Tiller til finale

Postet av Marius L. Larsen den 25. Jun 2022

(Tiller-2 4 - 1 Strindheim) TOBB ARENA SØR: Tiller skal spille finale i søravdelingen i Adressacupen etter en solid seier over Strindheim lørdag ettermiddag.

Denne gjengen er klar for finale i Adressacupen, trøndersk mesterskap. Fra venstre: Cornelia Nordtug Knudsen (nr 3), Julie Pedersen Rektorli, Ida Sofie Bye-Andersen, Sandra Vilvang Halseth, Isabel Teigen.

* Havnet under 0-1 tidlig
* Over 30 grader
* Fantastiske skudd snudde kampen i andre omgang
* Dobbel fra Bye-Andersen
* Ett hver fra Buberg Sæteren og Teigen

Semifinalen mot kjente Strindheim startet ikke veldig bra for det hvitkledde hjemmelaget. Før ni minutter var spilt var det gjestene som satte inn 0-1 på et hjørnespark som ramlet ned i feltet, der en passiv Tiller-gjeng ikke klarte å få ballen vekk.

Men derfra og ut kampen handlet det meste om Tiller, selv om det ikke ble nettsus i første omgang. Ingeborg Nyberg Hansen skjøt i tverrliggeren og fikk et godt frispark reddet, og Emma Kalvøy Byes to forsøk alene med keeper gikk rett på sisteskansen.

Andre omgang startet imidlertid med et smell. Fra 25 meter klinket Andrea Buberg Sæteren til med venstrefoten og ballen duppet elegant i lengste hjørne til 1-1.

Få minutter senere smalt det igjen. Ida Sofie Bye-Andersen vendte lekkert opp og fyrte løs fra samme distanse som Andrea. Ballen gikk via fingertuppene på keeper og i lengste kryss på lekkert vis - dermed 2-1 til vertene og kampen var snudd.

Sjanser begge veier, men Tiller scoret

Det skal også sies at gjestene fra Strindheim slettes ikke var ufarlige. De hadde to gode innleggsmuligheter som gikk rett gjennom og deretter måtte Tiller-keeper Marita Flataunet i aksjon med to solide redninger rett etter hverandre.

Tiller hadde også flere solide målsjanser alene med en god Strindheim-keeper, men det måtte noe spesielt til for å øke målprotokollen ytterligere.

Seks minutter før slutt ble kampen punktert. Isabel Teigen var god da hun presset gjestene til å gjøre feil i forsvaret. Hun sendte ballen gjennom til Sandra Vilvang Halseth som slo et perfekt innlegg til Bye-Andersen som ikke gjorde noen feil fra 12 meter - 3-1 til Tiller.

Rett etterpå var det nok en gang en ivrig Teigen som vant igjen ballen og så keeper sto langt ute før hun fyrte løs fra nærmere 30 meter og i mål til 4-1.

Tiller kunne juble og dynke seg i lunket vann etter kampslutt. Nå er det unge laget klar for finale i Adressacupen. Der møter de Tynset i løpet av oktober.

Vinner de den, møter de vinneren av nord-finalen i en hovedfinale senere.

Men først er det Skandia Cup for flesteparten av gjengen!

Tiller IL-2 4 - 1 Strindheim IL