang fikset Stakkevollan ny ledelse - rett etter avspark og rett etter tre avslutninger i stengene.


Semifinaletap

Med et tap i siste gruppespillkamp, måtte Tiller ta til takke med andreplass i pulja. Det betydde semifinale mot Utleira, en gammel kjenning, søndag formiddag. Her havnet Tiller under 1-0, men Holm Aune utlignet til 1-1 kort tid etterpå.

Men nok en gang klarte ikke Tiller å omstille seg. Utleira tok tilbake ledelsen få titalls sekunder senere, og blåtrøyene gikk til pause i motbakke.

Øien Aune fikset 2-2 og ny utligning i starten av andre omgang, men for n-te gang slapp de inn et baklengsmål rett etter nettkjenning riktig vei.

Utleira økte ledelsen til 4-2 med få minutter igjen å spille, men et Tiller-lag med flyvende keeper reduserte ved Celine Kleiven Vevle i siste spilleminutt.

Dog måtte våre jenter gå slukøret av banen med et semifinaletap og bronsefinale i vente.


Revansjens time

Men det var absolutt ingen nederlag i denne sammenhengen. Tiller skulle spille om en tredjeplass og bronsepokal, og nå ventet en revansje mot Stakkevollan fra gruppespillet.

Tiller ledet 2-1 til pause etter scoringer fra Holm Aune og ett selvmål, og da Thale Hinsverk kranglet inn 3-1 på bakre stolpe seks minutter før slutt, trodde man at kampen kanskje var punktert.

Men den gang ei.

Da Tiller hadde lagd fire frispark og sluppet inn nok en redusering med 90 sekunder igjen å spille, begynte det å bli antydninger til nerver.

Trodde man.

Men forløsende scoringer fra Sara Bye-Andersen og Hinsverk sørget for at Tiller slo den regjerende mesteren 5-2 og vant en svært fortjent bronsepokal.


45 000 visninger - stor støtte

Gjennom hele helga i Oslo, var mediaavdelingen svært aktiv med oppdateringer på Twitter og Snapchat. Den veldig gledelige beskjeden i etterkant, var at Twitter-oppdateringene hadde en visningsstatistikk på hele 45 000 fordelt på de to dagene.

Tallene baserer seg på hvor mange meldingene har nådd ut til ut ifra følgere og derav følgeres følgere. Tallet er faktisk nesten en fjerdedel av visningene den siste måneden.

Hvem sa at Twitter og Tiller ikke fenger?


I tillegg hadde Tiller en god bukett med supportere på tribunen. Mange hadde tatt turen sørover for å støtte de blåkledde i jakten på en mulig pokal, og det skal være sikkert at uten deres tilstedeværende, hadde det blitt vesentlig mye stillere i hallen.


Vi gratulerer våre jenter med en strålende bronsepokal i futsal-NM!

Samtidig gratulerer vi også våre trøndervenner i Utleira med gullet!


Stor takk til alle Tiller-supportere som tok turen til Oslo for å støtte laget.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.