Før futsalsluttspillet: Kjemper om mestertittel

Postet av Marius L. Larsen den 21. Mar 2019

Tiller Idrettslag Fotball kan bli norgesmester i futsal i helga. Les deg opp før den avgjørende runden i Oslo.

Blir det et nytt norgesmesterskap til de blåkledde fra Tillerbyen i helga?


Futsal nasjonalt sluttspill (NM) kvinner
Lørdag 23. - søndag 24. mars 2019
Bjørnholthallen (Oslo)

Følg Tillers kamper direkte på Twitter
Se eksklusive klipp fra oppholdet på Snapchat


Tiller Idrettslag Fotball er ekstremt klare for en ny tur til hovedstaden, og denne gangen skal det kjempes om en mestertittel. De blåkledde fra Tillerbyen kan bli kåret til Norges beste futsallag, men da må en knallhard jobb gjøres i fire kamper.

Visste du forresten at Tiller har hatt suksess med futsal i Oslo tidligere?

I slutten av mars 2011 skulle Tiller Futsal kjempe om en plass i eliteserien etter å ha vunnet sin 1. divisjonsavdeling. Opprykksdramaet i Ekeberghallen endte særdeles godt med en 6-0-seier i finalen.

Kan en ny Oslo-bragd skje igjen åtte år senere?


Les også: Tiller til eliten (adressa.no)


Dette er futsalsluttspillet

De blåkledde skal spille to kamper lørdag og forhåpentligvis like mange kamper søndag, men først kan vi ta en titt på hva sluttspillet inneholder.

Totalt er seks lag kvalifisert til et nasjonalt sluttspill på bakgrunn av sine prestasjoner i lokale 1. divisjonsserier. Dette sluttspillet skal kåre en nasjonal mester - norgesmester - i kvinneklassen. Lagene som deltar, er Vålerenga, Oslostudentene (begge Oslo), Lyngbø (Hordaland), Stakkevollan (Troms), Utleira og Tiller (begge Trøndelag).

De seks kvalifiserte lagene deles opp i to grupper á tre lag som skal spille to innledende kamper hver. Kampene varer i to x 20 minutter med effektiv spilletid de siste to minuttene i andre omgang.

Lagene som havner på første- og andreplass i gruppa skal spille semifinaler på søndag. Her er det vanlige utslagsregler som gjelder (semifinalevinnere til finale, tapere til bronsefinale).

Lagene som havner på tredjeplass i gruppa skal spille plasseringskamp.

Ved uavgjort i utslagsrundene skal det spilles inntil to x fem minutter ekstraomganger med effektiv spilletid. Her er det golden goal som er tellende regel.

Ved uavgjort etter ekstraomganger, blir det straffesparkkonkurranse. Tre spillere fra hvert lag skal ta straffespark, deretter en og en til en vinner blir kåret.


Her er Tillers motstandere

I de innledende kampene er Tiller trukket mot Oslostudentene og regjerende mester Stakkevollan. Øvrige lag er i den andre gruppa.

Oslostudentene (OSI):
Ble kvalifisert til sluttspillet etter en dramatisk siste seriekamp mot utfordrer Skeid. OSI vant 3-2 og fikk dermed fem poengs luke til Skeid, men det var hele ti poeng opp til serievinner Vålerenga.

Stakkevollan:
Fullstendig overlegen i sin lokale serie i Troms. 12 kamper, 36 poeng og 143-15 i målforskjell var fasiten etter endt sesong. Ble nasjonal mester i fjor og er skyhøy favoritt også i år.

Vålerenga:
Hadde få problemer i Oslo-serien. Ledet tidlig tabellen og så seg aldri tilbake. Kun to tap på 15 oppgjør.

Lyngbø:
Vant sin avdeling i Hordaland knepent, kun to poeng foran likesinnede Krohnsminde. Slo dem kontrollert 5-2 helt på tampen.

Utleira:
Ble det beste laget i Trøndelag med sin avdelingsseier foran nettopp Tiller. Etter totalt fire kamper mot begge Tiller-lagene, sto de igjen med 12 poeng.


Slik spilles kampene

De blåkledde fra Tillerbyen skal som tidligere nevnt spille to innledende kamper på lørdag før utslagsrundene starter på søndag.

Alle kamper spilles i Bjørnholthallen i Oslo. Hallen ligger plassert sør i Oslo, i Søndre Nordstrand bydel.

Lørdag:
kl.10.00 OSI - Tiller
kl.13.00 Tiller - Stakkevollan

Søndag:
kl.10.00 semifinaler
kl.11.30 plasseringskamp tredjeplass gruppe A vs B
kl.13.00 bronsefinale
kl.14.30 finale

Se full oversikt over alle kampene med mer informasjon her.


Lagnytt fra Tiller

Blåtrøyene reiser nedover til hovedstaden i privatbiler fredag formiddag. Det blir overnatting på hotell og et punktlig opplegg fra start til slutt.

Lagledelsen har tatt ut følgende spillertropp:
Marthe Jakobsen, Celine Kleiven Vevle, Vilde Winge Kristiansen, Kaisa Øien Aune, Sara Bye-Andersen, Ida Skauge Stiles, Marie Methi, Mia Bjerkan, Synne Bye-Andersen, Thale Hinsverk, Andrea Holm Aune.

I tillegg var Tonje Gravdal tatt ut, men hun er fremdeles skadet i noen uker til grunnet et kraftig overtråkk for et par uker siden.

Fra trenerteamet er Geir Arne Kristiansen, Pål Nyheim, Lise Methi og Marius Larsen med til Oslo.


Følg med overalt

Som alltid når Tiller er på tur, så må det hyppige oppdateringer til for at følgerskaren på hjemmebane skal få sin Tiller-dose.

I sedvanlig god stil, vil alle Tiller-kampene i Oslo bli oppdatert direkte på Twitter. Dette sosiale mediet er en kjent yndling for mediaavdelingen, men det er også gledelig å merke seg at svært mange Tiller-supportere har registrert seg på Twitter for å følge lagenes kamper.

Det koster absolutt ingenting, og visste du at du kan få alle våre Twitter-oppdateringer rett på mobilen din?

Last ned Twitter-appen på mobilen og registrer deg. Søk deretter opp "Tiller Fotball" og følg oss. Så trykker du på bjelletegnet på profilen vår og "Alle tweets". Nå får du varsler rett på hjemskjermen på mobilen uten at du trenger å løfte en finger.

I tillegg til Twitter, vil vi oppdatere dere der hjemme med bilder og videoklipp fra alle dagene i Oslo på Snapchat. Følg oss gjerne der også - vi heter det samme på alle plattformer (@tillerfotball).


FORZA TILLER!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline