Storseier i første duell

Postet av Marius L. Larsen den 4. Nov 2021

(Flatås 0 - 5 Tiller 2) FLATÅSEN KUNSTGRESS: Kvinner-2 leverte en solid kamp og tok et langt steg mot 3. divisjon torsdag kveld.

Louisa Stuedahl (i midten) scoret fire av Tillers mål mot Flatås. Her flankert av J17-spillerne Vilde Bjørgård Kristiansen (t.v.) og Ingeborg Nyberg Hansen.

* Stuedahl fikset 1-0 - og tre mål til
* Hinsverk skapte liv og røre
* Store målsjanser i tillegg
* Bunnsolide bakover
* Fortsatt én kamp igjen

Tiller åpnet første kvalifiseringskampen med et smell. Allerede før 13 minutter var spilt slo Celine Kleiven Vevle en perfekt pasning til Vilde Bjørgård Kristiansen. Det allsidige arbeidsjernet fant Louisa Stuedahl på tolv meter, og angrepsspilleren styrte enkelt inn 1-0.

Blåtrøyene dominerte banespillet og tvang Flatås langt tilbake i banen. En svært livlig Thale Hinsverk var toneangivende og fikk tre store målsjanser i løpet av første omgang, der den største var alene med keeper fra seks meters hold, men det ble bare med nesten for angriperen som nok en gang glemte av drakta si.

Bjørgård Kristiansen traff stolpen rett før pause, men ikke mange sekunder etterpå sto det 2-0 i målprotokollen. En corner havnet høyt i feltet, blandet med dårligere klareringer og nye innlegg. Vevle fant Hinsverk i feltet som la ballen til rette for Stuedahl som hamret inn 2-0 til stor jubel fra de blåkledde.

Ingen nåde fra Stuedahl

Andre omgang fortsatte med en stor Tiller-dominans. Hjemmelaget hadde så lite å komme med at Tiller-keeper Tuva Wessel Tvervåg brukte buffen som et plagg i en annen religion for å holde varmen i det kjølige høstværet.

I det 63. minutt var det i hvert fall ingen tvil om at Tiller skulle vinne denne kampen. Tina Talseth Gjestad hadde et av sine mange raid oppover høyresiden, og med en sedvanlig presis fot, serverte hun Hinsverk på nærmest åpent mål fra fire meters hold - og endelig ble det nettsus og 3-0.

Tretten minutter før full tid kom kanskje dagens lekreste angrep. Et herlig tiki-taka-spill fra kaptein Marie Methi, Hinsverk og Stuedahl gjorde at sistnevnte kom alene med keeper. Fra ti meters hold og en god porsjon tålmodighet satte hun ballen sikkert innenfor stengene.

På overtid bestemte Stuedahl seg for å score sitt fjerde for dagen. Hun fintet seg lekkert forbi tre rødkledde spillere før hun kom skrått mot keeper. Der ladet hun slegga, fyrte løs og strakk begge henda i været etter sin harde 5-0-scoring i nærmeste hjørne.

Dermed ble det en hardtarbeidende og solid storseier for et ungt Tiller-2-lag denne torsdagskvelden.

Allerede på søndag skal det avgjøres. Kl.14.00 sparkes returoppgjøret i gang på TOBB Arena Sør, der Tiller har en femmålsledelse fra før.

Laget som vinner sammenlagt rykker opp til neste års 3. divisjon og er samtidig klar for finale i kretsmesterskapet (KM) mot vinneren av Verdal og Sverresborg.

Flatås IL 0 - 5 Tiller IL-2
0-1 Louisa Stuedahl 13'
0-2 Louisa Stuedahl 45'
0-3 Thale Hinsverk 63'
0-4 Louisa Stuedahl 77'
0-5 Louisa Stuedahl 90+2'