Tiller til 1. runde

Postet av Marius L. Larsen den 2. Apr 2022

(NTNUI 2 - 4 Tiller) KOTENG ARENA: Tiller er klar for 1. runde i NM etter en solid 4-2-seier over studentene fra Gløshaugen og Dragvoll.

Kaptein Brede Frøysa fortsetter å bøtte inn mål. Nå ser han og resten av våre beste menn frem mot seriestart i Norsk Tipping-ligaen førstkommende lørdag.

Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en perfekt start på oppgjøret mot Norges største idrettslag. Selv om det var et ufyselig senvintervær på forblåste Lade, varmet kaptein Brede Frøysa de fremmøtte med to raske scoringer.

Etter 14 minutter fikset han 1-0 etter å ha kranglet inn ledermålet fra kloss hold, og få minutter senere bredsidet han inn 2-0 fra litt lengre avstand etter et strålende forarbeid av Kleppo Vangen-brødrene Knut og Erling.

Tiller ledet fullt fortjent til pause, og de kunne fort ha punktert kampen før de byttet side på kunstgresset rett ved Trondheims tidligere rullebane. Et straffespark ble skutt over mål og et mål ble i etterkant annulert for offside.

Knut scoret igjen

I starten av andre omgang var det NTNUI som tok initiativet, og før timen var spilt reduserte hjemmelaget til 1-2 etter en styring på bakre stolpe fra et innlegg.

Men stillingen varte ikke lenge. Få minutter etterpå la Frøysa på til 3-1 - sitt hattrick - med et knallhardt skudd i hjørnet etter et glimrende målgivende pasning fra Hermanstad.

Tiller-publikumet kunne innerst inne juble for avansement til 1. runde i cupen da Knut Kleppo Vangen økte ledelsen til 4-1 i det 77. spilleminutt. Sindre Olufsen og Hermanstad kombinerte fint ute på venstresiden og la inn i feltet til Kleppo Vangen som hamret inn Tillers fjerde.

NTNUI reduserte helt på tampen, men det hindret ikke Tiller i å ta med seg nok en cupseier.

Ekstra gledelig var det å se mot slutten av oppgjøret da Andreas Solstrand Fossli entret banen til sin Tiller-debut. Etter å ha ankommet fra Nardo i forkant av 2020-sesongen, så har han vært skadet og har måttet gjennomgå flere operasjoner. Nå er han endelig tilbake der han trives aller best; på det grønne kunstgressdekket - og vi elsker det!

Gratulerer med en svært etterlengtet Tiller-debut, Andreas!

I tillegg fikk nysigneringene Nils Gunnar Barstad Eggen og Erik Schaanning Thome sine Tiller-debuter i dag. Vi gratulerer!

Medarbeider Anette sier "ka-ching!" og hovedtrener Marius får stjerner i øynene - eller gjør han det? - når han tenker på 1. runde i NM. En fin-fin gulrot utover i mai.

Neste kamp er derimot seriestart i Norsk Tipping-ligaen, da toppfotballklubben Strindheim kommer på besøk lørdag 9. april kl.14.00 på TOBB Arena Sør.

Laget

Tor Solvoll, Gard Ragnar Killingberg, Henning Borgen Gladsø, Niklas Danielsen Solem, Sindre Olufsen, Erling Kleppo Vangen, Lucas Kolstad, Alexander Kvalvik, Knut Kleppo Vangen, Brede Frøysa (k), Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
57' Kolstad --> Fredrik Alexander Myrvold
75' E. Kleppo Vangen --> Andreas Solstrand Fossli
75' Danielsen Solem --> Nils Gunnar Barstad Eggen
85' Hermanstad --> Erik Schaanning Thome

Ubenyttet reserve: Trym Hansen Jetne.